Muszáj lesz komolyan venni a Vienna-farmot

   

Az UTE sorozatban negyedik győzelmére készül a bécsi fiatalok ellen. Ha összejön, megelőzhetik a Brassót.

Minden esélye megvan az Újpestnek arra, hogy 3 ponttal zárja az óévet, hiszen a vasárnap délutáni televíziós mérkőzésen a Vienna Capitals farmcsapata lesz az ellenfele. A bécsiekkel már három meccsen vannak túl a lilák, és mindegyiket meg is nyerték. Kettőt könnyedén, az október végi bécsi összecsapást kissé nyögvenyelősen. A mezőny végét alkotó csapatok elleni mérkőzések legnagyobb nehézsége, hogy nehéz felpörgetni a játékosokat a kellő szintre, márpedig ahhoz azért vannak elég jók ezek a gárdák is, hogy a nem megfelelő hozzáállást megbüntessék. A legutolsó három meccsüket nyerték a lilák, bár a Titánok ellen a szokásoknak megfelelően szenvedtek, ismét sok kísérletre volt szükségük egy-egy gólhoz. Ez végigkíséri a csapatot az egész szezonban, a lövési hatékonyságuk a mezőny második feléhez tartozik, és ugyancsak rosszul mennek az emberelőnyök is egyelőre, ezt is láttuk a fehérváriak ellen két napja.

A Vienna Capitals II abból a szempontból mindenképpen a kellemesebb ellenfelek közé tartozik, hogy az osztrák fiataloknál tényleg nem számít az eredmény, látszik, hogy ők játszani próbálják a hokit, sémákban, struktúrákban próbálnak gondolkodni. Nem állnak be védekezni, nem bunkerhokiból próbálják apró gólokkal megzavarni az ellenfelet, hanem nyílt sisakkal mennek. Ez olykor meglepő győzelmeket eredményez, mint például a Dunaújváros elleni – nem is olyan régi – két siker, máskor súlyos vereségekhez vezet. A legnagyobb problémájuk, hogy az első csapat és az U20-as gárda is gyakorta igényt tart a játékosaikra, így sokszor csak nagyon szűk kerettel tudnak kiállni, ami felőrli az energiákat. A novemberi nemzetközi szünet óta jobban megy nekik, azóta nem volt hármasnál hosszabb vereségszériájuk. Újpestre a Schiller-Vasas HC elleni győzelemmel és 29 ponttal utaznak. Ha nem veszik kellően komolyan őket, gondot okozhatnak.

A lilák egy 3 pontos győzelemmel megelőznék a Corona Brassót a 4. helyen, igaz, 2 meccsel többel zárják az óévet, mint egyik nagy riválisuk.

UTE-VC2_20171020-900

fotó: TSH fotó

UTE–Vienna Capitals II 4-0

   

Az Újpest magabiztosan gyűjtötte be a három pontot a bécsi fiatalok ellen.

A felsőházba igyekvő Újpest fogadta a vasárnapi matinémeccsen a rájátszást még fel nem adó Vienna Capitals-farmot. A hazaiak tényleg komolyan vették a meccset, hiszen már a hetedik másodpercben betaláltak a vendégkapuba. A bécsi hálóőr, Tschrepitsch a kapu mögött vétette el a korongot, és az a palánk mellett álló Vinczéhez került. A csatár középre adott, ahol Szalma az üres hálóba pöckölte a pakkot, mivel a kapus nem ért vissza a gólvonalra. Csak három percet kellett várni a következő hazai találatra, amikor a lilák a vendégkapunál szereztek korongot, Benk az üresen álló Brine-hoz passzolt, aki egy méterről helyezett a hálóba. A gól után a bécsiek edzője kapuscsere mellett döntött, Zimmermann állt a ketrec elé. Az első emberelőny a vendégeké volt, ám ezt az újpestiek elég simán kivédekezték. A bécsi fiatalok nem ijedtek meg, bátran támadtak, a 10. percben Duscheknek bravúrra volt szüksége, hogy érintetlen maradjon a hálója. A sárga-feketék kihagyták második fórjukat is, és az Újpest ezt meg is büntette. A 18. percben Szalma közeli fonák lövése előre jött ki Zimmermannról, Vincze pedig egy lépésről nem hibázott.

A második harmadban az Újpest alaposan nekiesett a Capitalsnak, sorra vezették támadásaikat a bécsi kapura, de Zimmermann biztosabb pont volt, mint elődje. Az osztrák fiatalok ritkábban jutottak el Duschek ketrecéig, ám ott komoly veszélyt nem jelentettek. A harmad további részében is a lila-fehérek domináltak, újabb gólt azonban nem tudtak lőni a lefújásig. A harmadik húsz perc felpörögtek a csapatok, mindkét kapu előtt nagy helyzetek alakultak ki, Duschek és Zimmermann is több komoly bravúrt elővezetett. Gyors ide-oda játékot láthattak a szurkolók, a Vienna kemény ellenfélnek bizonyult, amely egy pillanatra sem adta fel. Az 56. percben a vendégek időt kértek, ám hat másodperc múlva az Újpest végleg eldöntötte a három pont sorsát, miután Brine fonákkal vette be Zimmermann kapuját.

ute

Fotó: TSH Photó

Erste Liga, Megyeri út, 581 néző. Játékvezetők: Halassy, Halassy, Kis-király, Herczeg.
Duschek: 100% (Sila)
K
Tschrepitsch: 50,0% (Zimmermann: 92,6%)
Huba, Kiss, Sikorcin, Csányi, Hebar
1
Saari, Satmark, Antal, Bauer, Hiltunen
Pokornyi, Varga, Benk, Stefishen, Sági Martin
2
Piff, Lakos, Schlögl, Grosslercher, Preiser
Nagy, Kovács A., Nemes, Kovács S., Kocsis
3
Posch, Hedberg, Ranftl, Kittinger, Maxa
Vincze, Szalma, Brine
4
Pallierer, Wolf, Hofer, Rohm
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Heiskanen Santeri, Sjöquist Johan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:07 UTE Szalma Vincze Kiss
2-0 03:07 UTE Brine Benk Huba
3-0 17:47 UTE Vincze Brine Szalma
4-0 55:47 UTE Brine Szalma Vincze
31 Kapura lövések száma 32
12 Kiállításpercek 8

Az UTE–Vienna Capitals II góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum