MAC Újbuda–FTC-Telekom 5-1

   

Az Extraliga-csapat jutott tovább a fővárosi Magyar Kupa-elődöntőből, így az újbudaiak lesznek a Fehérvár AV19 ellenfelei a január 23-ai fináléban.

A MAC kapujában Bálizs Bence kezdett, míg az FTC-Telekomnál a tavaly még a hazaiaknál szereplő kapus, Arany Gergely kapott lehetőséget. Az elődöntőt a MAC kezdte aktívabban, de a ferencvárosiaknak is megvoltak a lehetőségeik. Az FTC előtt nagy esély adódott a 12. percben, amikor egy buli után Tóth Adrián nézhetett szembe Bálizzsal, de közelről a kapusba lőtte a korongot. Ezt követően mindkét csapat játszhatott másfél percig emberelőnyben, ugyanis Tóth Gergő és Jesse Dudas büntetése átfedte egymást. A 17. perc elején megszerezte a vezetést a MAC: Bodó visszatette a kapu mögé Orbannak a korongot, aki a több FTC-játékossal körülvett Langkow-nak passzolt, a kék-fehérek 71-ese pedig vezetéshez juttatta csapatát.

A 23. percben Nagy Gergő éles szögből próbálkozott az egyenlítéssel, aztán az ellentámadásból majdnem kétgólosra nőtt a MAC előnye. Két perccel később utóbbi megvalósult: Langkow passzát Dudas átvette, takarásból ellőtte, Arany tehetetlen volt. A következő percekben előbb a hazaiak, aztán a vendégek játszhattak 5 a 4 ellen, de egyik csapat sem élt a lehetőséggel. A játékrész hajrájában egy újabb hátrányt kibekkelt az FTC.

A harmadik harmadot erősen kezdte a MAC. Alig két perc után megszületett a harmadik kék-fehér találat, Nagy Krisztián kapu mögüli passza Terbócs korcsolyájáról került a kapuba. A játékvezetők videobíróztak, érvényesnek találták a találatot. A 44. percben végképp eldőlt a meccs, amikor Dansereau és Brown kiugrottak, végül utóbbi fejezte be góllal az akciót. Három perccel később nagyon közel járt a szépítéshez a Ferencváros: Rantanen lövését fejjel védte Bálizs, ám a korong az egyik MAC-játékosról a kapu felé hullott, Perrier már örült, hiába, a MAC-osok eltakarították a játékszert. A kimaradt lehetőség után Perrier és Nagy Gergő büntetését is kivédekezték a zöld-fehérek. Az első Fradi-gólt Szigeti Ákos kiállítása hozta meg, Karmeniemi centerezését Walls tette be közelről. Az utolsó percben emberelőnyben játszhatott a hazai együttes, amit 7 másodperc alatt kihasznált Bodó révén.

A MAC 5-1-re győzött, január 23-án a Fehérvár AV19-cel csaphat össze a döntőben. Az összecsapást az EBEL-csapat otthonában rendezik.

MAC Újbuda–FTC-Telekom 5-1 (1-0, 1-0, 3-1)

V: Kincses, Babic, Soltész, Váczi
Gól: Langkow, Dudas, Nagy K., Dansereau, Bodó ill. Walls
Kiállítás: 6 perc, illetve 12 perc
MAC Újbuda: Bálizs – Pozsgai, MacAulay, Orban, Langkow, Bodó, Dudas, Negrin, Klempa, Brown, Dansereau, Vokla, Burt, Odnoga, Nagy K., Terbócs, Fejes, Garát, Kreisz, Majoross, Szigeti.
FTC-Telekom: Arany – Rantanen, Karmeniemi, Nagy G., Walls, Roczanov, Tóth A., Perrier, Switzer, Tóth R., Boros, Hegyi, Tóth G., Sarcia, Farkas, Pozsár, Lengyel, Jászai.

macftc-20180222

Fotó: Dömötör Csaba (MAC)

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 10., szerda
FELK 18:30 DEBFHA 3-2VÉGE
augusztus 12., péntek
FELK 17:00 KOSMIS 5-1VÉGE
FELK 17:10 FHADEB 2-3VÉGE
FELK 18:00 NZÁFTC 5-0VÉGE
augusztus 13., szombat
FELK 19:00 OLLBJA 
augusztus 16., kedd
FELK 18:40 BJADUM 
augusztus 18., csütörtök
FELK 17:00 DEBDAB 
FELK 18:00 UTELVC 
Partnerünk
Archívum