A Gyergyó otthonában vághat vissza a DAB

   

Ha tud. Egy hete az utolsó percekben fordított félelmetes emberelőnyös játékával a Gyergyó. Újvárosban. Ma Erdélyben meccselnek.

Második erdélyi túrájára indult a DAB. Az első nem sikerült túl jól, hiszen a Brassó otthonában háromgólos előnyről kaptak ki, és Csíkszeredában is nagyon hasonló volt a forgatókönyv. Az Acélbikák elhúztak 3-1-re, de a Sportklub 13 perc alatt fordítani tudott. A vendégek még kiegyenlítettek, a hajrát azonban a hazaiak bírták jobban, és 6-4-re nyertek.

A második túrát Gyergyószentmiklóson kezdik az újvárosiak, ahol pénteken lépnek pályára, majd vasárnap a Cenk alján teszik tiszteletüket. A DAB-nak reálisan éppen a Gyergyó megelőzése lehet a célja, a felsőház a hátralévő 15 mérkőzésen már aligha jön össze, hiszen 12 pont az UTE előnye. A felsőházhoz szükséges formajavulás mértékének érzékeltetésére kiszámoltuk, hogy a negyedik helyen álló DEAC, az ötödik UTE, a hatodik Gyergyó és a hetedik DAB hány pontot érhet el az alapszakasz végére, ha az eddigi ütemben termelik továbbra is a pontjaikat. E szerint a debreceniek és a lilák számára 75-76 pontos eredmény prognosztizálható, a Gyergyónak 59 jöhet össze, míg a DAB 56 pontos szezon elé néz, ha minden a megszokottakhoz hasonló mederben folyik tovább. Ha Corey Bricknell vezetőedzőnek sikerül is új pályára állítania csapatát, akkor is piszok nehéz lesz szezonon belül ennyit javulni, és meccsenként több mint egy pontot hozni valamelyik riválison.

Értelemszerűen ugyanez igaz a Gyergyóra is, így a pénteki meccs tétje elsősorban az, hogy melyik csapat kezdi kedvezőbb helyzetből a középszakasz alsóházát. A két gárda eddig csak Dunaújvárosban találkozott, az első meccset fölényesen nyerték a hazaiak 7-2-re, a másodikon szurkolói idegeket próbára tevő körülmények között szenvedtek 4-3-as vereséget úgy, hogy az utolsó négy percben az erdélyi csapat 2 előnyös gólt ütött. Összességében pedig hármat ebből a típusból, így ha van kötelező feladat a DAB játékosai számára, akkor az a fegyelmezett hoki. A Gyergyó nem a leggyorsabb csapat, de rutinos játékosai a legjobb hatékonysággal használják ki a fórokat. Csütörtökön a Brassó ellen három ilyen lehetőséghez jutottak, az egyiket ebből is beverték. A DAB ezzel szemben az ötödik legjobban védekezi ki a hátrányokat, 81%-a közepesnek mondható hatékonyság.

Az egyéni teljesítményeket nehéz összehasonlítani, mivel az Újváros öt meccsel kevesebbet játszott. Ezzel együtt is feltűnő, hogy a Pavel Vorobjov, Makszim Vesutkin, Roman Tomanek hármas pont/meccs átlag felett teljesít, ami kiemelkedő egy hatodik helyen álló csapattól. A DAB-ban csak két ilyen játékost találunk: Henrich Jabornikot és Artem Iossafovot. Ha van valami, amiben az Acélbikák jobbak, az a csapat mélysége. A két legponterősebb játékostól nincs sokkal lemaradva Jaakko Turtiainen, Azari Zsolt és Oula Uski sem, és összesen 12 olyan hokis van a keretben, akik legalább 10 pontot szereztek. A Gyergyóban csak tízen állnak minimum 10 ponttal, ami különösen annak fényében beszédes, hogy mint említettük, ők öt meccsel többet játszottak.

dab_gye

fotó: Boda Bence (DAB)

A DAB számára különösen fontos lesz a pénteki találkozó, mivel az alapszakasz végéig meg kell találniuk azt a formát és taktikát, amellyel a rájátszásban eredményesek lehetnek, bárhol is kezdjék azt. A Gyergyónak első évében még elsősorban a tanulás a célja, így ők inkább lehetnek elégedettek a jelenlegi helyezésükkel. Mindez persze esetükben sem jelenti azt, hogy hátradőlnének, bizonyíték erre, hogy a héten szerződtették a csapat élére Mikael Tisell vezetőedzőt, aki a 2017/18-as szezonban a miskolci DVTK Jegesmedvék mestere volt – és vereséggel debütált csütörtökön. A két csapat között jelenleg 9 pont a különbség, egy újabb győzelemmel a hazaiak jelentős lépést tehetnének vezető szerepük megerősítése felé ebben a párban.

„Sokat elemeztük az utóbbi időszakban az ellenfelünket, rengeteg videót néztünk – mondta előzetesen Corey Bricknell a DAB felkészülését elemezve. – Ezek alapján azt gondolom, hogy a gyorsaságunkat kell kihasználni ellenük, és minél többet birtokolnunk a korongot, illetve okosan megjátszani a helyzeteket. Természetesen magától értetődő, hogy magabiztos védelemre és kapusteljesítményre lesz szükségünk. Az ellenük játszott előző mérkőzésünk alapján a helyzetkihasználásunkon mindenképpen javítanunk kell, és nem szabad fegyelmezetlen kiállításokkal hátrányba hoznunk magunkat.”

 

Gyergyói HK–DAB 1-3

   

Az Acélbikák visszavágtak a gyergyószentmiklósiaknak a Dunaújvárosban, drámai hajrában elbukott vereségért.

A Dunaújvárosi Acélbikák Gyergyószentmiklóson kezdték meg aktuális erdélyi túrájukat, akik nem sokat vacakolt a kezdéssel, hiszen Dubek révén alig két perc elteltével már meg is szerezték a vezetést. A lendület alaposan elkapta a vendégcsapatot, hiszen mindössze kilenc másodpercre volt szükségük, hogy megduplázzák előnyüket, miután Nagy Márk talált be Gorjacsevszkihnek. Gyorsan megrázta magát azonban a hazai gárda, amely hat perc múlva már faragott is a hátrányából, amikor Jezsov talált be Pinczés kapujába. Ezt követően a kiállítások domináltak a meccsen, a házigazdák játszhattak 4 a 3 ellen is, de ekkor újabb gól már nem esett. A második harmadban kiegyenlített játékot láthattak a nézők. A játékosok szerencsére lehiggadtak, így ebben a 20 percben nem fújtak be szabálytalanságot a játékvezetők. A lehetőségeikkel rosszul sáfárkodtak a csapatok, így nem is változott az állás. A harmadik játékrész elején nagy lehetőséghez jutott a gyergyói csapat, hiszen négy percig játszhattak
emberelőnyben, de fölényük meddőnek bizonyult. Alig egy fél perc múlva a DAB büntetett, hiszen Uski góljával már kettővel mentek a vendégek. Nagyon nyomott a házigazda, a végén a kapust is levitték, de még szépíteni sem tudtak, az Acélbikák mind a három pontot elvitték.

dabgye

Fotó: Boda Bence (DAB)

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 970 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Péter, Fehér.
Gorjacsevszkih: 88,9% (Szakács)
K
Pinczés B.: 97,6% (Garbacz)
Jezsov, Kozma, Tománek, Pesztunov, Csergő
1
Franssila, Erdélyi, Azari, Nagy M., Tóth
Góga, Orbán, Vesutkin, Péter, Vorobjov
2
Jaborník, Hruby, Török, Turtiainen, Uski
Nagy Cs., Ferencz Csibi, Barabás, Daradics, Ivácson
3
Lencsés, Léránt, Dubek, Iossafov, Saluga
Benedek, Constantin
4
Mestyán, Pinczés O., Németh, Makovics
Tisell Mikael, Vitali Donika
E
Borbás Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:15 DAB Dubek Saluga Lencsés
0-2 02:24 DAB Nagy M. Azari Franssila
1-2 08:15 GYE PP Jezsov Csergő Pesztunov
1-3 55:51 DAB Uski Török
42 Kapura lövések száma 27
8 Kiállításpercek 14

Nagy gól született a 623 pontos Azari passzából

   

És nemcsak azért, mert Nagy Márk ütötte. A GYHK–DAB összecsapás találatai.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum