Kassai György ? 60 év Fradi

 

1959. január 1-jén állították ki a ferencvárosi jégkorong meghatározó alakjának tagsági igazolványát.

kassai

Kassai Györgyre az idősebbek a játéka okán is emlékezhetnek ? bajnoki címekkel fűszerezett szezonok sorát töltötte zöld-fehérben ?, a fiatalabbak pedig többek közt arról, hogy ő szerezte meg a magyar jégkorongnak a 2004/05-ös NHL-lockout idején Rob Niedermayert és Jason Strudwickot. ?Nem nagy öröm, de talán dicsőség, hogy ennyi ideje benne vagyok a Fradi-hokiban ? mondta blogunknak. ? Négy tagkönyvem volt összesen, megőriztem mindet, a katona-, a munka- és a szakszervezeti könyvemet is. Persze ez közülük a legrégebbi. Sok minden történt a hatvan év alatt, sok mindenben benne voltam, sokat láttam, sokat tanultam, rengeteget köszönhetek a jégkorongnak.?

Az egykori szakosztályelnököt ugyanakor a jubileum alkalmából mi nem annyira a múltról kérdeztük ? sport- és civil pályafutásáról például ide kattintva olvashatnak egy terjedelmesebb anyagot ?, hanem inkább a jelenről. Hiszen kiderült, hogy minden tekintetben naprakész, ha teheti, kimegy a meccsekre, és megvan a véleménye is a dolgokról. Még szombaton hívtuk fel őt, véletlenül úgy adódott, hogy az Erste Liga-listavezető FTC-Telekom dunaújvárosi vereségének másnapján.

kassai2

?Épp azt nézegettem, hogy milyen meccseink vannak hátra, mit kell tennünk ahhoz, hogy megőrizzük az első helyet az alapszakasz végéig ? kezdte. ? Pár napja eufórikus hangulatban voltam, erre pénteken jött a bosszúság. A DAB-bal mindig ez van, folyton borsot törnek az orrunk alá. Hogy messzebbre ne menjek, amikor a két kanadait leszerződtettük, Rob az első edzésen megsérült, nem játszhatott, és akkor is a Dunaújváros ellen vesztettünk büntetőkkel.?

Kassai György figyeli mind a három ligát, szurkol a magyar csapatoknak, nagyra becsüli Ocskay Gábor és Egri István munkáját, és reméli, hogy a Fradi és a főváros is fel tud zárkózni melléjük. Ennek jegyében nagyon tetszik neki, ami az idén a zöld-fehéreknél történik. ?Mondtam is Fodor Szabolcsnak már: nem tudom, mit csinálsz, de hogy amit csinálsz, azt nagyon jól csinálod ? idézte fel. ? Ami az eredmények mellett külön is fontos, szépen játszik a csapat, szórakoztatja a szurkolókat.?

kassai4

Meg lehet-e annyi év után ismét a bajnoki cím az FTC-Telekomnak? ?Jó lenne, ha meglenne, de akkor sincs baj, ha most még nem jön össze. Hároméves ciklusban gondolkodnak a klubomnál, ennek nem volt része máris az első hely. Az csak a hab lenne a tortán.?

Addig is, pár napon belül jön egy jelentős erőpróba, a zöldek kupaelődöntőt játszanak január 3-án az extraligás MAC Újbudával. ?A Fradi-szív azt kívánja, hogy mutassuk meg a MAC-nak, hogy erősek vagyunk. Tavasszal az Erste Liga-rájátszásában is szépen helytálltunk ellenük, és azóta mi többet erősödtünk, mint ők. Az extraligás rutin talán mellettük van, de ez a Fradi nagyon egységes csapat. Ráadásul nem egy szériáról van szó, csak egy meccsről, és egy meccsen bármi lehetséges. Küzdeni kell teljes erőbedobással, és ha egy kis szerencse is kerül mellé, bejuthatunk a kupadöntőbe!? De akár így lesz, akár nem: ?A szakvezetés előtt le a kalappal, Fodor Szabolcs kiválóan dolgozik, a játékosok is nagyszerűek, öröm nézni az idén a Fradit.?

kassai3

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum