A Nyitrát is el kellene kapniuk a Jegesmedvéknek

   

Ez eddig még nem sikerült, az Extraliga legjobb formában lévő csapata mindhárom egymás elleni meccsüket rendes játékidőben nyerte.

A szezonnyitányon 6-1-re győztek a nyitraiak a DVTK Jegesmedvék ellen, majd egy 3-1-es és egy 3-0-s szlovák siker következett. Nem kétséges, hogy a ma esti népkerti ellenfél a mezőny egyik legerősebbje, amely főként az előrejátékban tündököl. Csatáraik mindenki másnál több gólt lőttek, szám szerint 137-et. Különösen Robert Lantosi és Judd Blackwater tesz ki magáért, előbbi 42 ponttal a harmadik, utóbbi 37-tel az ötödik a szlovák Extraliga kanadai táblázatán. Meccseket eldönteni képes játékosai persze a DVTK Jegesmedvéknek is vannak – Vas János 36, Magosi Bálint 31 egységnél tart –, és a csapat is jól megy. A miskolciak a nemzetközi szünet után egy vereségre egy győzelemmel válaszoltak, utóbbi 10 találkozójukból pedig 8-at nyertek meg.

Ugyanez a mutató azonban a HK Nitra esetében még impresszívebb, hiszen 9 sikert számlálnak azonos periódusban. Pontosabban tízet, minthogy a szlovák juniorválogatottat is kiütötték lendületből. Sőt: egymás követő 13 mérkőzésükön pontot szereztek – a Besztercebányától is csak hosszabbításban kaptak ki menet közben –, utolsó rendes játékidős vereségükért egészen november 14-éig kell visszamenni, akkor Zólyomban kapituláltak. Egyértelműen állítható tehát, hogy a bajnokság legjobb formában lévő csapata érkezik Miskolcra karácsonyi ajándékként.

“Vasárnap a bajnokság egyik legerősebb csapatát fogadjuk – mondta Glen Hanlon vezetőedző a klubhonlapon. – Toronymagasan a legtöbb gólt szerezték idáig, ami mindent elmond csatársoraik minőségéről. Ennek ellenére úgy gondolom, ha a legjobbunkat nyújtjuk és a megfelelő sebességgel játszunk, akkor minden esélyünk meglesz a győzelemre. Senkitől sem szabad tartanunk, főleg nem hazai jégen.”

A 17:30-kor kezdődő mérkőzést élőben közvetíti a Digi Sport.

dvtk-misnit

Fotó: Teszárovics Zsuzsa (JKB)

DVTK Jegesmedvék–HK Nitra 2-0

   

Újabb nagy skalpot szedett a miskolci csapat, amely a szezonban először verte a Nyitrát. Szenzációs játékkal.

A bombaformában lévő Nyitra csapata látogatott a népkerti jégcsarnokba vasárnap este. Az első komoly lövést a 2. percben Galanisz eresztette meg, majd nem sokkal ezután emberelőnybe kerültek a Jegesmedvék, de ezt elég magabiztosan védekezte ki a Nyitra. Teljes létszámban nagyon gyors, élvezetes játék alakult ki, ám a masszív védelmek, szép szerelések és fontos blokkok miatt kapura viszonyleg kevés igazán veszélyes lövés ment. A 14. percben Pance kapott jó korongot, lépéselőnyben ugorhatott ki a védőjével szemben, ám érthetetlen módon lefékezett, beérték, oda lett a helyzet. Alig egy perc múlva jött a következő miskolci fór, amelyet ismét elég simán kihúztak a vendégek, sőt Siska került nagy helyzetbe Vay kapuja előtt, de végül elpattant a korong az ütőjéről. A 18. percben egy gyors kontra végén Vas közeli beleszúrását védte Simboch.

A második harmad első két perce miskolci előnyben telt, de a Jegesmedvék nem jutottak lövőhelyzetbe. A 25. percben előbb a nyitrai, majd a miskolci kapu előtt adódott komolyabb lehetőség, de mindkét kapus magabiztos volt. Az első vendégfórra a 26. percig kellett várni, de ez is csak nyomokban tartalmazott gólveszélyes szituációt, Vaynak kétszer kellett csak védenie. A 30. percben megszerezték a vezetést a Jegesmedvék: Magosi palánk mellől leadott lövését Simboch bizony bevédte (1-0). A gólnál asszisztot kapott Vay Ádám is. Rögtön ezután kimaradt egy nyitrai előny. A következő cseréket nagyon megnyomta a Nyitra, és ekkor nagy szükség volt Vay védéseire, hogy ne változzon az eredmény, egyszer pedig a kapuvas segítette ki a hálóőrt. A 35. percben egy lövés már átment Vayon, vészesen közelített a gólvonalhoz, de a kapus még vissza tudott nyúlni érte. A hátralévő idő nagy vendégfölényben telt, és már csak másfél perc volt hátra, amikor a nyitrai csatár egy lépésről az üres kapura lőhetett, de Vay még vissza tudta tenni a bárdot a gólvonal elé, így a korong fölé vágódott. Óriási bravúr volt.

A harmadik játékrészt is nagy elánnal kezdte a Nyitra, Vaynak azonnal szolgálatba kellett magát helyeznie. A vendégek elpazarolták a következő előnyüket is, de teljes létszámban tovább domináltak. A harmad derekán némileg kiegyenlítettebb lett a játék, a miskolciak ismét többször kerültek Simboch kapuja elé. Az 52. percben Láda lövése felpattant egy védő korcsolyáján, áthullott a kapuson és a gólvonal mögött kötött ki (2-0). Két perccel a végső dudaszó előtt Kulmala már csak a kapussal állt szemben, de a lövését, majd az ismétlést is védte Simboch. Másfél perc volt vissza, amikor a vendégcsapat levitte a kapusát, ám ezt sem tudták kihasználni, így a Jegesmedvék a szezonban először legyőzték a Nyitrát.

misnit

fotó: Teszárovics Zsuzsa

Büszke vagyok a csapatra, jól játszottunk

   

Így látták a vezetőedzők a DVTK Jegesmedvék–HK Nitra mérkőzést.

Glen Hanlon, DVTK Jegesmedvék: “Büszke vagyok a csapatra, jól játszottunk. A Nyitra kitűnő együttes, mai is remekül támadtak, jól variálták a sorokat, igazi példa lehetnek előttünk. Mi még nem tartunk itt, de sokat fejlődtünk a szezon során. Örülök a győzelemnek, szép karácsonyi ajándék ez a szurkolóinknak.”

Antonin Stavjana, HK Nitra: “Jó meccset játszottunk a Miskolccal, de nem bírtunk Vay Ádámmal, aki úgy állt a kapuban, mint egy fal. Az első bekapott gól után jött a második, amely igen szerencsés találat volt – nekünk balszerencsés –, utána már nem tudtunk egyenlíteni. A Miskolc jobb volt, így megérdemelten nyert.”

Extraliga, 2018. dec. 23., vasárnap.
Vay: 100% (Adorján)
K
Simboch: 91,7%
Crawford, Kiss, Magosi, Vas, Kulmala
1
Mezei, McCormack, Blackwater, Slovák M., Lantosi
Szirányi, Slovák T., Loiseau, Hajós, Harrison
2
Rais, Morrison, Majdan, Kerbashian, Scheidl
Gőz, Milam, Miskolczi, Galanisz, Somogyi
3
Pupak, Versteeg, Siska, Bortnák, Bucek
Vojtkó, Ritó, Láda
4
Korí­m, Patoprsty, Hrusík, Minarik, Caladi
Glen Hanlon
E
Antonín Stavjana
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 29:29 MIS Magosi Szirányi Vay
2-0 51:06 MIS Láda Harrison Loiseau
24 Kapura lövések száma 34
6 Kiállításpercek 10

Itt is van a Jegesmedvék–Nitra összefoglalója

   

Két gól innen, nulla onnan – és nulla ponttal utazhatott haza a liga legjobb formában lévő csapata.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum