El kell hozni a 3 pontot a ligautolsó otthonából

   

A Fehérvár AV19 idén harmadszor találkozik a Villachhal, eddig 1-1 az állás, a vendéglátók azonban hihetetlenül mélyen vannak.

Elképesztően rossz szériában van a Villacher SV. Sofron István, Andrew Sarauer és Ryan Glenn excsapata stabil utolsó az EBEL-ben hosszú-hosszú ideje, és egyre kisebb az esélye arra, hogy elmozduljon onnan. Az előtte 11. Medvescak ugyan csak 4 egységgel különb nála, de 3 meccsel kevesebbet játszott, a 10. Dornbirnnak viszont konkrétan kétszer annyi pontja van: azaz 32 a 16-tal szemben. Nem csalás, nem ámítás: a Villach sorozatban 7 nulla pontos vereségnél tart, mióta november 16-án legyőzte a Vienna Capitalst, azt megelőzően pedig volt már egy 9-es bukó szériája is. Másik sikeréhez október 12-éig kell visszamenni, igaz, akkor épp a Volánt sikerült felülmúlnia 4-2 arányban. Erre november 23-án válaszolt a magyar csapat egy ugyancsak 4-2-es hazai győzelemmel, Háriék ráadásul mínusz 2-ről jöttek vissza akkor, miután sebességet váltottak.

Nem kérdés tehát, hogy melyik a jobb csapat az idén, ám a jégkorongban minden egyes alkalommal a pályán kell bizonyítani. A 3 pont idegenbeli begyűjtése több szempontból is fontos lenne. Egyrészt azért, hogy a Villach ne térhessen magához az igen sűrű karácsony környéki időszakhoz közeledve. Másrészt azért, mert hatalmas a küzdelem a táblázat 7–10. helyén állók között, a jelenleg legjobb Znojmónak 36, az Innsbrucknak és a Fehérvárnak 34 pontja van, a Dornbirnt már említettük. Harmadrészt azért, mert ebben a szezonban még egyetlen egy alkalommal sem nyert idegenben rendes játékidőben a Fehérvár, és a mai alkalom ígéretes ahhoz, hogy megtörjön a jég ebben a tekintetben.

A Volán ebben a szezonban kissé hektikusan teljesít, fantasztikus győzelmekre éppúgy képes, mint váratlan – vagy akár a papírformából következő – vereségekre, ám az utóbbi időben közvetlen riválisaival és a mögötte állókkal szemben mindenképp fel tudja szívni magát. Ezt mutatta be pénteken is, amikor 5-2-vel küldte haza a Raktár utcából a Dornbirnt. Hasonló produkcióval alighanem Villachból is el lehet hozni a pontokat. Nehezíti a csapat helyzetét, hogy Kóger Dániel a Dornbirn ellen súlyos térdsérülést szenvedett, és – miként az a klub hivatalos honlapjáról kiderül – ebben a szezonban már nem is játszhat a kapitány.

vsvavs

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

Villach–Fehérvár 1-4

   

Egy kiváló második harmaddal magabiztosan hozta el mind a 3 pontot idegenből a magyar EBEL-csapat.

Az első Volán-támadás ziccert hozott, Sille passzát azonban nem tudta értékesíteni Kuralt. Ettől felébredt a Villach, Alderson helyzete még kimaradt, Bacher beleérése után viszont utat talált a korong a kapuba, 1-0 a második percben. A hazaiak uralták a játékot ebben a szakaszban, látszott, hogy szeretnék végre megszakítani jelentős vereségsorozatukat. Idővel mégis kiegyenlítődtek a viszonyok, apránként átvette az irányítást a magyar csapat. Szabó Krisztián, Meland, Erdély, Kuralt alakított és hagyott ki helyzeteket. A Villach a 15. percben kis híján megduplázta előnyét, Lahonda vasat talált. Valamivel később Carruth fogta Wohlfahrt kísérletét. A Fehérvár a 19. percben egyenlített, Hári tette középre a pakkot, Tikkanen lőtt, 1-1.

A második felvonást egészében uralta a Fehérvár. Az alaphangot Erdély Csanád adta meg, aki a 22. percben meglépett, majd szólója végén a kapuba vágta a korongot, 1-2. 24 másodperccel később jött a harmadik, Tikkanen passzolt a villachi kapu előtt figyelő Reisznek, ő továbbtette Sarauernek, aki nem hibázott, 1-3. Ezzel még nem volt vége, a 28. percben Kuralt adta a pakkot Sillének, a fiatal légiós fonákkal volt eredményes, 1-4. Ezt követően csendesedett valamelyest a hangnem, majd két hátrányt védekezett ki egymás után a magyar csapat. Utána itt is, ott is adódtak lehetőségek, fehérvári részről Stipsicz és Sarauer járt közel az ötödikhez, ám Carruthnak is volt védenivalója. A második szünetig maradt a háromgólos különbség.

Az utolsó menetben a hazaiak értelemszerűen lendületet vettek a szépítés érdekében, Bachner és Pollastrone is próbálkozott, eredménytelenül. Jöttek Volán-helyzetek is, Erdély passzolt Sárpátkinak, a hazai védők visszaértek. Megint magyar dominancia érvényesült a folytatásban, Sarauer indította Phillipset, Bakala kiszedte a jobb felsőből. A vendégek fórja nem volt vészes, épphogy Erdély találhatott volna be megint. Hárinak, majd Sillének helyzete, kimaradtak. A hazaiak indítottak még egy rohamot a harmad utolsó harmadában, Sharp és Petrik dolgoztatta meg Carruthot, az eredmény nem változott, sőt egy kontrából még Sárpátki találhatott volna be. Maradt azonban az 1-4, a Fehérvár AV19 ebben a szezonban először hozta el mind a 3 pontot idegenből.

vilfeh

EBEL, 2279 néző. Játékvezetők: Kellner, Nikolic, Tschrepitsch, Zgonc.
Bakala: 90,2% (Schluderbacher)
K
Carruth: 96,7% (Kornakker)
Schlacher, Fraser, Steurer, Sharp, Pollastrone
1
Szabó D., Harty, Kuralt, Hári, Sille
DeSantis, Bacher, Alderson, Goumas, Lahoda
2
Meland, Caruso, Sárpátki, Koskiranta, Erdély
Wolf, Brunner, Wohlfahrt P., Maxa, Petrik
3
Tikkanen, Stipsicz, Phillips, Sarauer, Reisz
Wohlfahrt B., Schützenhofer
4
Szita, Szabó K.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:31 VSV Bacher DeSantis Alderson
1-1 18:35 FHA Kuralt Tikkanen Hári
1-2 21:22 FHA Erdély Meland Koskiranta
1-3 21:46 FHA Sarauer Reisz Tikkanen
1-4 27:26 FHA Sille Kuralt Hári
30 Kapura lövések száma 41
4 Kiállításpercek 4

A Fehérvár 4-1-es villachi győzelme videón

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum