Sorozatban 5. győzelmére készül az Újpest

   

Eddig hibátlan az UTE a mezőny végén álló három kiscsapattal szemben, és a lilák azt akarják, hogy ez így is maradjon.

Ehhez azt a Schiller-Vasas HC-t kell legyőzniük hétfőn este, amely a legtöbbször tudott borsot törni az élmezőny orra alá. Kettejük idei első találkozóján – alig több, mint másfél hete – a lilák 4-1-re győztek, de a piros-kékek jó szokásukhoz híven nem adták könnyen a bőrüket. Az a meccs egy most már négy mérkőzést számláló győzelmi sorozat második állomása volt az UTE számára, és a papírforma az, hogy a nemzetközi szünetre öt sikerrel mehetnek majd a lilák. Hogy ez valóban így történjen, ahhoz sokat és az ellenfelet tisztelve kell dolgozniuk. Az UTE egyik legnagyobb problémája a helyzetkihasználás és az emberelőnyös játék. A Ferencvároson kívül nincs még egy csapat a mezőnyben, amely akkora mezőnyfölényt lenne képes kiharcolni, viszont a lövések hatékonyságával nem állnak jól, ebben csak a Vasast, a Viennát, a KMH-t és a Gyergyót előzik. Ami az előnyöket illeti, abban még hátrább vannak a ranglistán, a Vasas és a KMH teljesít náluk rosszabbul.

Igaz, hogy a piros-kékek a mezőny végén szerénykednek, de az ellenfelek tiszteletét és szurkolóik szimpátiáját sikerült kivívniuk hajtós játékukkal. Bár természetszerűleg ők is viszonylag sok gólt kapnak, közel sem annyit, mint a náluk jóval tapasztaltabb játékosokat felvonultató KMH vagy a már a második Erste ligás évében járó Vienna. Jóval kevesebb gólzáporos vereséget szenvedtek el, eddig összesen négy alkalommal tudtak 6 gólnál többet ütni nekik. Jól összerakták a védekezésüket, legutóbb is két gólon tudták tartani a Ferencvárost. Az észt válogatott kapus Koitmaa sokat segít ebben, tartást ad a csapatnak, és a fiatal Tóth sem teljesít rosszul. A Vasas legnagyobb gondja, hogy szerényebb a támadópotenciálja. A mezőnyben eddig ők lőttek a legkevesebbet kapura, amihez ráadásul a legrosszabb hatékonyság párosul. Ebből következik, hogy igen kevés gólt lőnek, az eddig szerzett 42 találatuk 21-gyel kevesebb, mint az őket közvetlenül előző KMH-é. Náluk többször – hétszer – senki nem volt gólképtelen a szezonban. Így alig van olyan játékos a csapatban, aki megbízhatóan tudná szállítani a pontokat, a házi ranglistát 7 góllal és 3 gólpasszal Bödök Bence vezeti, aki mindezt 21 meccsen hozta össze.

VAS-UTE_20181130_MG_5576-900

fotó: Schiller-Vasas HC

UTE–Schiller-Vasas HC 4-1

   

Az erősebb csapat rutinból megoldotta a feladatot, a piros-kék fiatalok lelkes hokit mutattak, de ez kevés volt.

A nyitó harmad egyértelműen a hazaiaké volt, ami az eredményben is megmutatkozott. Kocsis Ferenc már a 4. perc elején gólra váltotta az első UTE-emberelőnyt – a vendégek elcserélték magukat –, majd a játékrész végéhez közeledve Andrej Hebar szólóból 2-0-ra módosította az állást. A második felvonásban felnőtt a hazaiak mellé a Schiller-Vasas HC, komoly energiákat tettek bele a játékukba Ladányi Balázs tanítványai, más kérdés, hogy Varga Arnold megpattanó távoli bombájával a 26. percben közte három lett a különbség. Ezzel együtt a kapura lövéseket ebben a játékrészben nyerte a Vasas, és a részeredményt is sikerült döntetlenre hozni, lévén, hogy 4 másodperccel a vége előtt Turbucz Martin bekotorta Majoross Barnabás kipattanóját. Az utolsó menetben a lilák ismét maximálisan kontrollálni tudták a játékot, annak ellenére, hogy viszonylag sok kiállítást kaptak. Amelyekkel azonban Bödökék nem mentek semmire, öt a három ellen sem. Időközben egy újabb Varga Arnold-bomba – Vincze Péter takart tökéletesen – pontot tett a nyitott kérdések végére a 44. percben. A 4-1 összességében megfelelt a játék képének, az 5. helyen álló UTE pedig sorozatban 5. győzelmével 2 pontra megközelítette az előtte tartózkodó DEAC-ot, úgy, hogy a hajdúságiak egy mérkőzéssel többet játszottak.

utevas

fotó: UTE-facebook

A harcossággal, keménységgel nem volt gond

 

Nyilatkozatok az UTE–Vasas IV. kerületi rangadó után.

Szilassy Zoltán vezetőedző, UTE: „Sima győzelem volt. Szép dolgokat akartunk csinálni, ezért volt még egy passz és még egy, és nem lőttünk el olyan helyzeteket, amiket máskor igen. Nehezebb végig koncentrálni az ilyen meccseken, mint egy rangadón. Az volt a legnagyobb félelmem, hogy a Csíkszereda elleni hangulatból hogy jövünk át, de ehhez kell a megfelelő munkamorál, teljes fókusszal kell játszani. Az lenne a fontos az ilyen meccseken, hogy sok jó szokást generáljunk, ennek meg is feleltünk.”

Ladányi Balázs vezetőedző, Schiller-Vasas HC: „A harcossággal, keménységgel nem volt gond, de sok gólt ajándékoztunk az ellenfélnek, ez visszatérő problémánk. Küzdöttünk az utolsó másodpercig. A helyzetkihasználásban kell javulnunk. A legnagyobb gond az emberelőny kihasználásával van, itt hiányzik a tapasztalat.”

Erste Liga, Megyeri út, 316 néző. Játékvezetők: Kincses, Kincses, Árkovics, Kövesi.
Duschek: 96,6% (Sila)
K
Koitmaa: 90,5% (Tóth)
Huba, Kiss P., Sikorcin, Hebar, Ropret
1
Szlama, Bukor, Bödök, Csiki, Schmál
Rusk, Kovács A., Stefishen, Vincze, Sági Martin
2
Tornyai, Surányi, Majoross, Lőczi, Varga T.
Nagy, Varga A., Nemes, Csányi, Kocsis
3
Bálint, Inglis, Fliszár, Pápa, Gágyor
Pokornyi, Mansson, Kovács S.
4
Belényesi, Farkas, Szlépka, Czakó, Turbucz
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:03 UTE PP Kocsis Hebar Huba
2-0 17:41 UTE Hebar Ropret
3-0 26:14 UTE Varga A. Sági Martin Nemes
3-1 39:56 VAS Turbucz Majoross Lőczi
4-1 43:54 UTE Varga A. Kocsis Vincze
42 Kapura lövések száma 29
24 Kiállításpercek 6

Az UTE–Schiller-Vasas HC góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum