Megint elkapnák a Jegesmedvék a Zólyomot

   

Hazai jégen már sikerült, idegenben még nem.

A DVTK Jegesmedvék 6 meccses győzelmi sorozata, amelyet a decemberi IIHF-szünetet megelőzően hoztak össze, konkrétan november 25-én kezdődött. Magosi Bálinték áldozata nem volt más akkor, mint a listavezető HKM Zvolen. A végeredmény 4-0 lett, és következhetett a piros-fehérek szárnyalása. Magyar szemszögből persze nem volt a két csapat minden meccse ennyire szép, hiszen első nekifutásra a Népkertben ütötte ki a mieinket a Zólyom, mégpedig 5-0-ra. Ha már itt tartunk, ne feledkezzünk meg a harmadik eredményről sem, idegenből 1 pontot hoztak el Glen Hanlon tanítványai, október 23-án hosszabbításban lett 1-2 a vége. Jelen állás szerint elmondható, a DVTK Jegesmedvék ismét jó formába lendültek. A nettó sikerszéria ugyan megszakadt, két vereség is beesett decemberben – az egyik Trencsénben, a másik a sereghajtó Zsolna otthonában –, ám a 3 győzelem és a vele járó 9 pont is megsüvegelendő. Különösen a Nitra elleni 2-0, valamint a Kassával szembeni 5-4 volt bravúrosnak mondható. A Zvolen ehhez képest hektikusabban teljesít. A szlovákok négyet játszottak és csak egyet nyertek, igaz, ők is a HC Kosicét kapták el. Elbuktak ugyanakkor a Nyitra és a Gyetva otthonában is – utóbbitól egy pontot elvettek –, sőt hazai jégen nem bírtak a Zsolnával sem. Így menet közben visszacsúsztak az 5. helyre a táblázaton, kissé leszakadva az éllovasoktól. Hogy mindez mit jelent a miskolciak várakozásai felől nézvést, vagyis hogy mikor kezdenek kilábalni hullámvölgyükből, arra a kérdésre előzetesen nem tudhatjuk a választ. De nagyon bízunk benne, hogy ez nem vasárnap este fog megtörténni.

MIS-ZVO_20180921-900

Fotó: Teszárovics Zsuzsa

HKM Zvolen–DVTK Jegesmedvék 2-0

   

Nagyon izgalmas, kiélezett mérkőzésen maradt pont nélkül a miskolci csapat Zólyomban.

Az utóbbi időben gyengélkedő Zólyom otthonába látogattak az év utolsó előtti napján a miskolciak. A mérkőzés komoly hazai helyzettel indult, miután az első percben a zólyomi csatárok másodpercek alatt többször is megpróbálták áttuszkolni a korongot Adorján alatt, de ez végül nem sikerült. A 3. percben a házigazdák aztán bevették a miskolci kaput: Mitchell a lába között passzolt a háta mögé az alapvonalon túlról, az érkező Drgon a harmad közepéről pedig óriási gólt ragasztott a hosszú sarokba (1-0). A Zólyom a következő percekben komoly erődemonstrációt tartott, beszorították a Jegesmedvéket, és Adorjánnak minden tudására és pár bravúrra is szüksége volt, hogy megakadályozza az újabb hazai gólt. A Jegesmedvék a harmad második felében tudtak kijönni a szorításból, és ekkor párszor már veszélyeztették Skapski kapuját. Öt perccel a vége előtt a miskolci kapu szorult némi javításra, majd folytatódhatott a játék. A házigazdák az utolsó percekben is nyomás alá helyezték a magyar csapatot, amit tetézett egy emberelőny is, ám ezt kivédekezték a miskolciak.

A második harmad első percében Vas csapódott neki rosszul a palánknak egy ütközés után, sokáig feküdt a jégen, majd végül ha nehezen is, de a saját lábán hagyta el a pályát. Két perc múlva Kulmala robbant be a kapu elé, Crawfordtól kapta is a remek passzt, de kapásból az üresen tátongó bal sarok mellé lőtt. A miskolciak sokkal jobban játszottak, mint az első harmadban, és ez helyzetekben is megnyilvánult. Megkapta első emberelőnyét a vendég gárda, és bár Skapskinak két lövésnél is kapaszkodnia kellett, végül nem változott az eredmény. A következő cserékben is a Jegesmedvék voltak a veszélyesebbek, majd a játék képe a harmad derekán változott meg, amikor kiegyenlítettebb lett a meccs, és ekkor Adorján újabb nagy védését jegyezhettük fel. A hátralévő időben nagyon gyors, izgalmas játék alakult ki, óriási küzdelem folyt minden egyes korongért, de közben a kapusok is sűrűn kaptak munkát, ám ezek az erőfeszítések egyik oldalon sem jártak eredménnyel.

A harmadik játékrészt a házigazdák kezdték jobban, több helyzetük is volt, majd a lendületüket egy kiállítás törte meg, de az előnyt nem tudták kihasználni a Jegesmedvék. Teljes létszámban újra magához ragadta a kezdeményezést a Zólyom, beszorítva ellenfelét, a miskolciak ekkor inkább kontrázni tudtak. A harmad derekán óriási zólyomi lehetőségek maradtak ki egymás után Adorján bravúrjai miatt. Újabb nagy sanszot kaptak az egyenlítésre a miskolciak a harmadik emberelőnyük képében, de még kapura lövésig sem jutottak. A Zólyom sem tudott mit kezdeni a következő fórjával. Másfél perccel a vége előtt Glen Hanlon időt kért, és levitte a kapusát, ám ez a húzás nem jött be. A hazaiak ugyanis korongot szereztek és Vandas a saját kék vonaláról egy ívelt lövéssel bevette a miskolci kaput (2-0).

mis_o20

Fotó: Teszárovics Zsuzsa

A játékunk a zsolnaihoz hasonlóan alakult

 

Glen Hanlon vezetőedző értékelte a DVTK Jegesmedvék zólyomi vereségét.

“A játékunk a zsolnai meccshez hasonlóan alakult, az első harmadban gyengén játszottunk, de a másodiktól feljavult a teljesítményünk. Ismét kidolgoztuk a helyzeteket, de nem tudtunk betalálni a kapuba. Remek volt a kapusteljesítményünk, de lőtt gólok nélkül nem lehet megnyerni egy mérkőzést sem.”

Extraliga, 2018. dec. 30., vasárnap.
Skapski: 100%
K
Adorján: 97,5%
Pöyhönen, Fraser, Vandas, Kytnár, Handlovsky
1
Crawford, Kiss, Pance, Vas, Kulmala
Drgon, Roman, Zuzin, Obdrzalek, Chovan
2
Szirányi, Slovák, Loiseau, Magosi, Harrison
Ulrych, Zelenák, Mitchell, Spirko, Sisovsky
3
Gőz, Milam, Miskolczi, Galanisz, Somogyi
Andrisík, Pufahl, Petrás, Ruzicka, Halama M.
4
Hajós, Ritó
Andrej Podkonicky
E
Glen Hanlon
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:34 ZVO Drgon Mitchell Spirko
2-0 58:51 ZVO Vandas Handlovsky Ulrych
41 Kapura lövések száma 29
6 Kiállításpercek 4

A Zvolen–DVTK Jegesmedvék összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum