Nem lesz könnyű javítania ma a Debrecennek

   

Az utolsó helyezett Schiller-Vasas HC-tól elszenvedett váratlan vereségét követően az éllovas SC Csíkszereda ellen javíthat a DEAC.

Rangadóval kezdi magyarországi túráját a Sportklub. Annak a Debrecennek a vendége lesz, amely a szezon egyik kellemes meglepetése. Ez akkor is igaz, ha november eleje óta hullámvölgyben vannak a fekete-fehérek. Azóta lejátszott 9 mérkőzésükből négyet nyertek meg, ami azért fájó, mert a kilencből ötször a mezőny második feléhez tartozó csapattal játszottak. Bár a Fehérvári Titánoktól más élcsapat is kikapott már, a Vasastól legutóbb elszenvedett vereség biztosan nem szerepelt az előzetes kalkulációkban. Rendkívül rosszul állt bele abba a meccsbe a DEAC, a piros-kékek nagyon hamar háromgólos előnyre tettek szert, amelyet Turcotte-ék csak kínnal-keservesen tudtak behozni. A szétlövésekben végül a Vasas bizonyult jobbnak, és mindent egybevetve nem érdemtelenül szerzett két pontot. A tabellautolsó elleni “blamázst” mihamarabb helyre kellene tenni, és nem lehet jobb alkalom erre, mint a listavezető elleni mérkőzés.

Nem lesz könnyű David Musial játékosainak a javítás, az ellenfél ugyanis elképesztő tűzerővel rendelkezik. Radim Valchar és Becze Tihamér személyében a kanadai táblázat két éllovasa erősíti a csíkiakat, akik ontják a gólokat, a meccsenkénti közel 5-ös átlaguknak a közelében sincs senki. A DEAC például minden meccsen átlagban eggyel kevesebbet képes lőni. Ugyanakkor a Szereda teljesítményére jellemző a szélsőséges hullámzás is. A 138 lőtt góljuk ellenére háromszor is gólképtelenek maradtak, ráadásul ebből egyszer a DEAC ellen. Ezúttal is egy olyan mérkőzést követően érkeznek, amikor nem tudtak a kapuba találni, a Brassó Csíkszeredában nullázta le a kék-fehér támadósort, úgy, hogy Beczéék az azt megelőző 9 mérkőzésen 59 gólig jutottak. A DEAC mindenesetre ugyancsak ismeri a receptet ahhoz, hogy elkerülje a csíki gólözönt.
Érdekesség, hogy két fegyelmezetlen csapat feszül egymásnak az este. A csíkiak eddig 152, a debreceniek 150 létszámhátránnyal járó büntetést szedtek össze a szezonban. Ez elsősorban a vendégeket kell hogy figyelemre intse, hiszen a szeredaiak idegenben meglepően gyengék a büntetések kivédekezésében. Ebben a műfajban csak a Vienna Capitals II teljesít rosszabbul náluk, a Vasas és a KMH is jobb. Mindezekkel együtt a Csíkszereda idegenben is erős, a megszerezhető pontok háromnegyedét behúzta. Egyszer Debrecenben is sikerült győznie, október 19-én nagy küzdelemben, a végjátékban szerzett emberelőnyös góllal vitték el a három pontot Debrecenből.

DEB-SCC_20181019-5-900

fotó: DEAC

David Musial vezetőedző a DEAC honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, rendezték a sorokat a Vasas elleni kudarcot követően. “A Csíkszereda elég hatékony emberelőnyben – idézi őt a DEAC honlapja. – Ha fegyelmezetten tudunk játszani, és nem szedünk össze sok kiállítást, akkor öt az öt ellen jó esélyeink lehetnek a győzelemre. Az egész szezonban vannak gondjaink a fölösleges kiállításokkal. Nyilván nem büntethetem meg ezért a srácokat, de sokat beszélünk róla. Néhány tizedmásodperc alatt kell döntést hozniuk, de tanultunk a hibákból, és az utóbbi meccseken már javultunk ezen a területen. A rájátszásban ennek még kiemeltebb jelentősége lesz.” Reklama: terasų stogai ir stiklinimas https://www.beremisstiklas.lt/terasos-ir-stogeliai/

“Nehéz mérkőzéseink lesznek az elkövetkezendő napokban, tisztában vagyunk ellenfeleink erősségével – mondja Hozó Levente, a Csíkszereda vezetőedzője a klub előzetesében. – Igyekeztünk a lehető legjobban készülni, hogy fontos pontokkal gazdagodjunk ezen a túrán is. Sajnos Eduard Căsăneanu továbbra is a korosztályos válogatottal van, míg Gecse Hugó és Rokaly Szilárd után Részegh Tamás játékára sem számíthatunk. Meghatározó emberek hiányoznak.”

DEAC–SC Csíkszereda 6-0

   

Jelentős verést osztott ki a listavezetőnek a Debrecen, a csíkiak túrája brutálisabban nem is kezdődhetett volna.

Nem lesz könnyű javítania ma a DEAC-nak, írtuk beharangozónkban, és nagyobbat nem is tévedhettünk volna. Legalábbis az eredményt tekintve. De arra talán nemcsak mi nem számítottunk, hanem senki sem, hogy az utóbbi időben felemás teljesítményt nyújtó hajdúságiak így elintézik az Erste Liga listavezetőjét. Az első harmadban sokáig semmi sem utalt arra, hogy mi fog történni, mígnem a 15. percben Hári Norbert gólra váltotta Vjacseszlav Belov kiállítását, majd két és fél perccel később Silló Arnold is beköszönt nevelőegyesületének,  így 2-0-nál mehettek szusszanni a csapatok. A második felvonásban – ha hinni lehet a hivatalos statisztikának, márpedig miért ne lehetne – 26-9-re nyerte a kapura lövéseket a mindenáron szépíteni-egyenlíteni óhajtó vendégcsapat. Ehhez képest Beczééknek egyetlen gólt sem sikerült ütniük – míg a hazaiaknak hármat is. Turcotte a 29. Salló Barna a 35. percben volt eredményes, és hogy még tovább durvuljon a helyzet – mármint csíki szemszögből –, arról 21 másodperccel a dudaszó előtt Jiri Behal gondoskodott, negyven perc után 5-0-nál tartott a történet. A hatodikat aztán Kovács Bronson lőtte a 48. percben, ismét emberelőnyben, ezzel alakult ki a 6-0-s végeredmény.

A DEAC egyszer már lenullázta a Sportklubot, mégpedig október 26-án idegenben. Érdekesség, hogy azt a nullás meccset akkor is egy másik nullás meccs előzte meg, az FTC-Telekom otthonából tértek haza előtte a csíkiak 0-3-mal, míg most a Brassótól kaptak ki éppen ennyire hétfőn. Hozó Levente vezetőedzővel 7 egymást követő 3 pontos győzelem után szaladt bele a csapat sorozatban a második pofonba. Bánkódni és dühöngeni ugyanakkor nincs idő, péntek este már az UTE otthonában kell helytállnia a Szeredának. Ami a DEAC-ot illeti, ők a Vienna Capitals II ellen folytatják.

deac

fotó: DEAC

A harmadik harmadra összeomlott a társaság

   

Hozó Levente, a Sportklub és David Musial, a DEAC vezetőedzője értékelte a meglepő eredménnyel véget ért debreceni rangadót.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 430 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Sipos, Kis-király.
Hetényi Z.: 100% (Gönczi)
K
Lundström: 81,2% (Onodi)
Behal, Markov, Németh, Kulesov, Berta
1
Papp, Belov, Becze, Valchar, Taratuhin
Vuorijarvi, Kovács, Turcotte, Izacky, Salló B.
2
Sulakov, Salló A., Fodor, Panov, Bíró
Hetényi P., Antal A., Kozma, Vincze, Márton
3
Györfy, Flinta, Antal Zs., Egyed, Rokaly N.
Erdei, Hári, Silló, Molnár
4
Bors, Farkas, Sándor, Horváth
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:28 DEB PP Hári Vuorijarvi Kovács
2-0 16:50 DEB Silló Molnár
3-0 28:54 DEB Turcotte Silló Hetényi Z.
4-0 35:05 DEB Salló B. Kovács Turcotte
5-0 39:39 DEB Behal Izacky Turcotte
6-0 47:55 DEB PP Kovács Németh Hári
32 Kapura lövések száma 48
6 Kiállításpercek 10

Így ütötte ki 6-0-ra a DEAC a Sportklubot

 

Nagy gólok és jelentős védelmi hibák egyaránt megtekinthetők a Debrecen–Csíkszereda Erste Liga-rangadó összefoglalójában.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum