Végre 3 pontot szerezne az UTE a Titánok ellen

   

Ehhez viszont minden tudására szüksége lesz Szilassy Zoltán csapatának a nagyon kellemetlen ellenfélnek ígérkező fehérvári fiatalokkal szemben.

Kevesen gondolták volna a szezon előtt, hogy a juniorokkal teletűzdelt Fehérvári Titánok szinte megoldhatatlan feladatot fog majd jelenteni az UTE számára. Csak három csapat – a Ferencváros, a Gyergyó és a Titánok – ellen nem sikerült még hárompontos győzelmet aratniuk Benk Andráséknak, akik nagyon remélik, hogy péntek estére ez a lista egy csapattal rövidebb lesz. Meglehetősen jó formában érkeznek a lilák a péntek esti összecsapásra. A döcögősebb szezonkezdetet követően a szezon eddigi részének második felében elég jól mennek, a november eleje óta lejátszott 15 meccsükből 12-t megnyertek, csak három vereséget szenvedtek. Ha a szezonnak csak ezt a szakaszát néznénk, akkor a Brassó és a Ferencváros mögött a harmadik legjobb teljesítmény lenne az övék. Ráadásul közben erősödtek is, érkezett Duschek, Rusk és Brine, valamint visszatért a gerincsérülést szenvedett Nagy Nilan is. Ezúttal viszont a családi okok miatt Kanadába utazott Rusk és a Debrecenben Jiri Behal akciója nyomán bizonytalan időre kidőlt Anze Ropret nélkül kellene megszerezni azt a bizonyos három pontot a csapatnak a Titánok ellen. A Ferencváros elleni meccset követően Szilassy Zoltán alaposan megkeverte a sorokat, és a két hiányzó miatt erre most is szükség lesz. Ezzel együtt az újpestiek egyértelmű esélyesei a mérkőzésnek, de az esélyeknek a pályán érvényt is kellene tudni szerezni.

A jó formára a Titánoknak sem lehet nagyon panaszuk. A novemberi nemzetközi szünet óta lejátszott nyolc meccsükből csak a két Ferencváros ellenit nem tudták megnyerni, de Pesterzsébeten így is pontot szereztek egy gólzáporos mérkőzés végén. Teljesítményükkel és a Dunaújváros mélyrepülésével felzárkóztak az Acélbikákra, és egy esetleges győzelemmel akár meg is előzhetik őket. A felsőházra matematikailag ugyan van még esélyük, de reálisan inkább egy jó alsóházi indulási pozíció és az ehhez tartozó bónuszpontok lehet a céljuk. A versenyfutás a Gyergyó, a Dunaújváros és a Titánok között igen szoros, minden egyes pontra szükség lehet, és a csata végkimenetelében döntő lehet, hogy ki hány pontot tud elvenni a “nagyoktól”. Ebben a Titánok elég jól teljesít, legyőzte már a Brassót és a Debrecent rendes játékidőben, az Újpestet pedig túlórában. Igaz, mindhárom győzelem hazai jégen esett. De kettejük első újpesti mérkőzésén is sikerült megviccelniük a lilákat egy rendkívül furcsa meccsen. Az UTE 5 gólt lőtt 5 az 5 ellen, a Fehérvár pedig 5 gólt lőtt emberelőnyben, ezzel lett rendes játékidőben 5-5. A hosszabbításban az UTE egy újabb egyenlő létszám melletti gólt talált, így nyert kínnal-keservvel.

UTE-TIT_20181026_TSH0074-900

fotó: TSH fotó

“Szeretnénk végre három pontot szerezni a Titánok ellen – mondta blogunknak Szilassy Zoltán, az UTE vezetőedzője. – A Titánokat rendkívül jó csapatnak tartom, nagyon tudatos, strukturált játékot játszanak, egy kiváló edző vezetésével. Az eddigi két meccsünk nem sikerült jól ellenük, Újpesten például fölényesen nyertük az 5 az 5 elleni játékot, de ugyanígy elbuktuk a speciális játékokat. Azon dolgoztunk azóta, hogy lehetőleg minden játékelem egyszerre jól menjen. A Debrecen elleni meccsünk ebből a szempontból is biztató volt, jól dolgoztunk mindkét kapu előtt. Nagyon jó ellenfél érkezik hozzánk, csak teljes odafigyeléssel, fegyelmezett játékkal nyerhetünk ellenük.”

“Papíron szerintem az Újpest kerete a legerősebb a ligában – nyilatkozta a csapathonlapnak Kiss Dávid, a Titánok vezetőedzője. – Négy kiváló soruk van, amelyek közül bármelyik megállná a helyét a többi csapatban első vagy második sorként. Kétszer tudtunk velük szoros mérkőzést játszani, nagy dolog, hogy pontokat tudtunk tőlük szerezni. Az egyetlen fegyverünk, amit tudunk használni ellenük, az a sebességünk, mert a rutin az ő oldalukon áll. Meg fogunk tenni mindent azért, hogy a maximumot hozzuk ki magunkból és akár pontokat szerezzünk.”

UTE–Fehérvári Titánok 3-2

   

Az újpestiek egy hosszabbításban lőtt emberelőnyös góllal legyűrték Kiss Dávid csapatát.

A hazaiak kapujában Duschek Dávid, míg a vendégeknél Gyenes Dávid kapott lehetőséget. A Titánok jól indították a mérkőzést, a 4. percben Mihály Ákos révén megszerezték a vezetést. A székesfehérváriak előnye a nyitó harmad közepéig tartott, Csányi egyenlített. A második játékrészben négyszer játszhatott emberelőnyben az UTE, egyet sem használt ki, ellenben a vendégek az egyetlen lehetőségükkel éltek, Kiss Patrik váltotta gólra Sikorcin büntetését. A harmadik húsz perc elején még két lila-fehér fór jött, a hatodik előnyben David Brine volt eredményes. A rendes játékidő hátralévő részében 1-1 alkalommal játszhattak 5 a 4 ellen a csapatok. A hosszabbításra 18 másodpercnyi Titánok-előny átlógott, a vendégek nem lőttek gólt, aztán a hazaiak kerültek emberelőnybe, kihasználták, így Benk András góljával 3-2-re győztek.

Az UTE vasárnap a Vienna Capitals II ellen otthon, míg a Titánok Debrecenben zárják a 2018-as évet.

utetit

Fotó: TSH Photó

Erste Liga, Megyeri út, 577 néző. Játékvezetők: Halassy, Halassy, Pálkövi, Bedő.
Duschek: 92,6% (Sila)
K
Gyenes: 94,3% (Horváth D. Cs.)
Huba, Kiss Phil, Sikorcin, Csányi, Hebar
1
Kiss R., Beukeboom, Lewis, Mihály, Kiss Patrik
Nagy N., Kovács Attila, Benk, Stefishen, Sági Martin
2
Imre, Reiter, Madácsi, Mazzag, Bennett
Varga, Szaller, Nemes, Kovács S., Kocsis
3
Szabó B., Sándor, Hamvai, Péter, Császár
Pokornyi, Szalma, Brine, Vincze
4
Vas, Kovács Alex, Almási, Búzás
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Kiss Dávid
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:22 FHA Mihály Kiss Patrik Lewis
1-1 10:59 UTE Csányi Hebar Sikorcin
1-2 24:27 FHA PP Kiss Patrik Beukeboom Péter
2-2 43:12 UTE PP Brine Vincze Sikorcin
3-2 62:33 UTE PP Benk Stefishen Varga
53 Kapura lövések száma 27
4 Kiállításpercek 26

Az UTE–Fehérvári Titánok mérkőzés góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum