Nyolc vereség után nyert a Chicago

 

A Blackhawks a Pittsburghöt verte, elképesztő feltámadást produkált a Calgary, Kase megszerezte első mesterhármasát, Toews és Getzlaf mérföldkőhöz ért.

A Vegas történelmi győzelemmel kezdte négymérkőzéses keleti túráját az Islanders otthonában. Az NHL-ben tavaly bemutatkozott Golden Knights az első szezonjában minden csapatot elkapott legalább egyszer, kivéve az Islanderst. A brooklyni mérkőzésen a vendégek a második harmad végén William Karlsson találatával egalizáltak, a harmadik elején pedig Tomás Nosek góljával a győzelmet is megszerezték.

A Blackhawks nyert a Pittsburgh ellen, így majdnem egy hónap után szerzett ismét két pontot egy mérkőzésen. A Pens Bryan Rust triplájával 3-3-ig tartotta a lépést a Chicagóval, amely a befejező játékrész elején Marcus Kruger találatával szerezte meg harmadszor is a vezetést. A hazaiak végül az utolsó percben két üres kapus góllal biztosították be a győzelmet. A Chicagóban Joanthan Toews három egységgel zárt és megszerezte karrierje 700. pontját.

A Flyers szurkolói hihetetlen összeomlást, a Flames drukkerei elképesztő feltámadást éltek meg Calgaryban. A Philly a három pontig jutó Sean Couturier vezetésével 4-2-re, majd 5-3-ra is vezetett, de az utolsó 68 másodpercben elfogyott az előnye. A Flames először Rasmus Andersson góljával szépített, majd 7 másodperccel a befejezés előtt Sean Monahan találatával a hosszabbítást is kiharcolta. A lélektani fölényben lévő Calgary a hirtelen halálban sem húzta sokáig, fél perc elteltével Johnny Gaudreau góljával behúzta a pluszpontot.

A karrierje első mesterhármasát szerző Ondrej Kase volt az Anaheim nyerőembere a Dallas ellen. A meccs első gólját a cseh jobbszélső szerezte, erre ütött válaszul öt perc alatt hármat a Dallas a középső szakaszban. Kase még a második harmadban szépített, majd a harmadik közepén egyenlített, amit két újabb találat követett két perc leforgása alatt. A végeredményt Hampus Lindholm állította be egy üres kapus góllal. Kase mellett a győztes gólt szerző és három gólpasszt kiosztó Brandon Montour, valamint a pályafutása 900. pontját szerző Ryan Getzlaf emelkedett ki.

getzlaf 900

NHL, 2018. december 12.:

NY Islanders?Las Vegas 2-3
G.: Beauvillier, Pelech ill. Marchessault, Karlsson, Nosek

Chicago?Pittsburgh 6-3
G.: Martinsen, Seabrook, DeBrincat, Kruger, Toews, Saad ill. Rust (3)

Calgary?Philadelphia 6-5 h.
G.: Monahan (2), Bennett, Giordano, Andersson, Gaudreau ill. Couturier (2), Sanheim, van Riemsdyk, Weise

Anaheim?Dallas 6-3
G.: Kase (3), Montour, Silfverberg, Lindholm ill. Heiskanen, Comeau, Radulov

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum