Mesterházy Bálint 3 gólpasszt adott

 

Eddig még adósak voltunk az elmúlt két hét utánpótláskorú magyar légiósainak teljesítményével.

Hibátlanul védett Halász Béni az osztrák ifjúsági bajnokságban. A korosztályos válogatott hálóőr 45 lövést fogott, a Linz 7-0-ra verte a European Hockey Clubot. Az EBJL-ben ez volt Halász hatodik meccse (az EBYSL-ben 10-et játszott), 91%-os hatékonysággal őrzi kapuját. A Linz továbbra is utolsó az A csoportban.

7-4-es vereséget szenvedett az Okanagan Red a Red Bull Salzburg vendégeként. Az összesen 122 kiállításpercet hozó találkozón Komáromy Botond gólt lőtt, Mesterházy Bálint 3 gólpasszt adott. Komáromyt 10 perc fegyelmire ítélték a bírók. Három nappal később a bécsiek ellen sem járt sikerrel az Akadémia, 3-5-ös zakó lett a vége. Ezen a meccsen az előbbiek nem játszottak, de Kóczán János igen. December 15-én a két Okanagan egymás ellen mérkőzött az EBJL-ben, ekkor ismét csak Kóczán lépett jégre a magyarok közül. Az Okanagan Red ötödik az A csoportban.

A svéd U20-as Elit déli csoportjában a Boräs idegenben 6-3-ra verte a tabellán jóval előtte álló Grästorpot. Kozma Dávid feljátszott az U18-ból, két gól előkészítésében is jeleskedett. A Boräs utolsó előtti a bajnokságban. Kozma közben korosztályos csapatával is játszott, a Malmö (1-8) és a HV71 (1-12) is nagyon megverte őket, a 17 éves csatár lőtte a második meccs egyetlen vendéggólját.

A keleti divízióban a Wings otthon 4-3-ra kikapott az Almtunától, majd idegenben 9-2-re verte a Nackát. Kemény Patrik a második találkozón két gólt lőtt, már a második percben betalált az ellenfél hálójába. A másik magyar érdekeltségű csapat, a Valletuna Galló Olivérrel a kapujában kapott ki 5-1-re a Huddinge pályáján. A  következő héten a Wings otthon 6-1-re verte a Nyköpinget, majd idegenben 4-2-re kikapott a Sollentuna vendégeként. Kemény az első meccset két gólpasszal, a másodikat egy góllal zárta. A Wings hetedik, a Vallentuna nyolcadik a bajnokságban.

Megszerezte első gólját az U18 keleti csoportjában Kónya Krisztián. A Wings a juniorcsapathoz hasonlóan 4-1-re kikapott otthon az Almtunától, a Huddingét viszont 5-2-re verte. Kónya emberelőnyből köszönt be, ez volt az első gólja hatodik meccsén. A Wings kilencedik 12 csapatból.

Ismét a juniorligában szerepelt Falus Ádám. A svájci GCK Lions bekkje az Ambri-Piotta (2-0) és a Zug ellen is (3-2 büntetőket követően) is ott volt a jégen, pontot nem szerzett. Révész Marcell a juniorválogatott szereplés után a felnőttek közt debütált a Swiss League-ben, a GCK-junior hetedik a tabellán.

A finn Nuorten Mestisben ismét eredményes volt Daadou Ádám. A Diskos sűrű hetet tudhat maga mögött, a LeKit otthon 6-3-ra verték, utána a TPS Akadémia 4-3-mal jobbnak bizonyult náluk (Farkas Márton nem szerzett pontot). Két nappal később a Pyry vendégei voltak (2-5), majd ismét visszataláltak a győzelem útjára, a RoKit verték otthon 7-3-ra. Daadou az első két meccsen egy-egy gólt lőtt, a RoKi ellen asszisztig jutott. Egy héttel később a TPS és a Diskos is befejezte a Nuorten Mestis alapszakaszát, előbbi a Ketterä otthonában 4-3-ra maradt alul, a SaPKót 6-2-re verték. A két meccset Farkas Márton 3, Nagy Zoltán egy gólpasszal zárta. A Diskos két büntetőpárbajos vereséget szenvedett az előbb említett SaPKo otthonában, illetve a Blues ellen hazai környezetben. A 28 fordulós első kört így a TPS a kilencedik, a Diskos a tizedik helyen zárta. Mindkét csapat maradt a ligájában, a tavasszal is a Mestisben folytatják.

Véget ért a B-Nuorten Mestis első köre, a 4-es csoportba besorolt HJK az utolsó fordulókban a KJT vendégeként 7-3-ra, a K-Vantaa ellen otthon 9-2-re kapott ki. Szolga Bertalan jól játszott, csapata 5 góljából négyben benne volt, 1 góllal és 3 gólpasszal zárta a két összecsapást. A 7-es csoport utolsó előtti helyén zárt a HJK.

Az amerikai USPHL-ben mind Pákozdi Bálint, mind Tóth Keve jégre lépett. Pákozdi a bajnokság Elite osztályában szerepelt a New Hampshire színeiben, három gólpasszt osztott ki, csapata pedig otthon 5-0-ra verte a Hartford Wolfpacket. A 19 éves csatár 21 meccset követően 47 ponttal áll az Elit bajnokságban. A New Hampshire második a divíziójában. Tóth Keve mostanában főleg a Premier bajnokságban játszik. A Florida Eelsre három meccs is várt az elmúlt héten, a Charlotte Rush (4-6) ellen eredményes volt Tóth, ez volt a harmadik gólja a bajnokságban. A Florida Eels második a divíziójában.

Négy meccset is játszott Szekeres Tamás a kanadai CSSHl-ben az elmúlt két hét során. Az International Hockey Academy mind a négy találkozóját elvesztette, az utolsón Szekeres gólpasszt adott, tizenkettedik meccsén ez volt a nyolcadik pontja. Az IHA utolsó a divíziójában.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum