Seguin és Benn: “egy rakás lószar mind a kettő”

 

Durván személyeskedő kirohanást engedett meg magának két legjobb játékosával szemben a Dallas Stars elnöke.

Péntek délután Jim Lites, a Dallas Stars elnöke magához kérette a sajtó helyi képviselőit, hogy a csapat teljesítményéről beszéljen nekik. A Nashville Predators elleni 2-0-s győzelmet követően akár pozitívumok is szóba kerülhettek volna, ám ehelyett a vezető szinte kizárólag Jamie Benn és Tyler Seguin csalódást keltő produkciójával foglalkozott: ?Egy nagy rakás lószar mind a kettő, nem tudom másként megfogalmazni ? kezdte Lites. ? A csapat rendben volt, de Seguin és Benn borzalmasan játszottak. Ezt nem fogadom el. A jó hír az, hogy az edző a többiekkel kiváló munkát végez, így helyt tudunk állni akkor is, ha ők adósak a jó játékkal. Ez egy sztárok által húzott liga, a mi sztárjaink pedig nem végzik el a dolgukat. Ez szégyenteljes, és senki nem ír erről. Írják meg! Ezek a fiúk nem elég jók. Egymás után tartjuk a megbeszéléseket, az elszámoltathatóság mégis hiányzik a jégről. Ezek a fiúk zsíros szerződéseket kaptak, mert az elmúlt öt évben ők voltak az NHL harmadik és hatodik legjobb pontszerzői. Ezért kapják a pénzüket, amiért elvárható, hogy ne játsszák le őket a pályáról minden egyes meccsen.?

Mielőtt tovább ismertetnénk az elnök szavait, érdemes egy pillantást vetni a klub és a játékosok teljesítményére. A csapat 38 meccs után az utolsó wild card helyen áll a nyugati konferenciában 41 ponttal, de mögötte igen sűrű a mezőny. A védekezés rendben van, Ben Bishop 92,3%-kal véd, Anton Hudobin 92%-kal, a csapat a negyedik legkevesebb gólt kapja. A probléma a gólokkal van: 101 találatuknál csak öt csapat szerzett kevesebbet, amiben nagy a szerepe a két legjobban fizetett csatárnak. Jamie Benn 2016-ban kötött nyolcéves, évi 9,5 milliós szerződést, ami idén 13 milliót fizet neki. Tyler Seguin idén hosszabbított, az új szerződése jövőre lép életbe, ez szintén 8 évre szól, évente 9,85 milliót keres majd. Tavaly 76 gólt szereztek együtt, idén a szezon feléhez közeledve 26-nál járnak. ?De ez nem a pénzről szól ? folytatta Lites. ? Nem azt sajnálom. Arról van szó, amit cserébe elvárunk. Egyszerűen nem győzhetsz úgy, hogy nem a legjobb játékosaid nyújtják a legjobb teljesítményt. És ők nem azt nyújtják.? Lites még hosszasan ecsetelte, mennyire nem dolgoznak a játékosai, mennyire kerülik a veszélyes helyeket, mennyire elfogadhatatlan a hozzáállásuk.

Feltehetően ez az első alkalom a jégkorong történetében, hogy egy vezető ennyire nyíltan kritizáljon ilyen kvalitású játékosokat. Mielőtt azt gondolnánk, hirtelen kirohanásról volt szó, érdemes számításba venni, hogy Lites kereste meg az újságírókat, a beszélgetés elején pedig két dolgot szögezett le: mindent mikrofonba akar mondani, és hogy karrierje során most először kritizál játékosokat. Márpedig a 65 éves szakember 1993 óta a Stars elnöke. Nagy lehet tehát a baj, és erre utal az a kitétel is, hogy számtalan megbeszélésen került már szóba a teljesítményük. Bőven túl vannak már azon, hogy belső kommunikációval próbáljanak úrrá lenni a bajokon. Tom Gagliardi, a csapat tulajdonosa elmondta, tudott Lites szándékáról és egyet is ért vele.

Ezzel együtt kérdéses, hogy ezzel a merőben szokatlan eszközzel célt lehet-e érni. Egyrészt nyilvánvaló, hogy maguk a játékosok sem élvezik, hogy tudásuk alatt teljesítenek. Másrészt Lites erős szavait nehéz nem személyesre venni. Nagy kérdés, hogy a játékosok hogyan reagálnak erre. Újságírók kérdésére elismerték a felelősségüket, és hogy van mit a szemükre vetni. De fontos lesz az is, hogy Jim Montgomery vezetőedző és Jim Nill igazgató mihez kezd ebben a helyzetben. Elvégre ők azok, akik minden nap közvetlen kapcsolatban vannak a játékosokkal, nekik lesz a feladatuk, hogy megpróbálják e nyilatkozat után is helyes irányba terelni a hokisokat. Ők egyelőre nem szólaltak meg az ügy kapcsán. Ettől függetlenül az sem lenne meglepő, ha a nyilatkozat a szándékával ellentétes hatást váltana ki, és a Benn?Seguin duó végképp elidegenedne klubjától.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR ÉLŐ
VB18 16:30 JPNHUN INFO
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum