Új edzővel készül a GYHK az újabb rangadóra

   

Nem sok idejük volt kipihenni négymeccses magyarországi túrájukat a gyergyóiaknak, máris érkezik hozzájuk a dobogós Brassó.

A Gyergyói HK túrája felemásra sikerült. Legyőzték a válságba került Dunaújvárost, az UTE bőkezűségének és saját szemfülességüknek köszönhetően pontot loptak a liláktól, verték az önmagához képest is gyengélkedő KMH-t, de kikaptak a Fehérvári Titánoktól, így összesen 7 pontot vittek haza 12-ből. Az öt nap alatt lejátszott négy mérkőzés és az azt követő egész éjszakás utazás után nagyjából két napja maradt a társaságnak, hogy regenerálódjon és megismerkedjen az új szakvezetővel, a Miskolcot a szlovák liga kapujába, Magyar Kupa- és Visegrád Kupa-győzelemre vezető Mikael Tisell-lel. Ebbe az időbe két edzésnél több aligha fér bele, így gyökeres változásra nemigen számíthatunk a csapat játékában. Ugyanakkor nem hanyagolható el az újedző-faktor, a játékosok ilyenkor tiszta lappal indulnak, nyilván mindenki bizonyítani szeretne.

Az ellenfél Corona Brassó időközben előbb a dobogóig lopakodott, majd stabilizálta helyzetét a legjobb háromban. A szezon elején szinte mindenki a csapat által összeszedett büntetésekkel volt elfoglalva, a botrányhősnek sem utolsó Garrett Clarke és társai sikeresen terelték el a figyelmet arról, hogy a ligát a jelenlegi edzői karból talán a legjobban ismerő Greg Lindqvist fű alatt összerakta a játékot. A kezdeti botladozásokat és a súlyos pofonokat már elfelejtettük, a Corona a legjobban védekező csapattá vált, a kapott gólok átlagát tekintve alig van elmaradva az FTC-Telekomtól. A Brassónak nincsenek látványos sorozatai, de van 21 győzelme, ott játszik a liga első számú gólkirályjelöltje, a Ferencvárosból igazolt Jereme Tendler, és az egyik legjobb előkészítő, a nagy tehetségből kiváló játékossá érett Roberto Gliga. Ahogy a Gyergyónál, úgy a brassói cserepadon is feltűnhet egy új arc: a frissiben leigazolt Jurij Petrov személyében.

A két csapat eddig kétszer találkozott egymással az Erste Ligában, és mindkét alkalommal a Brassó nyert. Ezenkívül volt még egy román bajnokijuk is szeptember 9-én, azt a Gyergyó 3-2-re hozta. Annak a mérkőzésnek a főszereplői – a két gólig jutó Jelagin, illetve az 57 perc kiállítást összeszorgoskodó Clarke – már elmentek, így másoknak kell vinniük a prímet a rangadón.

BRA-GYE_20181001-1-900

fotó: Daniel Maximilian Milata

Gyergyói HK–Corona Brassó 2-4

   

Nem sikerült pontot szereznie az új vezetőedző első mérkőzésén a Gyergyónak.

A frissiben érkezett Mikael Tisell-lel a padon várták a piros-fehérek a menet közben az Erste Liga egyik esélyesévé avanzsált Coronát. A vendégek ezúttal is igazolták, hogy kiváló formában vannak, az első harmadban Tranca révén megszerezték a vezetést, majd a másodikban két újabb gólt értek el, Cody Carlson és Roberto Gliga találataival 0-3 volt az állás a 35. percben. Innen kezdték a felzárkózást a hazaiak, ami sikerült is nekik, hiszen első góljukat Vorobjov passzából még ebben a játékrészben megszerezte Vesutkin, majd az utolsó húsz perc elején az egykori KHL-klasszis révén már 2-3 állt a táblán. Az egyenlítésért azonban hiába küzdött a Gyergyó, a harmadik gólt nem sikerült összehoznia. Tisell a kapuslehozatallal is megpróbálkozott, ám ez rosszul sült el, másodpercek alatt belőtte a negyediket a duplázó Gliga, kialakítva a 2-4-es végeredményt. Ezzel a Brassó 1 pontra megközelítette a tabella 2. helyén álló FTC-Telekomot, ami persze csalóka, hiszen a zöld-fehérek 4 meccsel kevesebbet játszottak.

gyebra

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 1100 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Rédai, Andre.
Ruczuj: 90,6% (Szakács)
K
Polc: 95,3% (Tőke)
Jezsov, Kozma, Tománek, Pesztunov, Csergő
1
Peretyagin, Carlson, Tendler, Lidhammar, Gliga
Góga, Orbán, Vesutkin, Péter Zs., Vorobjov
2
Dorofejev, Boriszenko, Tranca, Péter B., Zsók
Nagy Cs., Ferencz Csibi, Benedek, Karpusz, Constantin
3
Bors, Nagy I., Mihály E., Mihály Á., Molnár Zs.
Elekes Darabont, Barabás, Daradics, Ivácson
4
Haraga, Bíró O., Bíró G., Molnár Z., Bíró M.
Tisell Mikael, Vitali Donika
E
Lindqvist Greg Kjell
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 14:47 BRA PP Tranca Lidhammar Tendler
0-2 28:40 BRA PP Tendler Carlson Peretyagin
0-3 34:27 BRA Gliga Tendler Lidhammar
1-3 36:23 GYE Vesutkin Vorobjov
2-3 44:05 GYE PP Vorobjov Orbán Péter Zs.
2-4 59:05 BRA EN Gliga Boriszenko
43 Kapura lövések száma 33
6 Kiállításpercek 6

Vorobjov vette észre, hogy bent van a korong

 

Videóbírózás után megadták a gyergyói találatot, ám a meccset végül a Brassó nyerte 4-2-re. Összefoglaló.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR INFO
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum