Sille Timotej: A saját utamat járom

 

Nem először van Sille családnevű húzóembere a Fehérvár AV19 EBEL-csapatának. Az egyre meggyőzőbb teljesítményt nyújtó Timotejjel beszélgettünk.

A Sille név igen jól cseng a magyar jégkorongban. Sille Tamás a szapporói hősök egyike, míg fia, Timotej a Fehérvár idei EBEL-csapatának hatodik legjobb pontszerzője. A 23 éves hokis három évvel ezelőtt már játszott 7 mérkőzést a Raktár utcában, de utána Svédországba szerződött. Talán korai volt még akkor az EBEL neki? ?Abban az időben nem volt csapatom, hogy átléphessek a juniorhokiból a profi jégkorongba. A Fehérvárnál nagyon rendesek voltak velem, megengedték, hogy az EBEL-gárdával edzhessek addig, amíg találok magamnak klubot. Mivel sérüléshullám sújtotta a csapatot, így lehetőséget kaptam mérkőzéseken is, és bár csak néhány alkalommal léphettem jégre, az a tapasztalat sokat jelentett számomra. Aztán Svédországban találtam magamnak helyet, így arra vitt az utam tovább.?

A svéd kör után két Extraliga-idény következett, majd az aktuális szezon előtt Timotej Sille visszatért Fehérvárra. Eddigi teljesítménye kifejezetten jó, sőt egyre javuló. Noha a negyedik sorban kezdett, később feljebb került, és jelenleg a házi kanadai táblázaton a hatodik helyen áll 17 pontjával (8 gól, 9 assziszt). ?Igazából nem gondolkodom túl sokat a teljesítményemen. A szezon előtt azt mondtam magamnak, hogy szép emlékeket szeretnék szerezni, élvezni a hokit, jól érezni magam a sor- és a csapattársakkal. Úgy érzem, jó úton haladok ebből a szempontból.?

Timotej tehát másodszor szerepel a Raktár utcában, így van összehasonlítási alapja, miben más ez a csapat, mint a három évvel ezelőtti. ?Ezt nem tudnám pontosan megmondani, hiszen akkor csak rövid ideig voltam itt, és nem is voltam igazán a csapat része. Emiatt nem is szeretném ezt összehasonlítani. A csapat minden évben változik, és a legkisebb részlet is képes megváltoztatni a karakterét.?

silletimotej

Jócskán benne vagyunk már az alapszakaszban, így időszerű lehet a kérdés, hogy a fiatal hokis számára mennyire ?ízlik? az EBEL? ?Nagyon szeretem ezt a bajnokságot. Jófajta, modern stílusú hokit játszanak a csapatok, élvezem a mérkőzéseket. Igazán jól érzem itt magam.?

Az előző két idényt a szlovák Extraligában töltötte a Nyitra és az Érsekújvár csapatánál, összesen 76 mérkőzésen 12 gólt és 14 gólpasszt, azaz 26 pontot jegyeztek fel a neve mellé. Az idén időarányosan eredményesebb, úgy tűnik, az EBEL stílusa talán jobban fekszik a 191 centiméteres és 95 kilós támadónak. ?Nem szeretem összehasonlítani a ligákat, mert nyilvánvaló különbségek vannak a játékstílusban. Az EBEL-re sokkal nagyobb a hatása a sok külföldi edzőnek és jégkorongozónak, úgy érzem, ez a legnagyobb eltérés.?

Sille Tamás legendás alakja a magyar jégkorong elmúlt időszakbeli sikereinek. Mennyire nehéz Sille néven bizonyítani a magyar hokiban? ?Egyelőre semmilyen extra nehézséget nem okozott eddig. Talán az elején még többször hívtak Tominak, de aztán mindenkivel helyretettem ezt a dolgot, hogy nekem van saját nevem, és más vagyok játékosként is. A saját utamat járom egyedül, a saját stílusomban.?

A Fehérvár egyre markánsabb karaktert mutat a bajnokságban. Mit érhet el ez a csapat az idei szezonban? ?Úgy gondolom, hogy bármire képesek lehetünk, amit most már a meccsek és az eredmények is visszajeleznek. Ha a csapatban mindenki hisz ebben, akkor egészen biztosan szép szezonunk lesz. De ugyanolyan egységesen kell küzdenünk, mint mostanában, amikor szépen gyüjtögetjük a győzelmeket. Nagyon várom a következő hónapokat, a szezon hátralévő részét, ahol fantasztikus szurkolóink támogatásával nagyon magasra juthatunk, de ehhez továbbra is alázatosnak kell maradnunk, és keményen dolgoznunk minden nap.?

A Sille név kapcsán nem megkerülhető kérdés a magyar válogatottság. ?Hazudnék, ha azt mondanám, hogy soha nem fordult meg ez a fejemben. De megmondom őszintén, nem mondtam le arról, hogy kiharcoljak egy helyet magamnak a szlovák válogatottban, ha szerencsésen alakulnak a dolgok, és esetleg behívnak. Ám a legfontosabb számomra jelenleg az, hogy a Fehérvárral érjünk el sikereket. Csak lépésről lépésre szeretnék előre haladni.?

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum