Debrecenben játsszák a nap rangadóját

   

Az UTE-nak győznie kell, ha előre akar lépni az Erste Liga ötödik helyéről.

Bár matematikailag még nem biztos, jó eséllyel kijelenthető: mind a DEAC, mind az UTE a felsőház tagja és ezzel a rájátszás biztos résztvevője lesz. A két csapat előnye a hozzájuk legközelebb álló Gyergyóval szemben 19, illetve 15 pont. Így az újonc debreceniek és az újpestiek szerda esti rangadójának a legfontosabb tétje a presztízsen kívül az, hogy melyikük hol végez majd az alapszakasz végén, és mennyi bónuszpontot visz a középszakaszba.

Háromszor mérkőzött egymással eddig a két csapat, és mindannyiszor hazai győzelem született. A DEAC ötös nyerő szériával várja a lilákat, az emlékezetes káposztásmegyeri kisiklás óta minden meccsüket nyerték. Ráadásul ebben volt két rangadó is. A Csíkszeredát 6-0-ra intézték el, a Ferencvárost 5-3-ra verték. Kellemes meglepetés a debreceniek szereplése, egy pillanatig sem volt gondjuk a felsőházi pozíciók egyikének megszerzésével és megtartásával. David Musial edző, aki Dunaújvárosban nem tudta megváltani a világot, ezúttal részben ugyanazokkal a játékosokkal sokkal eredményesebb munkát végez.

Az UTE sincs rossz formában. November végétől hatos győzelmi sorozatot produkáltak Benk Andrásék, végül a Ferencváros állította meg őket. Azon a mérkőzésen az általában erőteljes hokit produkáló, a meccseket végig domináló lilák nem találták saját játékukat. A Ferencváros az első 20 percet kivéve végig kézben tartotta a meccset, sokkal többet lőtt kapura, és miután átvette a vezetést, az újpestieknek esélyt sem adott. Pedig azon a mérkőzésen már játszott a friss igazolás David Brine, akivel együtt a lilák támadószekciója papíron a liga egyik legjobbja. Szilassy Zoltán csapata négy nagyon komoly játékerőt képviselő sorral támadhat.

A szerda esti összecsapás egyik csemegéje lesz az újpesti csatársor és a debreceni védelem küzdelme. A lilák általában sokat vannak az ellenfél harmadában, sokat is lőnek kapura, miközben az ellenfélnek viszonylag keveset engednek. A debreceniek mérkőzéseire éppen fordított koreográfia jellemző. Gyakori, hogy az ellenfelek jóval többet lőnek, mint a fekete-fehérek. A védelem és Hetényi Zoltán kapus feladata ezeknek a lövéseknek a hatástalanítása, a megszerzett korongokkal pedig a rendkívül gólérzékeny Turcotte, Izacky és Németh vezetésével villámgyorsan juthatnak el az ellenfél kapujáig, ahol rendkívül gólveszélyesek. A két csapat a kapott gólok átlagát tekintve fej-fej mellett áll a mezőny harmadik és negyedik helyén, miközben a debreceniek taktikája meglepően eredményes, övék a harmadik legjobb gólátlag a mezőnyben, az UTE meccsenként majdnem féllel kevesebbet képes csak szerezni.

UTE-DEB_20181008_TSH4359-900

Fotó: TSH Photó

DEAC–UTE 2-5

   

Magabiztos játékkal nyerték a nap Erste Liga-rangadóját a lila-fehérek.

Szilassy Zoltán csapata immár a harmadik 5-2-es mérkőzését játszotta egymás után, ám ezek közül csak kettőt nyert meg. Az FTC-Telekom elleni 2-5-ös csúcsmeccs után pontosan ennyire verték a lilák előbb a Schiller-Vasas HC-t, majd szerda este a DEAC-ot. Elmondható, hogy az UTE végig kontrollálta a mérkőzést. Vincze Péter az 5. percben súlyos hiba után szerezte meg a vezetést – Hetényi Zoltán a kapuja mögött adta el a korongot –, ám ezt kövtően Turcotte még egyenlíteni tudott. Kocsis Ferenc tuszkolós gólt szerzett a 14. percben, Sági Martin igen hasonlót a 15.-ben, 1-3 az első szünetben. A második felvonás egy találatot hozott, Hebar lőtte ki a rövid felsőt, 1-4. Az utolsó menetben a Debrecen még közelebb jött Kovács Bronson bombájával, ám Sági Martin szép lövéssel tette fel a pontot az i-re az 58. percben, 2-5 lett a vége. Ezzel az UTE hátránya 2 pontra csökkent a DEAC mögött a táblázáton úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a fővárosi gárda.

utedeac

Ez volt a legrosszabb mérkőzésünk a szezonban

   

Mestermérleg a Debrecen–Újpest mérkőzést követően.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 621 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Pálkövi, Szabó.
Hetényi Z.: 88,4% (Gönczi)
K
Sila: 93,9% (Duschek)
Behal, Markov, Németh, Kulesov, Berta
1
Nagy N., Varga, Nemes, Csányi, Kocsis
Vuorijarvi, Kovács B., Turcotte, Izacky, Salló
2
Huba, Kiss, Benk, Stefishen, Sági Martin
Hetényi P., Antal, Silló, Molnár, Hári
3
Rusk, Szaller, Sikorcin, Vincze P., Hebar
Erdei, Márton, Kozma, Vincze P. T.
4
Kovács A., Szalma, Brine, Ropret
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:58 UTE Vincze P. Hebar
1-1 12:16 DEB Turcotte Vuorijarvi Kovács B.
1-2 13:04 UTE Kocsis
1-3 14:36 UTE Sági Martin Stefishen
1-4 26:06 UTE PP Hebar Ropret Sikorcin
2-4 51:06 DEB PP Kovács B. Vuorijarvi
2-5 57:20 UTE Sági Martin Benk Nagy N.
33 Kapura lövések száma 43
41 Kiállításpercek 10

A DEAC–UTE videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum