Úgy folytatná a MAC, ahogy a minap abbahagyta

   

Az újbudai Extraliga-csapat legutóbb 6-1-re verte idegenben a Zólyomot, míg ma a közvetlen rivális Gyetva érkezik a Tüskecsarnokba.

Felemás időszakot élt meg a MAC Újbuda az IIHF-szünet előtt, hiszen a Liptószentmiklós ellen aratott kiütéses, 8-2-es siker után több alkalommal vereséget szenvedett, sőt azt a szlovák juniorválogatottat is csak a ráadásban sikerült felülmúlnia, amely azt megelőzően mindössze egy pontot szerzett a szezonban. Ehhez képest december 9-én a korábbi listavezető HKM Zvolen otthonában 6-1-es győzelmet aratott Majoross Gergely csapata, ami alapot adott ahhoz, hogy magabiztosabban töltsék a másfél hetes szünetet. Pihenni ez alatt nem sok mindenkinek volt ideje, hiszen a MAC-osok közül is többen voltak érdekeltek a norvégiai EIHC-tornán, valamint a lengyelországi divízió 1/B csoportos világbajnokságon, beleértve magát a vezetőedzőt is.

Az új szakaszt fontos lenne sikerrel indítani, legalább két okból. Egyrészt a 9. helyen álló gárda némiképp lemaradt a középmezőnytől, másrészt a HC Detva mögötte áll értelmezhető hátránnyal, és érdemes lenne tisztesen leszakítani. Értelemszerűen nem verhetetlen ellenfélről van szó, ami legutóbb november 14-én bizonyosodott be, akkor 5-4-re nyert Gyetván a MAC. Figyelemre méltó még, hogy a vendégek 8 meccses vereségszériából érkeznek, úgy, hogy ezeken a találkozókon összesen 1 pontot szereztek, igaz, azt legutóbb, a Dukla Trencín ellen sikerült megkaparintaniuk. Stimmel továbbá az is, hogy a két csapat első összecsapásán, október 7-én 4-2-re győzni tudott a Gyetva a Tüskecsarnokban.

“A szünet utáni első meccsen egyik közvetlen riválisunkat fogadjuk – mondta Majoross Gergely a MAC hivatalos közösségi oldalán. – Az utolsó egymás elleni mérkőzésen győzni tudtunk ellenük idegenben, egy eléggé hektikus mérkőzésen. A célunk ma az lenne, hogy annál sokkal jobban tudjuk kontrollálni a mérkőzést, és közben pontosan annyi pontot szerezzünk. A legnagyobb hangsúly a tegnapi és ma délelőtti edzésen a korong menedzselésén volt, ez az egyik legfontosabb dolog ellenük.”

mac

Fotó: Manases István/MAC

MAC Újbuda–HC 07 Detva 3-4

   

Majoross Gergely csapata hiába jött vissza kétgólos hátrányból, vereséget szenvedett a két kanadaival megerősített gyetvaiaktól.

A gyetvaiak megerősített kerettel érkeztek a Tüskecsarokba: a szlovák együttesben szerdán debütált két ECHL-ből igazolt kanadai jégkorongozó, a hátvéd Ben Betker és a csatár Hayden Hodgson. Az első harmadban többet támadott és lőtt a Gyetva, de az éles helyzetek száma közel azonos volt, illetve kiválóan védett Rajna. A nyitó felvonás 1-1 gólt hozott: Burt Cameron 6. percben szerzett találatára Zdenek Král válaszolt a végjátékban. A gólon kívül magyar részről Chris Langkow lőtt a hosszú mellé egy ajtó-ablak ziccert, illetve a rengeteget melózó Nagy Krisztián tévesztett kétszer is centikkel csupán.

A második játékrész Rajna-bravúrokkal indult, az első másodpercekben a vendégek meglepték tempójukkal a hazai védelmet. A nyomás a későbbiekben is megmaradt, végül a 29. percig bírta a MAC: Hodgsont hiába borították fel, a lövése után kipattanóra Král érkezett és vezetéshez juttatta a vendégeket. Két perccel később jött az újabb vendég találat, egy semleges harmadban eladott korongra Matús Chovan keresztpassz utáni lövése kicsorgott Rajna kesztyűjéből, a szabaddá váló korongot pedig Maros Surovy belőtte. A két gyors gólt követően a gyetvaiak jól kontrollálták a meccset.

A záró húsz percet a MAC indította jobban, az újbudaiak hajtottak az egyenlítésért. A 47. percben Klempa a támadó harmadban megzavarta a korongot cipelő szlovák játékost, a játékszert nem tudta lekezelni a másik vendég jégkorongozó, Jared Brown elé került, aki a kapu mögül visszatette Keegan Dansereau-nak, a hazaiak 11-ese pedig belőtte csapata második gólját. Alig telt el két perc, amikor Dansereau egy csel után passzolt, Brown nem tudott egyből lőni, de végül így lett jó, ugyanis hátulról rálőtte Zalivinre a korongot, onnan pedig a kapuba került. Nem állt sokáig döntetlen az eredményjelzőn, az 51. percben Radovan Pulis szólóját hiába védte Rajna, ahogyan Michal Murcek duplázását is hiába blokkolta egy hazai bot, Peter Hrasko lekezelte a hátra kerülő korongot és a kapu előtt álló sok játékos között belőtte a korongot. A MAC hiába hajtott az egyenlítésért, a végén Rajna is lekorcsolyázott, hiába.

A MAC 4-3-as vereséget szenvedett, ellenfele 5 pontra megközelítette az Extraliga 10. helyén álló újbudai együttest.

macterbocs

Fotó: MAC Újbuda

Extraliga, 2018. dec. 19., szerda.
Rajna: 90,5% (Bálizs)
K
Zalivin: 91,7% (Petrik)
Pozsgai, Macaulay, Nagy Krisztián, Langkow, Bodó
1
Betker, Chovan Martin, Scurko, Murcek, Pulis
Vokla, Dudas, Klempa, Brown, Dansereau
2
Sladok, Hrasko, Daloga, Fekiac V., Zilka
Negrin, Burt, Odnoga, Pápa, Terbócs
3
Fekiac F., Jendrol D., Hodgson, Král, Gaspar
Szabad, Fejes, Kreisz, Majoross, Szigeti
4
Gachulinec, Surovy, Chovan Matus, Valent, Luptak
Majoross Gergely
E
Josef Turek
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:30 MÚB Burt Odnoga Terbócs
1-1 18:33 DTV Král Gaspar
1-2 28:44 DTV Král Hodgson Sladok
1-3 30:21 DTV Surovy Chovan Matus Valent
2-3 46:41 MÚB Dansereau Brown
3-3 48:51 MÚB Brown Dansereau Klempa
3-4 50:29 DTV Hrasko Scurko Murcek
36 Kapura lövések száma 42
10 Kiállításpercek 12
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum