Csak a Kassa skalpja hiányzik a gyűjteményből

   

A DVTK Jegesmedvék negyedszer próbálják meg legyőzni a listavezetőt a szlovák Extraligában.

A HC Kosicét eddig még nem sikerült felülmúlniuk a piros-fehéreknek, noha kétszer is nagyon közel jártak hozzá. Első találkozójukon még viszonylag sima kassai győzelem született – 3-0-s első harmad után 6-3 –, másodjára azonban bő két perccel a vége előtt 2-1-re mentek a miskolciak, mégis 2-4 lett a vége, szintén idegenben. Harmadik nekifutásra összejött a pontszerzés, 1-1 után Ladislav Nagy rávezetésével vitték el a pluszpontot a vendégek. Ha így lépegetnek előrébb Magosiék ebben a párharcban, akkor logikusan győzelemnek kell most következnie. Igen ám, csakhogy a jégkorongot nem statisztikusok játsszák, hanem játékosok, és a Kassánál keményebb ellenfél nem biztos, hogy van most a szlovák bajnokságban. Hogy ezt tudatosítsuk, ahhoz elég vetnünk egy pillantást a táblázatra.

Ezzel együtt ők sem verhetetlenek, ezt két fordulóval ezelőtt például a Zólyom bizonyította be. A Jegesmedvék fantasztikus győzelmi sorozata az IIHF-szünettel sajnos véget ért, de hullámvölgyről és hasonlókról szerencsére nem beszélhetünk, akkor sem, ha a szerdai zsolnai kudarc váratlannak volt mondható. 4 meccsen 6 pontot így is gyűjtött a gárda, melynek 8. helyezése betonbiztosnak mondható, miközben az előtte állók közelebb vannak hozzá, mint a mögötte következők.

“A kassai az egyetlen olyan együttes, amelyet még nem sikerült legyőznünk, de bízom benne, hogy ez péntek estére megváltozik – mondta Glen Hanlon vezetőedző a klubhonlapnak. – Mostani ellenfelünkkel mindig nagyon intenzív, színvonalas, a végletekig kiélezett meccseket játsszunk, és úgy gondolom, hogy ez most sem lesz másként. Az egész csapat nagyon várja a találkozót, hiszen remek hangulat lesz a csarnokban, valamint ez lesz a 2018-as év utolsó hazai meccse. Nagyszerű lezárása lenne az esztendőnek, ha a listavezető ellen itthon tartanánk a három pontot.”

miskos

miskos

Fotó: Teszárovics Zsuzsa

DVTK Jegesmedvék–HC Kosice 5-4

   

Végtelenül kiélezett mérkőzésen a Kassát is elkapta a miskolci csapat, így már nincs olyan együttes az Extraligában, amely ellen ne győzött volna.

A mérkőzés elején lassan pörögtek fel a csapatok, de a 3. percben Habalnak már nagyot kellett nyújtózkodnia egy lövésnél. A következő támadás során megszerezték a vezetést a Jegesmedvék. Galanisz oldalról korcsolyázott be zavartalanul a kassai kapu elé, majd fonákkal a hosszú felső sarokba emelt (1-0). A lendület vitte tovább a házigazdákat, akik a következő percekben több veszélyes lövést is megeresztettek Habal kapujára, a 10. percben Harrison ajtó-ablak ziccert hibázott, míg Adorjánt viszonylag békén hagyták a kassai csatárok. A miskolciak kerültek először emberelőnybe a harmad derekán, ám Habal több bravúrral tartotta a csapatát, Somogyi kapuvasánál pedig erősen megszorította Fortuna istennő kezét. Teljes létszámban a kassai gépezet továbbra is erősen csikorgott, a vendégek lassan és körülményesen játszottak, kapura pedig kevés
veszélyt jelentettek. A hajrában a vendégek egyre többet támadtak, ám mivel ezt továbbra is sok hibával tették, enyhe fölényük meddő volt. Fél perccel a lefújás előtt mégis összejött nekik az egyenlítés: emberelőnyben Pulli kék vonalas lövése elsuhant a kapu előtt tömörülő játékosok között, és meg sem állt a hálóig (1-1).

A második harmad másfél percnyi hazai kettős előnnyel indult, amit Kulmala használt ki, miután a bedobó körről kilőtte a hosszú sarkot (2-1). Brophey 2+2 perces kiállításából így maradt még több, mint három perc, ám ezt a kassaiak elég simán kivédekezték. A következő percekben alaposan feltekerte a fordulatszámot a gólhátrányban lévő vendégcsapat, de a mezőnyfölény kevés gólveszéllyel járt együtt, a miskolciak jól védekeztek. A nyomás a 33. percben érett góllá, amikor több kapura lövés után a kék vonalon helyezkedő Dudashoz került a korong, és ő óriási bombát küldött a jobb sarokba (2-2). A játékvezetőkre igazán nem panaszkodhattak a hazaiak, hiszen két perccel a harmad vége előtt másodszor kerültek kettős előnybe, és ezúttal is gólt lőttek belőle: Magosi az alapvonal mögül próbált középre adni, a korong azonban a kapusról a hálóba pattant (3-2). Pontosan egy perc múlva a szimpla fórból is betaláltak a házigazdák, mivel Loiseau centerezésébe Somogyi szúrt bele, a pakk
pedig védhetetlenül vágódott a jobb felső sarokba (4-2).

A harmadik játékrész gyors, hullámzó játékkal indul, de a nagy rohanásban a csapatok mintha elfelejtettek volna kapura lőni. A 44. percben Loiseau és Harrison mehetett egyetlen védőre, de az előbbi nem passzolt, hanem lőtt, Habal pedig védett. Egy perccel később szépített a Kassa: Dudas kék vonalas lövésébe a levegőben piszkált bele Netik, a korong pedig a jobb sarokban kötött ki (4-3). A 48. percben emberhátrány növelték előnyüket a Jegesmedvék: a védők elvétették a korongot, amellyel Galanisz léphetett ki szólóban, és fonákkal mattolta Habalt (5-3). Nagy rohamokba kezdett a Kassa, a Jegesmedvék beszorultak a harmadukba, de a védekezésük továbbra is masszív volt. Ahogy haladt előre az
idő, a vendégek egyre inkább kapkodtak, így több hiba csúszott a játékukba, ami a Miskolc malmára hajtotta a vizet. Fél perccel a vége előtt mégis betaláltak a kassaiak: Netik oldalról nagy gólt lőtt (5-4). A Kassa természetesen időt kért, és levitte a kapusát, de már nem tudtak egyenlíteni.

Úgy tűnik, nem jó ómen listavezetőként érkezni Miskolcra, hiszen a Jegesmedvék már a sokadik tabellaelsőt verték meg, a Kassát pedig első ízben.

mis-2018-exl

Fotó: Teszárovics Zsuzsa

Nagy győzelem ez a miskolci hoki történetében

 

A Kassa-verő DVTK Jegesmedvék részéről ezúttal Strenk Hunor másodedző nyilatkozott.

Strenk Hunor másodedző, DVTK Jegesmedvék: “Jól kezdtük a mérkőzést, a csapatra nagy hatással volt a fantasztikus szurkolótábor, a táblás ház. Jól működött az emberelőnyös játékunk, az ellenfél néhány felesleges kiállítását gólokkal tudtuk büntetni. Nagy győzelem ez a miskolci jégkorong történetében.”

Roman Simicek vezetőedző, HC Kosice: “Rendkívül fegyelmezetlenek voltunk, ezen el is ment a mérkőzés. A korábbi mérkőzések elemzésénél láttuk, hogy a Miskolc jól játszik emberelőnyben, mégis megadtuk nekik ezt a lehetőséget. Így nem lehet mérkőzést nyerni, ezt nem engedhetjük meg magunknak.”

Extraliga, 2018. dec. 28., péntek.
Adorján: 87,1%
K
Habal: 84,4%
Crawford, Kiss, Pance, Vas, Kulmala
1
McDowell, Dudás, Kafka, Brophey, Nagy L.
Szirányi, Slovák, Loiseau, Magosi, Harrison
2
Pretnar, Pulli, Netík, Suja, Hascak
Gőz, Milam, Miskolczi, Galanisz, Somogyi
3
Cizek, Cibák, Spilár, Vrábel, Lusnák
Hajós, Vojtkó, Ritó, Láda
4
Michalcin, Galambos, Klíma, Hricina, Zitny
Glen Hanlon
E
Roman Simicek
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:14 MIS Galanisz Somogyi Miskolczi
1-1 19:32 KOS PP Spilár Pulli Brophey
2-1 21:00 MIS PP2 Kulmala Milam Vas
2-2 32:48 KOS Hricina Dudás
3-2 38:05 MIS PP2 Magosi Milam Vas
4-2 39:07 MIS PP2 Somogyi Loiseau Szirányi
4-3 44:41 KOS Netík Dudás Suja
5-3 47:14 MIS SH Galanisz Magosi
5-4 59:29 KOS Galambos Netík Dudás
32 Kapura lövések száma 31
4 Kiállításpercek 24

Így győzték le a Jegesmedvék a HC Kosicét

 

A piros-fehéreknek először sikerült felülmúlniuk az Extraliga listavezetőjét.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum