5 győzelem után fogadja a bajnokot a DVTK

   

A Jegesmedvéknek nem lesz könnyű dolguk, hiszen a Besztercebánya 9 meccses sikerszériából érkezik a Népkertbe.

Nem sok jobb formában lévő csapat van most a szlovák Extraligában a Miskolcnál. Magosiék elképesztően mennek, egymás után 7 mérkőzésen szereztek pontot, a legutóbbi 5-öt pedig meg is nyerték. A sorozat az akkori listavezető HKM Zvolen lenullázásával kezdődött, és azóta meghajolt a piros-fehérek előtt a Gyetva, a Liptószentmiklós, az Érsekújvár és a Poprád is.

Egy tagja van csak a mezőnynek, amely ennél is impresszívebb száguldást produkált az elmúlt hetekben: a HC Banska Bystrica nem kevesebb, mint 9 sikert aratott egymás után. Legyőzött ellenfeleit fel sem soroljuk, szinte mindenki ott van a listájukon, az első két helyezettet, a Kassát és a Zólyomot is beleértve. A DVTK Jegesmedvék nincsenek, még nem is lehetnek, más kérdés, hogy a korábbi párharcok alapján egyértelmű a szlovákiai kétszeres címvédő fölénye ebben az összevetésben: elsőre 5-2-re nyertek Miskolcon, másodjára 3-1-gyel tették el a pontokat hazai jégen.

A fentiek alapján tehát azt is mondhatjuk, hogy a jelenleg stabilan 8. Jegesmedvék és a kezdeti botladozása ellenére a listavezető Kassához képest már csak 2 pont hátránnyal 3. Besztercebánya vívhatja a decemberi nemzetközi szünet előtti Extraliga-forduló legnagyobb rangadóját. Külön öröm a magyar jégkorongszurkolók számára, hogy az összecsapást 17:30-tól élőben közvetíti a Digi Sport.

“Nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a besztercebányai csapat komoly játékerőt képvisel – mondta Glen Hanlon vezetőedző a hivatalos klubhonlapnak. – Fizikálisan talán a legerősebb csapat, és sebességben is a legjobbak közé tartoznak. Nekünk azonban a saját játékunkkal kell foglalkoznunk, és legalább olyan szinten kell hokiznunk, mint tettük azt az utóbbi hetekben. Szeretnénk győzelemmel elmenni a rövid szünetre, ehhez az kell, hogy a legjobbunkat nyújtsuk.”

misbby

Fotó: Teszárovics Zsuzsa (JKB)

DVTK Jegesmedvék–HC Banská Bystrica 1-0

   

A miskolci csapat továbbra is szárnyal, ezúttal a címvédő kilencmeccses diadalmenetének vetett véget.

Az Extraliga talán legjobb formában lévő két csapata feszült egymásnak vasárnap este Miskolcon. A Jegesmedvék számára nagyon rosszul kezdődött a mérkőzés, hiszen 13 másodperc elteltével egy nem is túl erős ütközés után Magosi rosszul esett neki a palánknak, és csak segítséggel tudta elhagyni a jeget, szerencsére néhány perccel később folytatni tudta a játékot. Az első percek nagy küzdelemmel, de kapura viszonylag veszélytelen játékkal telt. A két csapat nagyjából azonos támadóidőt kapart össze magának, de a jól záró védelmek miatt a kapusoknak kevés dolguk volt. A harmad felénél emberelőnybe kerültek a házigazdák, de ez meglehetősen eseménytelenül telt el. Az első igazán komoly helyzetre a 15. percig kellett várni, ekkor egymás után két miskolci lehetőség is kimaradt. Sokatmondó adat, hogy ebben a 20 percben mindössze 9:4 volt a lövési arány.

A második harmadban végre magasabb sebességbe kapcsoltak a csapatok. A 24. percben Loiseau léphetett ki egyedül, de Williams hárítani tudott. Két perccel később megszerezte a vezetés a hazai csapat: Kulmala egy védővel a nyakán elhúzta a korongot a kapus előtt, majd a mamutjai között a hálóba lőtt (1-0). A 27. percben a vendégek is megmutatták, hogyan kell kihagyni egy emberelőnyt. Felpörgött a vendégcsapat, sorra alakították ki a helyzeteket, de Vay nagyon stabil volt hátul. A 31. percben Nemcik és Somogyi keveredett pofozkodásba, pihentek is két percet. A 4 a 4 elleni játékban Vaynak két bravúrt is be kellett mutatnia, hogy megőrizze az egygólos előnyt. A 36. percben nagyon meleg pillanatok adódtak a miskolci ketrec előtt, ám végül minden korong elkerülte a kaput, vagy Vay hárított. A szlovák gárda ismét elszórt egy előnyt, így el is telt ez a harmad.

A harmadik játékrész elején többet birtokolta a korongot a Besztercebánya, de gólveszélyt mégsem tudtak teremteni. A 44. percben közelről lőtték fejbe Vay Ádámot, de némi frissítés után visszaállt a kapuba. A vendégek ugyan enyhe fölényben játszottak, de nem találták a masszív miskolci retesz titkát. Az emberelőnyös játék továbbra sem ment a vendégeknek, ezt a 49. percben is bizonyították. A meccs küzdelmes, izgalmas volt, de a játék szépségét hiába várták a szurkolók. Sorozatban mentek a lövések a miskolci kapura, de Vay útját állta valamennyinek. A túlzott akarás hibába csapott át, a vendégek elcserélték magukat az 55. percben, így miskolci előny jöhetett, ám ebben szinte semmi nem történt, de ezt a hazai szurkolók nem bánták, hiszen két perccel közelebb kerültek a győzelemhez. Az utolsó bő egy percre levitték a kapust a szlovákok, ekkor Loiseau a kék vonal közeléből lőtt az üres ketrec mellé, majd egy vendég szabálytalanság miatt a házigazdák kerültek ismét fórba. Ekkor újra lekorcsolyázott Williams, volt is helyzetük, de az eredmény már nem változott.

A Jegesmedvék továbbra is remek formában vannak, immár hat mérkőzés óta nem találtak legyőzőre.

vay

Fotó: Teszárovics Zsuzsa (JKB)

Glen Hanlon: Még hosszú út áll előttünk

   

Vezetőedzők a DVTK Jegesmedvék–HC Banska Bystrica Extraliga-rangadó után.

Glen Hanlon, DVTK Jegesmedvék: “A szezon elején nagy utat kezdtünk meg, és még hosszú út áll előttünk. A ligában a legjobb csapatok ellen játszunk, és örülök, hogy hétről hétre fejlődünk. Kemény, harcos meccs volt ez, örülünk a győzelemnek, Vay Ádám nagyszerűen védett.”

Dan Ceman, HC Banska Bystrica: “Amire számítottunk, az megvalósult, a miskolciak ugyanis jó formában vannak, sok győzelmet gyűjtöttek az utóbbi időszakban. Nagy csata volt, szoros hatvan perc. Mindkét csapat jól dolgozott, a hazaiak kiválóan védekeztek, és a kapusuk is nagyszerű teljesítményt nyújtott.” vivasex

Extraliga, 2018. dec. 9., vasárnap.
Vay: 100%
K
Williams: 95,0%
Crawford, Kiss, Pance, Vas, Kulmala
1
Nemcik, Marshall, Selleck, Faille, Asselin
Szirányi, Slovák, Loiseau, Magosi, Harrison
2
Biro, Sloboda, Varga, Stastny, Sykora
Gőz, Milam, Miskolczi, Galanisz, Somogyi
3
Kubka, Datelinka, Gabor, Cesik, Kabac
Vojtkó, Ritó, Láda, Hajós
4
Zigo, Lichanec, Petrinec, Sojka, Török
Glen Hanlon
E
Ivan Droppa
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 25:07 MIS Kulmala Pance Vas
20 Kapura lövések száma 35
10 Kiállításpercek 10

A Jegesmedvék szenzációs bajnokverése videón

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum