Kiemelten fontos Volán-meccs jön Znojmóban

   

A Fehérvár AV19-nek maga mögött kellene tartania cseh ellenfelét.

Remek sorozatot fut a magyar EBEL-csapat, a fehérváriak 5-ös győzelmi szériában vannak, legutóbbi 8 mérkőzésükből 7-et nyertek meg. Ennek köszönhetően mérlegük pozitívba fordult, 51,1 százalékon állnak, és felkapaszkodtak a tabella 7. helyére, hátrányuk mindössze 2 pont a felsőházat érő 6. pozícióban tartózkodó Linz mögött. Néhány héttel ezelőtt erre legfeljebb a legodaadóbb szurkolóik számíthattak. Nagyon jó hír a magyar jégkorong híveinek, hogy három külföldön játszó csapatunk közül kettő is – a Volán mellett a DVTK Jegesmedvéket kell említenünk – ilyen fantasztikusan teljesít ebben a periódusban. A feladat innen nézvést nyilvánvaló: minél hosszabban lenne jó tartani ezt a formát, és bizonyítani, hogy ami történik, nem a véletlenek összejátszásának köszönhető, hanem valóságos előrelépést figyelhetünk meg. Ezt a Fehérvárral összefüggésben azért is indokolt megemlíteni, mert miként azt már több alkalommal is leírtuk, csapatunkat olyan játékosok húzzák, mint – a liga kanadai táblázatának második helyére rakétázott – Hári János vagy Erdély Csanád, Szabó Dániel vagy Stipsicz Bence.

Természetesen nem lesz könnyű dolga a gárdának karácsony második napján, hiszen a Znojmo amellett, hogy mindig kőkemény ellenfél, közvetlen rivális is. A csehek 1 hellyel és 2 ponttal vannak a Volán mögött, és szintén nem szerepeltek rosszul az utóbbi időben. Hogy mást ne mondjuk, a hétvégén annak a Salzburgnak az otthonában nyertek 4-2-re, amelytől a mieink rendre jelentős különbségű vereségeket szenvednek a szezonban. Ha esetükben is az utolsó nyolc összecsapást nézzük, akkor azt látjuk, hogy ezek közül 5-öt nyert meg a Znojmo, ráadásul többet fölényesen. Amire nem lehetnek büszkék, az a korábbi ligautolsó Villachhal szembeni hazai 2-4. Ezek után az lenne a lényeg, hogy ne legyen mire büszkének lenniük szerda este sem.

avszno201810

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

Znojmo–Fehérvár 5-7

   

A magyar EBEL-csapat sorozatban a hatodik győzelmét aratta, a hátránya a hatodik Linz mögött már csak egy pont a táblázaton.

A Fehérvár kapujában ismét Mac Carruth kezdett, és visszatért a sérüléséből felépült Sofron István, aki egyelőre a negyedik sorban kapott szerepet, Reisz Áron és Szita Donát mellett. Az első helyzetet a Znojmo dolgozta és hagyta ki, majd nekilendültek a vendégek is. Egy kimaradt magyar fórt két góltalan cseh előny követett, sőt: Hannu Järvenpää csapata második kiegészülése előtt röviddel megszerezte a vezetést, Szabó Dániel indítása után Koskiranta lőtt távolról, a korong Lassila kapus lábai között találta meg az utat a hálóba, 0-1.

A második játékrész egyértelműen a Voláné volt. Előbb négy a négy elleni játékban passzolt Hári Kuralthoz a 24. percben, és az utóbbi időben remek formát mutató szlovén kilőtte a rövid felsőt, 0-2. Alig több mint három perccel később Andrew Sarauer egyéni akciója vezetett eredményre, 0-3. Ezután hosszabb ideig tartó gólcsend következett, mindkét oldalon lehetőségekkel, mígnem a 39. percben Timotej Sille lőtte be a Háritól és Kuralttól érkező pakkot, 0-4. A Znojmo szakvezetője ekkor kapuscserére szánta el magát, a finn helyett bejött Tomas Halasz.

Az első két harmad sem volt akciószegény, ám a harmadik kifejezetten gólzáporosra sikerült, izgalmas dramaturgiával. A Znojmo korántsem adta fel mínusz négynél, ellenkezőleg, hatalmas lendülettel vetette magát támadásba, és ennek meg is lett az eredménye, a 45. percben Kruckovyc, a 47.-ben Nemec, a 49.-ben Kalus talált be, igen rövid idő alatt egy gólra olvadt a magyar csapat előnye. Mielőtt igazán megijedhettek volna a fehérváriak hívei, 23 másodperc alatt kétszer is válaszoltak a vendégek, előbb Stipsicz, majd Meland révén, sőt két perccel később Sarauer is betalált, 3-7-nél tartottak a felek az 54. percben. Ezzel eldőlni látszott minden, ám a csehek továbbra sem óhajtottak összezuhanni, és szerezte is két újabb gólt Luciani és Kujawinski révén, így alakult ki az 5-7-es végeredmény.

znofeh

Järvenpää: Elvesztettük az alázatosságunkat

 

A Fehérvár AV19 edzője örült a három pontnak, de talált hibákat a csapatában.

Hannu Järvenpää, vezetőedző, Fehérvár AV19: “Az első negyven percben fegyelmezetten és jól játszottunk, ehhez kétség sem férhet. Elég nehéz most bármit is mondani, egy részről örülök, hogy nyertünk, de másik oldalról nézve viszont öt gólt lőtt nekünk az ellenfél a harmadik játékrészben, ami nem sok boldogságra ad okot. Ez egy jó tanulólecke nekünk, hogy nem engedhetjük fel a lábunkat a gázról és a meccs végéig hajtanunk kell. Jó volt látni, hogy a znojmói gólok után visszatámadtak a srácok, és gyorsan lőttek két gólt, leginkább a hátvédjeink találatainak örülök. Amikor négy góllal vezetsz, és rövid időn belül egyre csökken az előnyöd, fontos volt elmondani a srácoknak, hogy nem szabad pánikolni, csak folytassák azt a játékot, amit eddig. Ki kell emelnem az ellenfelet, hiszen nincsenek nagynevű játékosaik, de kitűnően harcoltak, így összességében örülök a három pontnak. Ha összefoglalhatnám az utolsó húsz percet, azt mondanám, hogy elvesztettük az alázatosságunkat, és a következő találkozón a Vienna Capitals ellen ezt már nem tehetjük meg, hiszen, ha ellenük elveszítjük ezt az alázatot, akkor nincs esélyünk a győzelemre. Sokat jelent továbbá, hogy ismét négy sorral tudtunk játszani, nem csak ezen a meccsen, de az előttünk lévőkön is nagy segítségünkre lehet ez.”

Forrás: fehervarav19.hu

EBEL, 3012 néző. Játékvezetők: Berneker, Štolc, Pardatscher, Soos.
Lassila: 76,5% (Halasz: 75,0%)
K
Carruth: 86,1% (Kornakker)
Sedlák, Lattner, McPherson, Stretch, Kalus
1
Szabó D., Harty, Kuralt, Hári, Sille
Tejnor, Vainonen, Luciani, Kujawinski, Spacek
2
Meland, Caruso, Sárpátki, Koskiranta, Szabó K.
Kruckovyc, Stehlík, Nemec, Matus, Bulín
3
Tikkanen, Stipsicz, Phillips, Sarauer, Erdély
Oscadal
4
Szita, Sofron, Reisz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 16:16 FHA SH Koskiranta Szabó D.
0-2 23:38 FHA Kuralt Hári
0-3 26:57 FHA Sarauer Erdély
0-4 38:17 FHA Sille Kuralt Hári
1-4 44:11 ZNO Kruckovyc Luciani Matus
2-4 46:47 ZNO Nemec Luciani Stretch
3-4 48:28 ZNO SH Kalus Kujawinski Lattner
3-5 51:26 FHA Stipsicz Sarauer
3-6 51:49 FHA Meland Caruso Hári
3-7 53:47 FHA PP Sarauer Szabó D. Kuralt
4-7 54:36 ZNO Luciani Bulín Nemec
5-7 57:36 ZNO Kujawinski Kalus McPherson
36 Kapura lövések száma 29
12 Kiállításpercek 16

A Fehérvár újabb nagyszerű győzelme videón

   
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum