A győzelemért utazunk tabellaszomszédunkhoz

   

Egy trencséni siker közel repíthetné a DVTK Jegesmedvéket a felsőházhoz.

A szlovák Extraliga legjobb formában lévő csapata volt a Miskolc az IIHF-szünet előtt. 6-os győzelmi sorozatban vannak Magosiék jelenleg – legutóbbi 8 találkozójuk mindegyikén szereztek pontot –, melynek köszönhetően stabilizálták helyüket a 8. pozícióban, úgy, hogy alaposan lerázták üldözőiket, a 9. MAC Újbuda hátránya kereken 10 pont jelenleg.

Ezek után joggal merül fel, hogy eljött-e az előre tekintgetés ideje. Azaz van-e reális esély arra, hogy a DVTK Jegesmedvék a legjobb hatba férkőzve automatikus playoffhelyen zárják az alapszakaszt. A válasz erre a kérdésre nem ezen a héten fog megszületni, ám ennek ellenére sok szempontból tisztulhat a kép. Olyan találkozók várnak a miskolciakra, amelyek fontos adalékokkal szolgálhatnak, hiszen egymás után két csatát vívhatnak közvetlen tabellaszomszédaikkal. Előbb az előttük álló Dukla Trencínhez utaznak, majd a mögöttük tartózkodó MAC-ot fogadják.

Nyilvánvaló tehát, hogy jelentős a tétje a mai trencséni mérkőzésnek. Ha mind a 3 pontot elhoznák Bartovicéktól a Jegesmedvék, akkor már csupán 2 pontra lennének a 7. helytől. A miskolci sikersorozat természetesen imponáló, az újabb győzelmet azonban nem adják ingyen. A tavalyi döntős Dukla idén is jó csapat, meccseket eldönteni képes klasszisok sorával, ráadásul az ő formájukra sem lehet panasz. Ha szintén 8 mérkőzéssel számolunk, akkor azok közül behúztak hatot, csak a Kassától és a Nyitrától kaptak ki ebben az időszakban.

“A szünet után mindenki új impulzusokkal érkezett vissza hozzánk, ezért nagyon jó a hangulat az öltözőben. Mindenki rendkívül motiváltan várja az újabb bajnoki meccset – mondta Glen Hanlon vezetőedző a klub hivatalos honlapján. – Ott szeretnénk folytatni, ahol abbahagytuk, tehát a győzelemért utazunk tabellaszomszédunkhoz. Azt szeretném látni a srácoktól a jégen, hogy legalább olyan sebességi fokozatban játsszanak, mint tették azt a szünet előtt. Nem lesz könnyű dolgunk, kifejezetten intenzív mérkőzés vár ránk egy stabil, jól védekező és gyorsan korcsolyázó ellenfél ellen.”

mis-2018-exl

Fotó: Teszárovics Zsuzsa (JKB)

HK Dukla Trencín–DVTK Jegesmedvék 4-1

   

A trencséniek vetettek véget a miskolci csapat győzelmi sorozatának.

A nemzetközi szünet után a miskolci csapat első útja a tavalyi ezüstérmes Trencsén otthonába vezetett. Alaposan belekezdtek a csapatok, hiszen az első percben előbb a Jegesmedvék hagytak ki nagy helyzetet, majd egy kapuvas után a miskolci kapuba került a korong. A játékvezetők a videózás után azonban nem adták meg a találatot. A következő percek változatos játékot hoztak. Hol az egyik csapat rendezkedett be ellenfele harmadába, hol a másik, láthattunk lövéseket is szép számmal, ám egyik sem volt megoldhatatlan a kapusok számára. A harmad pontosan felénél Radivojevic léphetett ki szólóban, de Vay védett. Fél perc múlva újabb videózás következett, miután egy kapu előtti kavarodásban Crawford felszabadítása Vas Jánosról a kapuba pattant. Az ítélet ezúttal gól lett, a találatot pedig a Svec kapta (1-0). Nem sokkal később közel álltak a vendégek az egyenlítéshez: Somogyi kígyózott át a védőkön, de a végén pár centit tévedett. Maradt a kiegyenlített küzdelem, de mivel a védelmek mindkét oldalon kellően masszívak voltak, és mindig akadt egy blokkoló ütő vagy láb, a hálóőröknek kevés igazán veszélyes lövéssel kellett foglalkozniuk. Fél perccel a vége előtt két párban is bunyózni kezdtek a felek, a játékvezetők pedig egy páros kiállítással hűtötték le a kedélyeket.

A második harmad így 4 a 4 elleni játékkal kezdődött, de ez a másfél perc komolyabb esemény nélkül telt el. A 23. percben egyenlítettek a Jegesmedvék: egy gyors kontra végén Miskolczi középre adását Galanisz fonákkal emelte a kapuba (1-1). Feltekerte a fordulatszámot a hazai csapat, sorra dolgozta ki a helyzeteit, de Vay magabiztosan állta a rohamokat. A nyomás a 30. percben hozta meg eredményét a Trencsén számára. Pardavy közeli lövése felpattant Vay Ádámon, a lehulló korongot Spankovic találta meg először, amit először még a kapusba vágott, de volt ideje egy második lövésre is, ezt már a hosszú felső sarokba bombázta (2-1). A 32. percben a miskolciak kerültek előnybe, volt is komoly lehetőségük, de nem változott az eredmény. Nem sokkal később fordult a kocka, a hazaiak vágtak bele a speciális játékukba, de ők sem sáfárkodtak jól ezzel az eséllyel. Teljes létszámban miskolci helyzetek jöttek, gól azonban nem. Az utolsó három percre igencsak felpörögtek a csapatok, futószalagon szállították a gólveszélyes akciókat, de a hálóőrök továbbra is remekeltek.

A harmadik játékrész első felében a Trencsén harcolt ki magának fölényt, így a játék nagyobb része a miskolci harmadban zajlott. Ezzel együtt mégis kevés volt a veszélyes helyzet, inkább a küzdelem dominált. A miskolciak a gyors ellencsapásokban bíztak, de amikor kellett, Valent a helyén volt. Az 51. percben megduplázta előnyét a Trencsén. Luza kék vonalas lövése lecsorgott Vayról, Sojcikra nem jutott védő, így zavartalanul lőtt egy lépésről a kapuba (3-1). A gól után sem változott a meccs képe, a hazaiak kontrollálták a játékot, nagy részt a támadó harmadban töltve az időt. Hátul is nagyon masszívak voltak a bordó-sárgák, kevés lehetőséget hagytak a vendégeknek. Két perccel a végső dudaszó előtt Glen Hanlon levitte kapusát, de nem sokkal később Mikula ezt góllal büntette (4-1).

A két jó formában lévő csapat közül a Trencsén volt a határozottabb, főként a kapu előtt. Több, mint kétszer annyit lőttek kapura, így magabiztosan gyűjtötték be a három pontot, a miskolciak győzelmi sorozata pedig megszakadt.

dvtk2018-mis-tzs

Fotó: Teszárovics Zsuzsa (JKB)

Extraliga, 2018. dec. 19., szerda.
Valent: 93,8%
K
Vay: 90,9%
Bohunicky, Krejci, Radivojevic, Hecl, Sojcik
1
Crawford, Kiss, Pance, Vas, Kulmala
Rygl, Holenda, Bartovic, Sádecky, Varga
2
Szirányi, Slovák, Loiseau, Magosi, Harrison
Luza, Frühauf, Pardavy, Dlouhy, Hudec D.
3
Gőz, Milam, Miskolczi, Galanisz, Somogyi
Bokros, Luhovy, Svec, Mikula, Spankovic
4
Vojtkó, Ritó, Láda, Hajós
Peter Oremus
E
Glen Hanlon
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:40 TRE Svec
1-1 22:13 MIS Galanisz Miskolczi Szirányi
2-1 29:52 TRE Spankovic Pardavy Krejci
3-1 50:07 TRE Sojcik Luza Radivojevic
4-1 58:23 TRE Mikula Holenda
34 Kapura lövések száma 16
4 Kiállításpercek 4

A Trencín–DVTK Jegesmedvék összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum