Gasparics és Stipsicz az év sportolói között

   

A jégkorongszövetség Gasparics Fannit és Stipsicz Bencét jelölte a legjobbnak az MTI felkérésére.

“A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben jelölnek egy férfi és egy női játékost az év sportolója címére – olvasható az MJSZ honlapján. – A Magyar Jégkorong Szövetség az év játékosát a szezon végén választja meg, így ezúttal az adott naptári évben nyújtott teljesítmény alapján jelöli a legjobbnak ítélt női és féfi jégkorongozót. A szakmai bizottság novemberi ülésén úgy döntött, hogy a nők közül Gasparics Fanni, a férfiak közül Stipsicz Bence nyújtotta a legkiemelkedőbb teljesítményt a 2018-as naptári évben. Mindkét játékost első alkalommal jelölte az MJSZ a díjra. Gasparics Fanni az áprilisi divízió 1/A csoportos világbajnokságon a torna legeredményesebb játékosa volt, 5 mérkőzésen szerzett 6 góljával és 4 gólpasszával segítette bronzéremhez a csapatot. Stipsicz Bence a budapesti világbajnokságon nyújtott kiemelkedőt, fiatal kora ellenére az egyik legtöbbet játszó magyar jégkorongozó volt, és nagy szerepe volt abban, hogy végig a feljutásért küzdhetett a válogatott.”

„Nagyon örülök a jelölésnek – reagált a hírre Gasparics Fanni. – 2018 az egyik legjobb évem volt. Az év elején részt vehettem az orosz bajnokság All Star-gáláján Asztanában, ami hatalmas élményt jelentett. Ráadásul gólpasszt adtam, és az én csapatom győzött. Szintén nagy siker volt, hogy az Ufával megnyertük a bajnokságot. Már a rájátszásba is az első helyen jutottunk be, és ott sem veszítettünk meccset. Szuper érzés volt az ünneplés, felemelni a hatalmas kupát és pezsgőt inni belőle. A franciaországi világbajnokság miatt volt bennem egy kis csalódottság, hiszen a házigazdák ellen egy gólon múlott a feljutás, így harmadik lett a válogatott. Ez az első dobogós helyezésünk a divízió 1/A-ban, így visszatekintve azért sikeresnek mondható a szereplés. A nyáron a bajnoki cím után hazaigazoltam, és elkezdtem egyetemre járni. Decemberben a KMH felbontotta a szerződésemet. Ennek ellenére szerintem az eredmények önmagukért beszélnek. Még nem tudom, hol folytatom, de mindenképpen folytatom, mert továbbra is nagy célom, hogy a válogatottal feljussunk az A csoportba, erre pedig jövő áprilisban nyílik a legnagyobb esély.”

Stipsicz Bence a Fehérvár AV19 hivatalos honlapján kommentált: “Nagyon nagy megtiszteltetés a jelölés, főleg úgy, hogy nagyon erős a mezőny, rengeteg jó játékossal. Számomra ez visszajelzés azzal kapcsolatban, amit gyerekkoromtól a jégkorongba fektettem, illetve az összes edzőm is benne van, hiszen tudom, hogy a kemény munka kifizetődik. A Fehérvár AV19-nél nagyon jó lehetőséget kaptam azzal, hogy az EBEL-ben szerepelhetek, rengeteget tudok fejlődni, de a jövőben még meghatározóbb játékossá szeretnék válni. Külön büszkeség számomra, hogy a válogatott tagja is lehetek, az elkövetkezőkben célom, hogy a jelöléshez méltó teljesítményt nyújtsak címeres mezben és kék-fehérben is.”

stipsicz-gasparics

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 25., péntek
FELK 09:45 UTEVAS 3-3VÉGE
FELK 18:00 MISKOS 2-1 HVÉGE
EL 18:30 DEBFTC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:15 G99AVS 6-4VÉGE
szeptember 26., szombat
EWHL 13:20 KMHMAC 3-1VÉGE
szeptember 27., vasárnap
EL 16:30 FTCMAC 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 29., kedd
EL 18:30 DEBBRA 3-4 HVÉGE
szeptember 30., szerda
EL 18:30 FTCSCC INFO
október 2., péntek
EL 18:00 MACSCC 
EXL 18:00 MISDTR 
EL 18:30 DEBGYE 
EL 18:40 VASBRA 
ICEHL 19:15 AVSKAC 
    • DIGI SPORT 2
október 4., vasárnap
EL 14:05 FTCGYE 
    • M4 SPORT+
EXL 16:00 NITMIS 
ICEHL 17:30 VICAVS 
EL 18:30 MACBRA 
Partnerünk
Archívum