Komáromy 3 meccsen 3 gólt lőtt

 

Heti körképünk utánpótláskorú légiósainkról.

A szlovák ifjúsági bajnokságban a Dukla Trencin ismét a Liptószentmiklóssal találkozott, és hazai pályán két könnyed 4-2-vel intézte el ellenfelét. Sárdi Máté az elsőn két gólpasszt, a másodikon egy gólt jegyzett. A magyar csatár továbbra is gól/meccs körül termel, eddigi 19 találkozóján 18 pont került a neve mellé.

Ismét két győzelmet szerzett a svájci Elite A-s SCL Young Tigers. A langnaui klub a Klotent hosszabbításban 4-3-ra verte, a Lugano otthonában 5-1-re győzött. Kovács Dávid az első mérkőzésen védte a hazai kaput, 3 gólt kapott. 19 mérkőzést követően a negyedik legjobb kapott gólos átlaggal rendelkezik a ligában. A másik magyaros csapat, a GCK Lions a Biel vendégeként 7-3-ra nyert, Genfben azonban nem járt sikerrel, 1-3 lett a vége. Révész Marcell mindkétszer, Falus Ádám másodszor játszott, pontot nem szereztek. Az SCL Young Tigers a második, a GCK Lions a hetedik a tabellán.

Két szoros győzelmet aratott a Novizen Elite ligában a Biel. Ortenszky Tamásék a Luganót otthon 2-1- re, a Bielt idegenben hosszabbítást követően szintén 2-1-re múlták felül. A magyar bekk nem szerzett pontot. A Biel feljött a bajnokság negyedik helyére.

Csupán egy meccs várt múlt héten a német DNL-ben szereplő Augsburg gárdájára. A bajorországi klub a Bad Tölzöt verte 5-0-ra, Péter Donát gólt lőtt, gólpasszt adott. A 18 éves csatár 22 meccset követően 28 pontnál jár. Szűcs Ádám nem lépett jégre. Az Augsburg a hatodik a bajnokságban, az Eisbären Berlin, Kánya Tamás csapata nem játszott a hétvégén.

Bár három meccset játszott a múlt hét folyamán a svéd superelites Rögle, Horváth Bálint csak kettőn lépett jégre. A HV71 otthonában hosszabbításban 4-3-ra kikaptak, a Frölunda vendégeként kiélezett csatában 5-3-ra sikerült nyerniük. Horváth gólpasszos volt, 22 meccsen 12 pontnál jár. A Rögle nagyot küzd a felsőházi helyekért, 3 pont a lemaradása az ötödik Örebro mögött.

A svéd U20 Elite-ben szereplő Wings 4-3-ra kikapott a Göta Traneberg otthonában, két nappal később viszont hazai pályán 6-2-re verte a Värmdőt. Kemény Patrik az első találkozón gólpasszos volt, idén ez volt a tizenegyedik pontja. Habár a divízió másik magyar érdekeltségű csapata, a Vallentuna kikapott 2-0-ra az Almtuna vendégeként, Galló Olivér remek teljesítményt tett a jégre, 35 lövésből 33-at védett. A Wings hatodik, a Vallentuna nyolcadik a tabellán.

Két nagyarányú vereséget szenvedett az U18 déli csoportjában a Boras. Kozma Dávid csapata a Tingsryd otthonában 8-2-re, a Rögle pályáján 7-0-ra kapott ki. Kozma mindkét góljukban benne volt, egyet előkészített, a másikat ő maga szerezte. A Boras utolsó a bajnokságban. Felemás hetet zárt az U18 keleti csoportjában az SDE. Jarács Roland klubja a Vallentunát otthon 4-1-re verte, majd szoros meccsen 4-3-ra kikapott a Flemingsberg otthonában (a hazaiaknál Fajcsák Tamás nem játszott). A második soros magyar bekk egy-egy lőtt és kapott gólnál volt a jégen. Az SDE nyolcadik a 12 csapat közül.

Megszerezte első gólját az U18 déli csoportjában Jakabfy Sámuel. A Borlange hátvédje a Grum ellen volt eredményes, ám csapata 4-1-es vereséget szenvedett. Néhány nappal később a Falu vendégei voltak, ekkor 6-4-es vereség lett a vége. A csapat másik magyar játékosa, Horváth Pál az első meccsen lépett jégre.

A finn Nuorten Mestisben a TPS Akadémiája 3-0-ra verte a Ketterä-t. A gólok sorát Farkas Márton nyitotta meg, akinek ez volt a negyedik találata a szezonban. Nagy Zoltán is játszott, pontot nem szerzett. Ebben a bajnokságban játszik Daadou Ádám is, aki a Diskos csapatát erősíti. A KJT Haukat vendégeskedett náluk, a Diskos 4-1-es vereséget szenvedett. Daadou az egyetlen hazai gólnál gólpasszos volt. A TPS a kilencedik, a Diskos tizedik a bajnokságban.

4-2-es vereséget szenvedett az EBYSL-ben a Linz. A Blackwings az Innsbruck otthonából tért vissza pont nélkül, Halász Béni 30 lövést fogott, ám négyszer tehetetlennek bizonyult. A Linz visszacsúszott az A csoport utolsó helyére. Gólgazdag hetet tudhat háta mögött Komáromy Botond, az Okanagan csatára. Előbb az EBYSL-ben a Villach ellen 1+1-gyel segítette csapatát 4-1-es győzelemhez, majd másnap az EBJL-es Znojmónak lőtt gólt (6-3), végül ismét az EBYSL-ben szerepelt, Innsbruckban ő szerezte csapata egyetlen találatát (1-4). A Znojmo ellen a kaput Simon János védte 91.7%-os hatékonysággal, Kóczán János gólpasszt adott.

Ezúttal nem szerzett pontot az amerikai USHL ligában szereplő Papp Kristóf. Együttese, a Madison Capitols hazai pályán szenvedett 7-1-es vereséget a Muskegon Lumberjackstől, másnap viszont javított, a Central Illinoist 3-1-re verte. Papp nevéhez mindkét meccsen 1-1 kaput eltaláló kísérlet fűződött.

A következő napokban Kovács Dávid, Horváth Bálint, Papp Kristóf, Péter Donát, Révész Marcell és Vértes Nátán az U20-as válogatottban szerepel.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum