Az Extraliga-másodikhoz utazik a MAC

   

Egy fordulóval ezelőtt az éllovashoz ment volna, ám a Kassa budapesti győzelmével megelőzte a Zólyomot.

A decemberi nemzetközi szünet előtti utolsó fordulók nem kedveskedtek könnyű ellenfelekkel Majoross Gergely csapatának, biztos volt, hogy a bajnokság első két helyezettje komoly kihívások elé állítja Dudasékat. Így volt ez a HC Kosice esetében is, és nem lesz más a helyzet Zólyomban sem. A HKM annak ellenére egyértelmű esélyese a vasárnap esti mérkőzésnek, hogy az utóbbi időben legalábbis felemásan teljesít. Mióta november 18-án idegenben verték Chovanék a Kassát 7-2-re – abban az időszakban jelentős előnnyel álltak a táblázat első helyén –, nyolc újabb mérkőzést játszottak, és ezek közül mindössze kettőt nyertek meg, az egyiket a HC 07 Detva, a másikat az MHK Liptovsky Mikulas ellen. Rangadóikat egymás után veszítették el, legyőzte őket a Besztercebánya, a Poprád és a Trencsén, a legnagyobb verésben mindazonáltal Miskolcon részesültek, ahol gólt sem tudtak ütni, kaptak ellenben négyet. A Dukla 2-1-re múlta felül őket pénteken, és mivel a HC Kosice 5-3-ra nyerni tudott a Tüskecsarnokban, megtörtént a helycsere az élen.

Ha ugyanúgy az utóbbi nyolc meccsel számolunk a MAC esetében is, akkor azt látjuk, hogy az újbudaiak még kevésbé mutatnak jó formát. A magyar csapat is két győzelmet aratott ebben az időszakban, amelyek közül egy született rendes játékidőben – 8-2 a Liptószentmiklós ellen! –, hiszen a szlovák juniorválogatottat csak túlórában sikerült legyűrni. Ugyanakkor a 6 vereség mindegyike rendes játékidőben született, az azóta gyűjtött pontok száma tehát mindössze 5, szemben a Zólyom 7-jével. Nagyon úgy tűnik, hogy ez a szűk három hét immár a MAC második legkevésbé impresszív időszaka a szezonban az idény eleji 8 meccses vereségsorozat után.

Ami a két csapat egymás elleni meccseinek rövid történetét illeti: első nekifutásra 5-3-re nyert a HKM hazai jégen, másodjára viszont hősies meccset produkált a MAC. A Majoross-tanítványok a Tüskében 2-0-ra elveszítették az első harmadot, a vendégek ekkor egészen más szintet képviseltek, a másodikat azonban fantasztikus feltámadást produkálva ugyanilyen arányban nyerték, majd a harmadikban egyáltalán nem áltak messze a diadaltól. Nem jött össze, a pluszpontot pedig elvitték a vendégek. Egy biztos, ha a magyar gárda Zólyomban szeretne visszatérni a sikerek útjára, akkor osztályon felüli teljesítményre lesz szüksége.

maczvo

Fotó: Koncsár Irma (MAC)

HKM Zvolen–MAC Újbuda 1-6

   

Majoross Gergely csapata Bálizs Bence remek teljesítményének és kiváló emberelőnyös játékának köszönhetően győzött a dobogós zólyomiak otthonában.

A csapatok agilisen indították az összecsapást, a két kapus közül Bálizsnak volt több dolga. Negrint az első percekben palánkra lökték, ám a játékvezetők nem láttak zólyomi szabálytalanságot. A 7. perc elején a HKM Zvolen megszerezte a vezetést: Pöyhönen egy alapvonali passz után a kékről próbálkozott, a kipattanót Chovan belőtte (1-0). Másfél perccel később MacAulayt gáncsolták, emberelőnybe került a MAC, melynek kihasználásához Langkow kapáslövésénél járt a legközelebb. A kiegészülés után fölényben játszottak a zólyomiak, a magyar együttesnek a kontratámadások jutottak. A sok kihagyott szlovák helyzet megbosszulta magát a harmad utolsó percében: Langkow lövése két zólyomin is megpattant, a korong Bodó elé került, aki lőtt és egyenlített (1-1).

A második felvonás elején emberhátrányba került a MAC, amit kibekkelt. A folytatásban a korábbihoz képest pontatlanabb, kiegyenlített játék folyt. A 35. percben teljesen váratlanul gólt szerzett a magyar együttes: Klempa szélre tett korongját Brown éles szögből ellőtte, a korong átment Tomek mamutjai között (1-2). A harmad végén a zólyomi gólszerző szabálytalankodott, Majoross Gergely csapata élt az előnnyel: Bodó kapu mögüli passzára Negrin érkezett jó ütemben (1-3).

A záró húsz percben a HKM Zvolennek volt sürgősebb a gólszerzés. A hazaiaktól Handlovsky frusztrálttá vált, hátulról palánkra lökött egy MAC-ost, amiért 2+10 perces büntetést kapott. Az újabb magyar előny statisztikailag kimaradt, de a kiegészülés után 2 másodperccel ugyanúgy betalált a csapat: Bodó kapu mögüli passzát Langkow bombázta be (1-4). A játékrész közepén Dudas lövése közben a hátvéd arcához felcsúszott egy bot, az újabb fórban már odafigyeltek a zólyomiak a kapu mögül érkező passzokra. Hiába tették ezt, Brown hihetetlen szemtelen módon az alapvonal mögül, a kapunak háttal állva, fonákkal rálőtte a korongot Tomek mamutjára, akit ez után Skapski váltott (1-5). Ami nem jött össze előnyben, összejött 5 az 5 ellen: Odnoga kapu mögüli passzát a jól érkező Bodó vágta be (1-6). A végjátékban Pápa büntetését kibekkelte a vendég együttes.

A MAC Újbuda 6-1-re győzött, a 9. helyen pihen a nemzetközi szünet alatt.

bodomac2

Fotó: MAC Újbuda

Extraliga, 2018. dec. 9., vasárnap.
Tomek: 78,3% (Skapski: 0,0%)
K
Bálizs: 97,4% (Rajna)
Vandane, Fraser, Mitchell, Zuzin, Obdrzalek
1
Pozsgai, Macaulay, Nagy Krisztián, Langkow, Bodó
Roman, Ruzicka, Handlovsky, Kytnár, Chovan
2
Vokla, Dudas, Klempa, Brown, Dansereau
Pufahl, Pöyhönen, Sisovsky, Petrás, Andrisík
3
Negrin, Burt, Odnoga, Pápa, Terbócs
Marcinek, Holovic
4
Szabad, Kedves, Csollák, Majoross, Szigeti
Andrej Podkonicky
E
Majoross Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:03 ZVO Chovan Pöyhönen
1-1 19:57 MÚB Bodó Langkow
1-2 34:39 MÚB Brown Klempa
1-3 38:00 MÚB PP Negrin Bodó Nagy Krisztián
1-4 47:19 MÚB Langkow Bodó Nagy Krisztián
1-5 50:14 MÚB PP Brown Dansereau Burt
1-6 50:58 MÚB Bodó Odnoga Dudas
38 Kapura lövések száma 24
18 Kiállításpercek 4

Az 1-6-os Zólyom–MAC meccs összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum