Folytatnák győzelmi sorozatukat a Jegesmedvék

   

Haza szeretnénk hozni a három pontot Poprádról, jelentette ki a miskolci vezetőedző a klub honlapján.

Négy egymás utáni győzelemnél járnak a DVTK Jegesmedvék a szlovák Extraligában, ilyen sorozatot ebben a bajnokságban eddig egyik magyar csapat sem produkált, három egymást követő siker volt a maximum a MAC Újbuda részéről. A piros-fehérek ráadásul utóbbi hat találkozójuk mindegyikén szereztek pontot, és jelenleg immár 12 rendes játékidős diadalnál, továbbá 2 túlórában megnyert meccsnél tartanak, vagyis közelítenek az 50 százalékos teljesítményhez. Ez a gólkülönbségükön is meglátszik, ami még mindig mínuszos ugyan, de már csak négy találat a differencia. Különösen örömteli, hogy a bajnokság kanadai táblázatának top 10-ében két miskolci jégkorongozót is találunk, és egyikük sem légiós: Vas János a negyedik 10+24-gyel, Magosi Bálint a kilencedik 16+13-mal.

A csapat összességében a 8. helyen áll, és a középmezőnyt képezi a táblázaton, hiszen a 7. Dukla Trencín előnye 5 pont vele szemben, míg mögötte a MAC Újbuda 8 ponttal van lemaradva. A legutóbbi hetekben mutatott fantasztikus teljesítmény láttán természetesen felmerül a kérdés, hogy mi a reális pozíció, amit ebben a bivalyerős mezőnyben elérhetnek a Jegesmedvék. A szurkolók közül sokan már az automatikus playoffhelyről álmodnak – messzebbre talán még nem tekintenek –, amihez a legjobb hatba kellene bekerülni. Mások arra intenek, hogy nagyjából ez a helyezés a valós a tanulóévben, a hat extraligás topcsapat azért magasabb minőséget képvisel. Ahogy Strenk Hunor másodedző fogalmazott csütörtöki interjúnkban: “Természetesen időnként tekintgetünk egy kicsit magunk elé is, de most a realitásnak a jelenlegi pozíciónkat érzem. Azért azt ne felejtsük el, hogy alig vagyunk túl az alapszakasz felén, még 26 mérkőzés vár ránk február végéig. Kellemes volt megtapasztalni, hogy többek között a legutóbbi négy győzelem milyen gyorsan repített felfelé bennünket a tabellán, ám nem tudhatjuk, mit hoz a jövő.”

Ezekre a kérdésekre persze nem most kell választ adnunk, és nem is a mi reszortunk, hogy jósolgassunk. A feladatot a csapatnak kell elvégeznie, meccsről meccsre, hétről hétre. Az biztos, hogy a Jegesmedvéket öröm most nézni, a játékuknak lelke van, látványosan, energikusan, ihletetten teszik a dolgukat, elhitetve a szurkolókkal, hogy mindenre képesek, és hogy bármi lehetséges. A lényeg, hogy ezt az ihletett hokit minél tovább képesek legyenek produkálni, hiszen annak mindig megvan az eredménye is.

Ugyanakkor tény, ami tény: az újabb nemzetközi szünet előtt igen komoly dupla erőpróba következik. Pénteken a HK Poprad, vasárnap a HC Banska Bystrica lesz a Jegesmedvék ellenfele. A tátrai csapat jelenleg negyedik a táblázaton, ám lemaradása a listavezető HKM Zvolenhez képest mindössze 3 pont. A két csapat szezonbeli mindkét mérkőzése túlórába torkollott, és mindkétszer a hazaiak húzták be a pluszpontot. Érdekesség, hogy a poprádiak is 4 meccses szériában vannak, igaz, ebből 2 alkalommal is hosszabbításban nyertek. De nem akárkik ellen: a Kassát idegenben, a Zólyomot hazai jégen múlták felül november 27-én és 30-án.

“A poprádi kifejezetten gyors és fiatal csapat, amely nagy lendülettel játszik, ezért nehéz teszt előtt állunk – mondta Glen Hanlon vezetőedző a klubhonlapnak. – Az eddigi két egymás elleni mérkőzésünk a hosszabbításban dőlt el, ezúttal is szoros, a végletekig kiélezett találkozót várok. Volt négy napunk felkészülni ellenük, amit hasznosan töltöttünk el, kidolgoztuk a megfelelő taktikát a győzelemhez. Az utóbbi időben ugyan megnyertünk néhány mérkőzést, de nem elégedhetünk meg ennyivel, hiszen még van hová fejlődnünk, és a játékunkon is van mit javítani. Úgy gondolom, ebben az erős ligában is minden találkozón győzelmi esélyekkel léphetünk jégre, nem lesz ez másként pénteken sem. Haza szeretnénk hozni a három pontot Poprádról.”

mispop-201811

Fotó: Teszárovics Zsuzsa (JKB)

HK Poprad–DVTK Jegesmedvék 4-5

   

A miskolci csapat harmadszor is hosszabbításig jutott a Poprad ellen, és ezúttal idegenben sikerült megszerezni a pluszpontot.

A mérkőzés a miskolciak pillanataival kezdődött, amiben az is közrejátszott, hogy már a 2., majd a 4. percben is emberelőnybe kerültek, de ezeket végül nem tudták gólra váltani, pedig voltak helyzeteik. A hazaiak azonban az első fórjukban betaláltak, amikor a 7. percben egy szép háromszögelés után a bedobókörnél teljesen üresen hagyott Takác lőtt a hálóba (1-0). Két perc múlva egyenlítettek a Jegesmedvék: Magosi az alapvonalról passzolt középre, Harrisonra nem figyeltek a hazai védők, és közelről nem hibázott (1-1). Mozgalmas, izgalmas játékot láthattak a nézők, mindkét csapat kidolgozta a helyzeteit, de a gólhoz mindig hiányzott valami. A mérkőzés addigi legnagyobb lehetősége a 17. percben jött el, amikor Takác már Adorjánt is kicselezte, ám ellőtte a korongot az üres kapu előtt keresztben, ritkán látható hiba volt.

A második harmadból alig telt el fél perc, ismét kipróbálhatta speciális játékát a miskolci csapat, ám nem tudtak ebből betalálni. A játék sebessége maradt, a hibák száma azonban megszaporodott mindkét oldalon, így kevesebb lett a helyzet a kapuk előtt. A harmad derekán megkapták negyedik emberelőnyüket a Jegesmedvék, de ezúttal sem tudtak élni vele. A 34. percben a miskolci kapuba került a korong, ám a videózás után a játékvezetők nem adták meg a találatot. Egy perc elteltével viszont egy szabályos miskolci gól született, miután Magosi a
palánk mellől lőtte ki a hosszú felső sarkot (1-2). Gyorsan jött a válasz: a 37. percben Karalahti a kék vonal közeléből bombázott a miskolci kapuba (2-2). Rögtön ezután egy nagy vendéghelyzet maradt ki, az egyik poprádi védő korcsolyájáról lassan lecsorgó korong ugyanis nem sokkal ment el a kapu mellett. Az utolsó percben ismét a Jegesmedvék léptek meg egy góllal. Kulmala szerzett korongot a védő kék vonalon, egyedül mehetett a kapusra, és lövése a Nechvátalt érintve jutott át a gólvonalon (2-3).

A harmadik játékrészből még egy perc sem telt el, amikor megduplázták előnyüket a Jegesmedvék. Pance cselezte be magát a palánk mellől középre, estében kapura lőtt, és a korong a kapus mellett valahogy a hálóba került (2-4). A hazai játékosok nehezen viselték a mérkőzés ilyetén alakulását, Petran ki is

szövegelt magának egy 2+10 perces büntetést. Az 52. percben újabb videózás következett, és Bellus gólját ezúttal megadták (3-4). Felpörgette játékát a Poprad, sorra alakították ki a helyzeteket, beszorult a miskolci csapat. A nyomás bő két perccel a vége előtt érett góllá: a védők nem tudtak felszabadítani és Svitana közelről a rövid felső sarokba lőtt (4-4). A maradék időben mindkét csapat eldönthette volna a mérkőzés sorsát, de mivel nem tették, harmadszor is jöhetett a hosszabbítás.

A 3 a 3 elleni játékból a Jegesmedvék jöttek ki jobban. Mindössze 47 másodperc telt el, amikor Crawford lövése lecsorgott a végig bizonytalan Nechvátalról, Vas megelőzte a védőjét, és a gólvonalon túlra pöckölte a korongot (4-5). A miskolci csapat folytatta győzelmi sorozatát, ötödször diadalmaskodott zsinórban.

mispop-201811

Fotó: Teszárovics Zsuzsa (JKB)

Extraliga, 2018. dec. 7., péntek.
Nechvátal: 83,9%
K
Adorján: 89,5%
Petran, Salija, Bondra, Mlynarovic, Svitana
1
Crawford, Kiss, Pance, Vas, Kulmala
Fabian, Tavoda, Abdul, Zagrapan, Takác
2
Szirányi, Slovák, Loiseau, Magosi, Harrison
Erving, Karalahti, Bellus, Paukovcek, Macík
3
Gőz, Milam, Miskolczi, Galanisz, Somogyi
Cesánek, Heizer, Kundrik, Vaclav
4
Vojtkó, Ritó, Hajós
Roman Stantien
E
Glen Hanlon
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:34 POP PP Takác Paukovcek Svitana
1-1 08:44 MIS Harrison Loiseau Magosi
1-2 34:45 MIS Magosi Loiseau Harrison
2-2 36:54 POP Karalahti Zagrapan
2-3 39:07 MIS Kulmala
2-4 40:44 MIS Pance Kiss Kulmala
3-4 51:42 POP Bellus Macík Paukovcek
4-4 57:43 POP Svitana Mlynarovic
4-5 60:47 MIS Vas Crawford
38 Kapura lövések száma 31
20 Kiállításpercek 4

A Jegesmedvék poprádi sikere videón

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum