Győzelemmel búcsúztatná az évet a Debrecen

   

A Fehérvári Titánok kemény ellenfélnek ígérkezik, de ha a DEAC győzne, nagy lépést tehetne a biztos felsőházi tagság felé.

Izgalmas mérkőzéssel zárulhat a hokis óév Debrecenben. A Titánok vendégjátéka egyáltalán nem lesz formalitás, Berta Ákoséknak mindent oda kell tenniük a jégre, ha győztesen szeretnék befejezni a meccset. Hazai jégről nincsenek ugyan rossz emlékeik – a szezon elején 6-2-re győztek a fehérváriak ellen –, de november végén idegenben vereséget szenvedtek tőlük. A vasárnapi feladatot Behal és minden valószínűség szerint Novotny nélkül kell megoldani. Előbbi az eltiltását tölti, utóbbi pedig sérült. Nélkülük is van persze elegendő potenciál a debreceniekben arra, hogy behúzzák a három pontot, ami elsősorban az alapszakasz végi helyezés és az azért járó bónuszpont miatt lehet fontos. A DEAC-nak a felsőház miatt már nem nagyon kell izgulnia, ha a Titánok ellen nyerne, azzal már csak egyetlen vetélytársa maradna, aki kiütheti onnan, a jelenleg 22 pontos hátrányban levő Gyergyó.

Dacára a rengeteg utánpótláskorú játékosnak, a fehérváriak egyértelműen erős középcsapattá váltak, akik képesek minden más csapatot is megszorítani, de akár le is győzni. Tehetséges gárda jött össze Kiss Dávid keze alatt, aki már a juniorok között is megmutatta képességeit. A Titánoknál a nyári nagy váltást követően – ekkor a Kóger István által a felnőttig elvitt társulatot erősen megrostálták és az addig a junioroknál játszók jöttek a megüresedett helyekre – hamar sikerült felvenni a megfelelő fordulatszámot. A Csíkszereda és a Ferencváros kivételével mindenki más ellen tudtak legalább egyszer nyerni a szezonban. Bár a végső győzelemről nem álmodhatnak, nem is ez a cél, hanem hogy minél több tehetséges játékost el tudjanak juttatni az első csapat közelébe. Ebben pedig nem is állnak rosszul. A jégkorongban a játékosok megpróbálják a korongot az ellenfél kapujába lőni, a szerencsejátékban pedig fifty spins és véleményeket olvasni, hogy pénzt nyerjenek.

DEB-TIT_20180914

fotó: DEAC, Szepesi Boglárka

DEAC–Fehérvári Titánok 5-3

   

A debreceni egyetemi csapat kitűnő helyzetkihasználással tartotta otthon a három pontot.

A DEAC a dobogóért, a Titánok a biztos rájátszásért küzdenek, így mindkettőjük számára fontos volt a vasárnap megszerezhető három egység. A mérkőzést a Debrecen kezdte jobban, hiszen első emberelőnyét gólra váltotta a 7. percben Vuorijarvi révén. A Titánok azonban felvették a kesztyűt, komoly rohamokat vezettek, ám hiába lőttek kétszer annyit kapura, mint a házigazda, nem tudták bevenni Hetényi ketrecét. A második harmadra is hasonló elszántsággal jöttek ki a fehérvári fiatalok, és nyomban meg is lett az eredménye, hiszen bő két perc elteltével Császár egyenlített. Felgyorsultak az események, hamar válaszolt a DEAC: 79 másodperc múlva Izacky vette vissza a gólelőnyt. Továbbra is a vendégek támadtak valamivel többet, és erőfeszítéseiket a 29. percben koronázta siker, amikor Kiss Patrik újra egyenlített. A következő öt perc a  kiállításokról szólt, majd másfél perccel a dudaszó előtt Izacky duplázott, így harmadszor szerezték meg a házigazdák a vezetést. A harmadik játékrész nagy küzdelmet hozott, de a debreceni védelem jól zárt, a Titánok nem tudtak egyenlíteni. Sőt, az 56. percben Hetényi Péter megduplázta az egyetemi csapat előnyét. A fehérváriak trénere, Kiss Dávid megpróbált 19-re lapot húzni, csatárra cserélte kapusát, kettős előnnyé téve szimpla fórjukat. Ezt azonban a hazaiak a maguk javára fordították, hiszen Turcotte létszámhátrányban is betalált. Két perccel a vége előtt Buzás gólja már csak szépségtapasz volt a Titánok számára, a DEAC 5-3-ra nyert.

titdeb201811

Fotó: Soós Attila (Fehérvári Titánok)

Elképesztő, amit ez a csapat letett az asztalra

   

David Musial, a DEAC vezetőedzője a szezon eddigi részét összességében is értékelte a Fehérvári Titánok elleni meccs után.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 533 néző. Játékvezetők: Timár, Timár, Sipos, Molnár.
Hetényi Z.: 93,8% (Gönczi)
K
Gyenes: 85,7% (Horváth D. Cs.)
Kovács B., Vuorijarvi, Izacky, Novotny, Turcotte
1
Kiss R., Beukeboom, Lewis, Mihály, Kiss P.
Berta, Markov, Kulesov, Salló, Németh
2
Sándor, Reiter, Péter, Mazzag, Bennett
Hetényi P., Antal, Silló, Molnár, Hári
3
Szabó B., Vas, Hamvai, Búzás, Császár
Erdei, Márton, Kozma, Vincze, Rácz
4
Erdély, Imre, Kovács A., Almási, Dézsi
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Kiss Dávid
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:49 DEB PP Vuorijarvi Turcotte Hári
1-1 22:20 FHA Császár Kiss R. Búzás
2-1 23:39 DEB Izacky
2-2 28:48 FHA Kiss P. Lewis Imre
3-2 38:27 DEB Izacky Kozma Hári
4-2 55:07 DEB Hetényi P. Izacky Turcotte
5-2 56:49 DEB EN Turcotte
5-3 58:05 FHA Búzás Hamvai Kiss R.
28 Kapura lövések száma 48
12 Kiállításpercek 14

Egész pályás gólt lőtt Izacky

 

A DEAC–Fehérvári Titánok mérkőzés góljai.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum