A DEAC-nak pénteken könnyebb dolga lesz

   

Legalábbis papíron. Csakhogy a papír semmit sem ér a jégkorongban, ahogy azt a csütörtöki DEAC–Sportklub mérkőzés is megmutatta.

Érdemes megismételni David Musial nyilatkozatának legfontosabb mondatait a Csíkszereda-verést követően. Mindenki koncentráltan játszott, tiszta fejjel, azt csinálta, amit gyakorolt a csapat, ragaszkodott az előre megbeszéltekhez. Nem beszélünk a Vasas-meccsről többet, tette hozzá végül. Pedig muszáj lesz felidézniük a debrecenieknek a múlt vasárnap történteket – amikor is kikaptak Káposztásmegyeren –, hiszen péntek este ismét egy Schiller-Vasas HC kaliberű ellenfél érkezik a Derék utcába. Ihletett mérkőzést játszott a Debrecen a Szeredával csütörtökön, amelyből nagyon sokat lehet tanulni és építkezni is, de nem szabad szem elől téveszteni a győzelemhez vezető, Musial edző által említett kellékeket sem. Hiszen éppen ezek a dolgok voltak azok, amelyek eggyel korábban hiányoztak a DEAC játékából. Ennyiben mindenképpen emlékezniük kell a “blamázsra”, mert akkor a saját bőrükön tapasztalhatták meg a játékosok, hogy a mezőny vége sem annyira gyenge, hogy egy rossz felfogású csapatot ne tudjon megbüntetni. Péntek estére adott tehát a recept, azt kell csinálni, amit a Sportklub ellen, és akkor emberi számítás szerint nem lehet nagy baj.

A Vienna Capitals II a Vasashoz hasonlóan megmutatta már többször is, hogy meg kell adni neki a nemes ellenfélnek kijáró tiszteletet. A Dunaújváros nem tette meg ezt, az eredmény pedig a bajnokság eddigi legnagyobb meglepetése lett, a Vienna 11-4-es vereséggel küldte haza az Acélbikákat. Pedig a bécsiek hetek óta káderhiánnyal küzdenek, az EBEL csapat rengeteg sérültje miatt többen is szóhoz juthattak ott, a juniorok párhuzamos programja is vitt el játékosokat a keretből, és a farmcsapatnak is vannak sérültjei. Éppen ezért sebezhető is a társaság, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Dunaújváros elleni győzelmet közrefogó két hazai 6-2-es vereség az Acélbikáknál kevesebbre taksált Fehérvári Titánoktól és a KMH-tól. A Capitals idei legjobbja eddig a kiemelkedően ponterős, ám a Fehérvár ellen megsérült Hiltunen mellett egyértelműen Fabio Artner. Ő a 20 Erste ligás meccse mellett két alkalommal az EBEL-ben is szóhoz jutott, és a csapaton belül kozmikusnak számító, +7-es mutatóval áll a 4 gólja és a 8 gólpassza mellett. Hogy Hiltunen képes lesz-e játszani Debrecenben, az csak estére derül ki. Ha nem tud jégre lépni, az nagy veszteség lesz a csapatnak.

DEB-VC2_20181102-10-900

DEAC–Vienna Capitals II 4-0

   

A debreceniek kapott gól nélkül verték a bécsi farmcsapatot.

A hazai együttes kapujában Hetényi Zoltán, míg a vendégeknél Matthias Tschrepitsch kapott lehetőséget. A DEAC már a 21. másodpercben emberelőnybe került, nem élt a lehetőséggel, de aztán az 5. percben Németh Attila révén megszerezte a vezetést. A következő gól egy kivédekezett debreceni hátrány után született, Vlagyiszlav Kulesov talált be a bécsieknek. Az 55. percben Kovács Bronson háromgólosra növelte az egyetemi együttes előnyét, aki aztán egy 4 a 4 elleni játék során született góllal beállította a 4-0-s végeredményt. A DEAC kapujában Hetényi Zoltán 38 védéssel ért el shutoutot.

Nehéz belemenni egy fiatal, korizós csapat elleni meccsbe

   

David Musial elégedett csapatával a 2 nap alatt begyűjtött 6 pont miatt.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 497 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Vincze, Soltész.
Hetényi Z.: 100% (Gönczi)
K
Tschrepitsch: 92,7% (Lichtenecker)
Behal, Markov, Németh, Kulesov, Berta
1
Saari, Wolf, Antal P., Bauer, Ranftl
Vuorijarvi, Kovács, Turcotte, Izacky, Salló
2
Posch, Satmark, Schlögl, Pallierer, Böhm
Hetényi P., Antal A., Silló, Molnár, Hári
3
Müller, Hedberg, Rohm, Maurer, Pohl
Erdei, Kozma, Vincze, Márton
4
Bayer
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Sjöquist Johan, Heiskanen Santeri
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:16 DEB Németh Markov Kulesov
2-0 27:32 DEB Kulesov Németh Markov
3-0 54:56 DEB Kovács Turcotte
4-0 56:41 DEB EN Kovács Németh
41 Kapura lövések száma 38
6 Kiállításpercek 12

Videóbírós góllal indított a Bécs ellen a DEAC

 

A Debrecen–Vienna Capitals II mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum