Fehérvár AV19?DVTK Jegesmedvék 4-3

   

Végletekig kiélezett mérkőzést hozott a Magyar Kupa fehérvári elődöntője, a házigazdák büntetőkkel verték ki a címvédő miskolci csapatot.

A Magyar Kupa székesfehérvári elődöntője óriási presztízscsatának ígérkezett, és ahogy várni lehetett, a házigazdák léptek fel először támadólag, ami főként a mezőnyben volt érezhető. Az 5. percben azonban megszerezte a vezetést a Fehérvár. Láday óriási bombát eresztett meg a kék vonalról, a korong Vayról oldalra pattant, éppen Sarauerhez, aki maga elé tette, majd a kapuba pofozta a pakkot (1-0). Az első veszélyes vendégtámadást a 8. percben láthattuk, amikor Loiseau próbálkozhatott, de Carruth védett. A hazai csapat kontrollálta a meccset, a játék nagyobbrészt a miskolci harmadban zajlott, ugyanakkor a kapusoknak kevés dolguk volt. A harmad derekán pontatlanná vált a Fehérvár, a miskolciak viszont egyre többször jelentek ment a hazai térfélen. A 12. percben már egyenlítettek is a vendégek: Ritó a kék vonaltól passzolt Galanisz felé, aki a kapu előtt egy kézzel szúrt bele a korongba, amely így a rövid felső sarokba vágódott (1-1). Némileg kiegyenlítettebb, hullámzóbb lett a játék, így mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. A meccs első emberelőnyét a Jegesmedvék kapták a 17. percben, de ezt a házigazdák elég simán kivédekezték.

A második harmad elején nagyobb fordulatszámmal kezdtek pörögni a házigazdák, ismét fölényt tudtak kiharcolni, ami helyzetekben is megnyilvánult, Vaynak többször is résen kellett lennie. A miskolciak ritkán jutottak el a fehérvári kapuhoz egy-egy kontra végén, de csak kevés veszélyt tudtak teremteni. A hazaiak lendületét egy újabb kiállítás törte meg, és ezt az emberelőnyt már kihasználták a Jegesmedvék: Crawford a bal szélről adott középre, a korong Magosi korcsolyájáról pattant a kapuba (1-2). A gól kicsit megfogta a kék-fehéreket, a következő cserékben a vendégek több lehetőséget is kidolgoztak, de kihagyták azokat. A 35. percben Sarauer került ziccerbe, a korongot be is lőtte Vay mamutjai közé, de a kapus rá tudott tenyerelni. A 37. percben megduplázta előnyét a vendégcsapat: Pance oldalról, a palánk mellől lőtt középre, Carruth nem feküdt fel teljesen a kapuvasra, és a korong egy apró résen át bejutott a kapuba (1-3).

A harmadik játékrész első perceiben a Fehérvár nekiesett a Miskolcnak, de kevés fantázia volt a támadásaikban, amelyeket így könnyen leszereltek a vendégek. A 45. percben mégis szépítettek a hazaiak: Koskiranta szerzett korongot, kapura lőtt, Crawford ütőjén felpattant a játékszer, és meg sem állt a rövid felső sarokig (2-3). A 47. percben jött el az első fehérvári emberelőny ideje, de nem tudták gólra váltani. A hazaiak egyértelműen felpörögtek, és három perc múlva egyenlítettek is, miután Meland a bedobókörről nagyon kilőtte a hosszú sarkot (3-3). Három percen belül kétszer állították ki Sofront, így a Jegesmedvék kevés megszakítással négy percig játszhattak emberelőnyben, és bár voltak lehetőségeik, nem éltek azokkal. Az utolsó percekben nagyon nyomott a Fehérvár, de Vay bravúrok árán gondoskodott a hosszabbításról.

A túlórában 3 a 3 ellen játszottak a csapatok, és ennek első perceiben a Jegesmedvék voltak veszélyesebbek, Carruthnak kétszer is védenie kellett. Szűk két perccel a vége előtt ismét a miskolciak kerültek emberelőnybe, ám az óriási lehetőséget elszalasztották, így a döntés a büntetőkre maradt.

A rávezetés hihetetlen fordulatokat hozott: Kulmala a felső vasat találta telibe, Harrison büntetője Carruth hátáról pattant a kapuba, de a főszereplő Hári volt, aki két szépségdíjas találattal jutatta a döntőbe csapatát.

avsmis

fotó: Soós Attila/Fehérvár AV19

Fehérvár AV19?DVTK Jegesmedvék 4-3 (1-1, 0-2, 2-0, 0-0, 1-0)

V: Németh, Soós, Muzsik, Kis-Király
Gól: Sarauer, Koskiranta, Meland, Hári ill., Galanisz, Magosi, Pance
Kiállítás: 10 perc illetve 2 perc
Fehérvár AV19: Carruth ? Harty, Szabó D., Kuralt, Hári, Sille, Meland, Caruso, Koskiranta, Sofron, Szita, Beukeboom, Stipsicz, Phillips, Sarauer, Erdély, Láday, Luttinen, Sárpátki, Szabó P., Reisz. ?DVTK Jegesmedvék: Vay ? Crawford, Pance, Kiss, Miskolczi, Kulmala, Szirányi, Harrison, Vojtkó, Loiseau, Magosi, Galanisz, Somogyi, Ritó, Gőz, Milam, Hajós.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum