Véget ért a KMH veretlenségi sorozata

 

A KMH háromból csak egyszer verte a kazah Ajszulut, a DEBL-ben a KMH II, a magyar U25-ös ligában az FTC hibátlan. Összefoglalónk.

EWHL

A KMH öt nap alatt háromszor is – kétszer az EWHL-ben, egyszer az EWHL Supercupban – megmérkőzött a kazah Ajszulu Almatival. Az első mérkőzést a Tüskecsarnokban rendezték, és hiába játszott fölényben a magyar együttes, amit a 13-mal több lövése is mutatott, a vendégek szerezték meg a győzelmet. A kazahok a 20. és a 30. percben is betaláltak, amire csak egy válasz érkezett Dabasi Réka révén. Ez volt a KMH első veresége a sorozatban. Pár nappal később sikerült visszavágni. A Bécsben megrendezett találkozón a 19. percig kellett várni az első magyar gólra, Gasparics Fanni volt eredményes, majd a 33. percben Németh Bernadett is betalált emberelőnyből. Az utolsó harmadban is növelte előnyét a KMH, előbb Gasparics, majd Rónai Alexandra révén. Németh Anikó hibátlanul teljesített a kapuban. A KMH vezeti a ligát, azonos ponttal a Sabres Viennával.

Az Ajszulu a Budapest U25 Selecttel is találkozott a Kisstadionban, és 6-0-ra diadalmaskodott. Már az első percben előnybe került a kazah csapat, és bár a magyar alakulatnak is voltak lehetőségei, egyenlíteni nem sikerült. A 31. percben az Almati újra betalált, majd az utolsó harmadban négy újabb góllal mindent eldöntött.

Az FTC és a MAC Marilyn vegyes csapata a veretlen Sabres Viennától is kikapott 5-3-ra. Az osztrákok háromszor is előnybe kerültek, de erre viszonylag gyorsan válaszolni tudtak a magyarok mindannyiszor, Kreisz Emma, Seregély Mira és Pintér Hanna révén. A vendégcsapat aznban a 37. és a 42. percben kétszer is eredményes volt ismét, és bár többször lőtt kapura az utolsó felvonásban a Budapest Select, közelebb zárkóznia ekkor már nem sikerült.

Fodor Zoltán vezetőedző és Tóth Enikő csapata, a Lakers Kärnten 3-1-re kikapott a Salzburg Eaglestől.

EHWL Supercup

A KMH és az Ajszulu harmadik meccse is 2-1-es kazah sikert hozott Bécsben. Az első harmadban a kazah együttes volt az aktívabb, és egy emberelőnyös góllal előnybe került. A második játékrészben már jóval több lőtt kapura a magyar alakulat, de az egyenlítés csak a 47. percben jött össze, Dabasi Réka révén. Ekkor is többet próbálkozott a KMH, ám a hajrában emberelőnyből az Almati megszerezte a győztes találatot. A magyar együttes kevesebb meccset játszott riválisainál, de egyelőre az utolsó helyen áll ebben a sorozatban.

DEBL

Néhány napon belül másodszor is legyőzte a KMH II az FTC-t a magyar rangadón, ezúttal 5-0-ra. Már a 4. percben kettővel vezetett Szilágyi Levente csapata, aztán Horváth Dominika duplázott – másodjára emberhátrányból –, és végül Fodor Lili is betalált.

A MAC Marilyn hosszabbítás után maradt alul vendégként a Devils Graz együttesével szemben. Rendre a magyar csapat szerzett vezetést, de az osztrákok egyenlítettek. Aztán az utolsó tíz percben fordult a kocka, a Graznál volt az előny, és az 58. percben Véghelyi Dóra egalizált. 4-4 után jöhetett a ráadás, ami bő másfél percig tartott, akkor a hazaiak szerezték meg a győztes találatot.

U25-ös bajnokság

Itt vissza tudott vágni az FTC a KMH-nak, és fölényben játszva 4-1-re nyert. Lendvai Kata duplázott. A zöld-fehérek veretlenül vezetik a tabellát. Az Angels NSJE hosszabbítás után 6-5-re verte az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia együttesét. A mindent eldöntő találatot Tóth Boglárka szerezte büntetőből a 64. percben – neki ez volt a harmadik gólja.

Légiósok

A svéd bajnokságban Jókai Szilágyi Zsófia együttese a Lulea kétszer is legyőzte a Leksandot (2-1, 4-2). A csapat második a tabellán, de a vesztett pontokat tekintve a legjobb a mérlege. A magyar légiós ezúttal sem tudott szerepelni. Szintén nem játszott Pintér Lili az SDE-ben, csapata pedig háromszor kikapott. A svéd másodosztályban Pártos Réka együttese, a Karlskrona hosszabbítás után 5-4-re verte a Malmö Redhawksot, és továbbra is biztosan vezeti a bajnokságot.

Az amerikai egyetemi ligában a Dartmouth 2-0-ra maradt alul a New Hampshire-rel szemben. Odnoga Lotti négy lövéssel próbálkozott, ezzel a legaktívabbak közé tartozott, de nem tudott betalálni.

kmh

Magyar érdekeltségű női jégkorong-bajnokságok elérhetőségei:

EWHL
DEBL

Magyar női U25-ös bajnokság

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk