Egyértelmű esélyesek Zsolnán a Jegesmedvék

   

Jó ezt leírni, akkor is, ha a ligautolsó korántsem fogja önként és dalolva odaadni a 3 pontot a miskolciaknak.

Újabb fantasztikus győzelmen vannak túl a DVTK Jegesmedvék, Glen Hanlon csapata a szlovák Extraliga legjobb formában lévő gárdáját kapta el vasárnap. A HK Nitra 0-2-vel ment haza – nem sokkal régebben ezt volt kénytelen tenni az akkor szintén szenzációs sorozatban lévő Besztercebánya is, ők december 9-én 0-1-re kaptak ki a Népkertben –, míg a piros-fehérek megerősítették 8. helyüket a táblázaton, és jelenleg 2 győzelmet számláló minisorozatban vannak. Ezen a két találkozón egyáltalán nem mellesleg egyetlen gólt sem kaptak.

Karácsony második napján egy olyan ellenfélhez utaznak Magosiék, amely elviekben könnyebben verhető. A DVTK első sikerét az MsHK Zilina ellen aratta még szeptember elején, majd november 20-án is behúzta a pontokat a magyar gárda. Zsolnán ugyanakkor 4-1-re a vendéglátók győztek – akkoriban egy komolyabb hullámvölgy közepénél jártak a Jegesmedvék –, ami azt mutatja, hogy a pozitív mérleg ellenére semmi sem jár magától ebben az igen kompetitív bajnokságban. Erre utal az is, hogy múlt héten idegenben bírta verni a Zsolna a korábbi listavezető HKM Zvolent. Magyarán: minden tudásukat és erejüket bele kell tenniük ebbe a szerda esti mérkőzésbe is a mieinknek.

“A szezon során másodszor játszunk idegenben a zsolnai csapattal, az első alkalommal nem sikerült hazahozunk a három pontot, amit intő jel számunkra – mondta Glen Hanlon vezetőedző a klubhonlapnak. – Azóta a játék minden elemében sokat fejlődtünk, és jelenleg is jó formában vagyunk, ezért mindenképpen győzelmet várok. Hosszú buszút vár ránk, így fontos lesz, hogy az első perctől kezdve maximális koncentrációval játsszunk. Azt szeretném látni a mérkőzésen, hogy védekezésben hozzuk az elmúlt két találkozón mutatott szintet, a kapura lövéseink számában és minőségében pedig javulást várok.”

miszil-181120

Fotó: Teszárovics Zsuzsa (JKB)

MsHK Zilina–DVTK Jegesmedvék 5-3

   

A miskolci csapat másodszor is kikapott Zsolnán, hiába támadott és lőtt többet a mérkőzés folyamán.

Egyértelmű esélyesként érkeztek a Jegesmedvék Zsolnára, azzal a nem titkolt céllal, hogy elvigyék a három pontot az Extraliga utolsó helyezettjének otthonából. A Jegesmedvék kapujában hosszabb szünet után ismét Adorján kapott lehetőséget, akinek már 15 másodperc elteltével védenie kellett Huna közeli kísérletét, majd az ismétlést is. A harmad első felében a hazaiak töltöttek némileg több időt a támadó térfélen, a miskolciak inkább a gyors ellencsapásokban bíztak. A 8. percben Zsilin oldalról Adorján lábai között lőtt a hálóba (1-0). Gyorsan megduplázták előnyüket a házigazdák, miután a 11. percben két közeli lövés után is maradt a Zsolnánál a korong, amit Piegl tett hátulról az érkező Balejhez, ő pedig a fekvő Adorján fölött talált a hálóba (2-0). A zsolnaiak első emberelőnyét kivédekezték a piros-fehérek, ám a 16. percben már három góllal mentek a zöld-sárgák. Zsilin kék vonalas lövése lecsorgott Adorjánról, Sikela egy méterről a kapuba pöckölte a pakkot (3-0). Az utolsó percekben a miskolciak próbálták kicsit felpörgetni a játékukat, Mikolasnak ekkor több munkája akadt, ám a 19. percben ő is tehetetlen volt. Kiss a kék vonaltól, a palánk mellől tette középre a korongot, amely a lábak között elsuhanva a kapuban kötött ki (3-1).

A második harmadot nagyobb lendülettel kezdte a DVTK Jegesmedvék, és ez rögtön helyzetekben is megnyilvánult. A 24. percben, emberelőnyben tovább faragott a hátrányból a magyar csapat: Magosi oldalról lőtt, a korong a középen álló Loiseauról pattant a kapuba (3-2). Két perc múlva a következő miskolci fór kimaradt, de utána átvették a kezdeményezést a vendégek. A Zsolna védekezni kényszerült, a 31. percben mégis növelni tudta előnyét. Barta szerzett korongot a saját kék vonalánál, végigvitte a pályán, a kaputól nem messze lőtt, Adorjánt érintve pörgött át a gólvonalon a játékszer (4-2). Ez lendületbe hozta a Zsolnát, a következő cserékben több helyzetük is volt. Az utolsó öt percben ismét magához ragadta a dominanciát a magyar csapat: előbb Pance közeli lövését nyomta vállal fölé Mikolas, majd Somogyi maradt egyedül vele szemben, de ismét a kapus győzött. Aki a hajrában kétszer is óriási bravúrral védett, így a szünetre maradt a kétgólos hazai előny.

A harmadik játékrész elején folytatódott a lendületes hoki, másfél perc elteltével Beránek lövése után Adorján fejvédője lerepült, de szerencsére nem sérült meg a kapus. A 44. percben Vas centerezett a palánk mellől, az üresen érkező Kulmala lőtt is, ám Mikolas hatalmas bravúrral védett. A 48. percben Beránek léphetett ki egyedül, szólóját mammuttal hárította Adorján. A Jegesmedvék ráborították a pályát a Zsolnára, záporoztak a lövések, Harrison szólózott, Mikolas egészen kitűnően védett. Az 57. percben Huzevka maradt üresen a miskolci kapu előtt, lövését fogta Adorján. Két perccel a vége előtt emberelőnyben Kulmala ment el a bal szélen, befelé húzott és a bedobókörből kilőtte a hosszú felsőt (4-3). Felcsillant az egyenlítés reménye, ám fél perc múlva gyors zsolnai kontra végén egy kipattanót Huna lőtt a hálóba közelről (5-3). A buli után a miskolciak csatárra cserélték Adorjánt, de ebből csak egy zsolnai kapuvas született.

A magyar gárda az első harmadban gyengén játszott, elengedte az utolsó helyen álló, de az utóbbi hetekben életjeleket mutató Zsolnát, és már nem tudta befogni ellenfelét.

miszil

fotó: Teszárovics Zsuzsa

Nagyon rosszul sikerült az első harmadunk

 

A DTVK Jegesmedvék trénere csak a második játékrésztől volt elégedett csapatával.

Stanislav Skorvánek, vezetőedző, MsHK Zilina: “Az első harmadban mi voltunk a jobb csapat és sikerült is három gólt szereznünk. A folytatásban az ellenfelünknek sikerült visszajönnie a meccsbe, de mikor közel kerültek hozzánk mindig sikerült góllal felelnünk. Örülünk a pontoknak és emelt fővel várjuk a folytatást, bízunk benne, hogy egyre feljebb kerülünk a tabellán. Köszönöm a csapatomnak ezt a teljesítményt.”

Glen Hanlon, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: ”Nagyon rosszul sikerült az első harmadunk, elismerésem az ellenfelünknek, amiért ilyen jól játszottak. A zsolnaiak jól védekeztek és a kapusteljesítményük is említésre méltó volt. A második harmadtól úgy játszottunk, ahogy az első perctől kellett volna, sorra alakítottuk ki a helyzeteket, de ezekből sajnos nem használtunk ki eleget. Pozitívum, hogy a játékosaim 3-0-nál a helyes mentalitással kezdtek el játszani és visszajöttünk a meccsbe.”

Forrás: dvtk.eu

Extraliga, 2018. dec. 26., szerda.
Mikolas: 93,2%
K
Adorján: 85,3%
Kucny, Hudec, Jencik, Huzevka, Huna
1
Crawford, Kiss, Pance, Vas, Kulmala
Piegl, Zsilin, Barta, Podesva, Balej
2
Szirányi, Slovák, Loiseau, Magosi, Harrison
Duben, Bagin, Hvila, Surovka, Beranek
3
Gőz, Milam, Miskolczi, Galanisz, Somogyi
Mendrej, Hrazdira, Sikela, Rehák, Mily
4
Hajós, Vojtkó, Ritó, Láda
Pavel Paukovcek
E
Glen Hanlon
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:00 ZIL Zsilin Barta Duben
2-0 10:10 ZIL Balej Piegl Hvila
3-0 13:52 ZIL PP Sikela Zsilin Piegl
3-1 18:04 MIS Kiss Gőz Ritó
3-2 23:04 MIS PP Loiseau Magosi Crawford
4-2 30:48 ZIL Barta Podesva Beranek
4-3 57:56 MIS PP Kulmala Vas
5-3 58:26 ZIL Huna Huzevka Jencik
34 Kapura lövések száma 44
6 Kiállításpercek 2

A miskolciak zsolnai vendégjátéka videón

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum