Elég volt az ígéretekből és a kifogásokból

   

Három hét alatt kétszer kaptak ki az újvárosiak a Vienna II-től, a 4-11 után simán verték a Hokiklub Budapestet, a 3-5-öt követően megint velük találkoznak.

A pénteki DAB–Vienna Capitals II meccs felénél különösebb előjele még nem volt annak, hogy itt bármi baj lehet Acélbikák-szemszögből. A hazai csapat vezetett 3-1-re, és bár a bécsiek már számtalanszor bizonyították, hogy soha nem adják fel, ekkora fordulatra aligha lehetett számítani. Aztán a második harmad utolsó szakaszában emberhátrányban szépítettek a vendégek, ami jelentős zavart okozott a fejekben, így gyorsan jött az egyenlítés is. Volt már ilyenre példa, az első újvárosi meccsen a Bikák 2-0-ra mentek, majd a bécsiek gyors egymásutánban négyszer is betaláltak. Ám akkor ritmust tudtak váltani Azariék, még ötször voltak eredményesek, miközben hátul lehúzták a rolót, így 7-4-re nyertek. Most ez a ritmusváltási képesség eltűnt a csapat játékából, az utolsó tíz percben két gólt is beszedtek, és simán kikaptak 5-3-ra.

Nyilvánvaló ezek után, hogy a DAB válsága mélyebb annál, amit egy szimpla edzőváltás orvosolni tud. A nemrégiben érkezett Corey Bricknell nincs könnyű helyzetben, mielőbb meg kell találnia a siralmas teljesítmény okait, különben ki tudja, milyen mélyen áll meg a nyáron még komoly célokat megfogalmazó csapat. A kanadai szakember próbálkozott már mindennel, volt, hogy dörgedelmes hangnemben tolta le a csapatot, míg a pénteki kudarc után a közös felelősségvállalás fontosságáról beszélt. A vasárnapi találkozó előtt a klub által kiadott közleményben érthető módon inkább a motiváló, feltüzelő szavak kerültek előtérbe: „Elég volt az ígéretekből és a kifogásokból, most már a tetteknek kell beszélniük. Hatvan percen keresztül kell folyamatosan koncentrálva játszanunk. Nagy energiával, okosan kell jégkorongoznunk mind a három harmadban. Minden nap egy új nap, remélem, hogy a vasárnap végre már a mi napunk is lesz egyben.”

dabhkb
Fotó: Boda Bence (DAB)

A Hokiklub Budapest utolsó előtti a tabellán, a dunaújvárosiak 38 pontjával szemben nekik mindössze 14 van, de a DAB jelenlegi állapotában nincs olyan csapat az Erste Ligában, amely ne jelenthetne veszélyt rájuk, így bárkit lebecsülniük nem hiba lenne, hanem bűn. Másrészt az ünnepekre nyilván jó lenne győztesen elvonulni, hogy aztán 26-án a Titánok otthonában egy újabb emberpróbáló feladatra álljanak készen. A Hokiklub Budapest decemberben még nem hagyta el győztesen a jeget, utoljára Bécsben sikerült nekik ez, utána sorozatban hatszor kaptak ki, sorrendben a DEAC-tól, a DAB-tól, a Gyergyótól, a Csíkszeredától, a Vienna Capitals II-től és a Fehérvári Titánoktól. Ez utóbbi meccsen nem álltak messze a pontszerzéstől, a kis Volán egy üres kapura elért találattal nyert azok után, hogy korábban már 5-2-re is vezetett. A meccsen különösen Szécsi Patrik volt elemében, aki két gólt lőtt, közte egy olyat, amely előtt saját kapujától indulva vezette keresztül a korongot a fehérvári védelmen. A 2000-es születésű hátvédre érdemes lesz az ellenfeleknek és a nézőknek külön is figyelniük.

Hokiklub Budapest–DAB 1-7

   

A második harmadot alaposan megnyomták az Acélbikák, ezzel simán nyertek a Tüskecsarnokban.

Miként beharangozónkban is említettük, a DAB előző – túlzás nélkül katasztrofális nevezhető – Vienna Capitals II elleni vereségért követően a Hokiklub Budapest ellen kapaszkodhatott vissza a gödörből, és azt a feladatot sikeresen megoldotta. A menetrend szeszélye folytán a hazai pályán ismét csak a bécsiek ellen összehozott 3-5 után újfent a HKB ellen kellett bizonyítaniuk az újvárosiaknak, hogy van még bennük spiritusz. Ez most is sikerült.

A meccs a vendégek rohamaival kezdődött, a HKB kontrákra rendezkedett be. Az első gól a 8. percben született, a kapu előtti forgalomban Azari volt eredményes, 0-1. A nyitó harmad derekán eltűnt a középső harmad, mindkét oldalon sorra alakultak ki a helyzetek. A 12. percben Azari vasat lőtt. A hazaiak kétszer is játszhattak emberelőnyben, gólt nem szereztek. A végén Saluga óriási lehetőségénél hárított Kiss Bence. Az Újváros a támadó harmadban szabálytalankodott a második játékrészben, ám a HKB lövőhelyzetet sem tudott kialakítani. A 24. percben kontrában mentek el a hazaiak, Szopos Ottó tette el kötényben, 1-1. Sokáig nem örülhettek a vendéglátók, két perccel kesőbb Franssila közép magas lövese talált utat a kapuba, 1-2. Lakatos kiállítása alatt felálltak az Acélbikák, szépen járatták a korongot, majd a sarokból visszatett passzt Mestyán vágta kozelről a hálóba, 1-3. Egy késleltetett kiállítást Nagy Márk használt ki, 1-4. Összesett a HKB, öt a négy elleni játéknál Saluga szlalomozott végig a hazai védelmen, és fonákkal eltette a kapus mellett, 1-5. A harmadik harmadra Hajek váltotta Kisst a fővárosiak kapujában. Sokáig nem maradt érintetlen az ő statisztikája sem, a vendégek emberhátrányban szaladtak el kettő az egyben, Iossafov módosította 1-6-ra az állást. Németh Árpád válaszolhatott volna, de lövése a vasról pattant ki. A HKB még kivédekezett egy kettős hátrányt, majd az 59. percben Török zicccere kimaradt, de a kipattanót Borbás beütötte, 1-7 lett a végeredmény.

A DAB hátránya 3 pontra csökkent a hatodik helyen álló Gyergyói HK mögött.

Erste Liga, Tüskecsarnok, 149 néző. Játékvezetők: Juhász, Juhász, Váczi, Horváth.
Kiss: 80,0% (Hajek: 87,5%)
K
Pinczés B.: 96,3% (Garbacz)
Lakatos, Szécsi, Petres, Sátek, Szappanos
1
Hüffner, Mestyán, Saluga, Iossafov, Dubek
Lévai, Orbán, Egyed, Horváth, Szűcs
2
Franssila, Léránt, Tóth, Nagy M., Azari
Vajda, Csíki, Köllő, Izsák, Albert
3
Jaborník, Erdélyi, Uski, Németh P., Turtiainen
Bernáth, Jancsó, Berendi, Szopos, Németh Á.
4
Lencsés, Szabó, Pinczés O., Borbás, Török
Gröschl Tamás, Mega Stefan
E
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:35 DAB Azari Franssila Léránt
1-1 23:27 HKB Szopos Berendi Németh Á.
1-2 25:09 DAB Franssila Léránt Tóth
1-3 29:38 DAB PP Mestyán Iossafov Hüffner
1-4 37:31 DAB Nagy M. Saluga
1-5 38:45 DAB PP Saluga Franssila Dubek
1-6 43:02 DAB SH Iossafov Uski Hüffner
1-7 58:44 DAB Borbás Török Lencsés
27 Kapura lövések száma 41
18 Kiállításpercek 10

A HKB–DAB galériája

   

Így gyűrte le a Hokiklubot idegenben a DAB

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum