A MAC Újbuda feljöhet a 9. helyre

   

Ehhez két feltételnek kell teljesülnie az Extraliga keddi játéknapján.

Mindössze három mérkőzést rendeznek a szlovák bajnokságban december 4-én, és csak az egyik magyar csapat érdekelt. A MAC Újbuda is lejátssza második találkozóját a világbajnokságra készülő szlovák juniorválogatott ellen. Miközben a tabella 8. helyén álló, immár a 7. Dukla Trencínre is felzárkózó DVTK Jegesmedvék pihennek, jégre lép a jelenleg épp a két magyar gárda között tartózkodó Liptószentmiklós is, amely a korábbi listavezető HKM Zvolent fogadja. A matek fölöttébb egyszerű. Tekintettel arra, hogy a MAC hátránya mindössze két pont a liptóiakkal szemben, ha rendes játékidőben nyernek Majoross Gergely fiai, és közben a másik összecsapáson is érvényesül a papírforma a Zólyom javára, akkor előznek, és a 9. helyről várhatják a hétvégi rangadókat. Anélkül, hogy túlságosan előreszaladnánk, jelezzük: pénteken a ligaelső Kassa érkezik a Tüskecsarnokba, míg vasárnap a Zvolenhez utazik a MAC.

A szlovák U20-asokkal kétszer randevúzik minden Extraliga-csapat. Első nekifutásra október 11-én 5-2-re nyertek az újbudaiak hazai jégen, egy 3-0-s első harmad után, amivel nyolcmeccses vereségsorozat végére tettek pontot. Az a siker egy sokkal jobb időszakot alapozott meg, hiszen előtte jócskán leszakadva szerénykedtek a 12. pozícióban. Most ilyesmiről természetesen nincsen szó, a novemberi nemzetközi szünet óta 4 győzelem és 5 vereség jött össze, utóbbiak közül talán csak az utolsó tekinthető fájdalmasnak, amelyet Zsolnán szenvedett el a MAC. Ha kedden Pöstyénben meglesz a 3 pontos siker, akkor ismét 50 százalékon állhat a csapat ezt az időszakot tekintve.

Azt szokás mondani, hogy a fiatal és gyors HK Orange mindenkire veszélyes lehet. Az nem kétséges, hogy nem szabad őket fél vállról venni, ám az is tény, hogy eddig mindössze 1 árva pontot sikerült szerezniük, az Érsekújvár levesébe köptek bele – persze csak képletesen – még október 30-án, amikor büntetőlövésekig küzdöttek az élbolyhoz tartozó ellenfelükkel. Ám az után a 3-4 után kizárólag súlyos vereségek következtek. Hat összecsapásukon mindössze 1 gólt lőttek, ellenben – nem tévedés – 41-et kaptak. Az utolsó három eredményük: 0-8 Nyitrán, 0-8 Poprádon, 0-7 Besztercebányán. A mai egyébként az utolsó előtti találkozójuk, az idei U20-as projekt holnap a Trencsén ellen véget is ér. A MAC feladata világos: koncentrált, lendületes és célratörtő jégkoronggal elvenni a pontokat a srácoktól.

A mérkőzés 17 órakor kezdődik Pöstyénben.

mac

Orange 20–MAC Újbuda 4-5

   

Majoross Gergely csapata hiába vezetett három góllal, a szlovák juniorok 2 kettős és 1 szimpla emberelőnyös góllal hosszabbításra mentették a meccset.

A MAC Újbuda két Extraliga-újoncot is avatott az Orange 20 ellen: a 16 éves Csollák Márkó a hátvédek, míg az 1999-ben született Kedves Richárd a csatárok között debütált. A szlovák fiatalok egyáltalán nem játszottak megilletődötten, az első percekben többet birtokolták a korongot. Az első nagy lehetőség Dansereau előtt adódott, Havrila védte mindkét próbálkozását. A nyitó harmad közepétől a MAC átvette az irányítást, hiába, a 12. percben Vokla gáncsolt egy szlovákot. A magyar együttes nemhogy kibekkelte a hátrányt, egyenesen gólt szerzett: Klempa egy 2 a 2 elleni helyzet során nem tudott passzolni, a bekkről visszapattanó korongot inkább előtte, jól tette. Az emberhátrány közel másfél percnyi előnybe fordult, de nem nőtt tovább a magyar együttes előnye.

A második felvonás elején közel járt a MAC a második gólhoz, de előbb csak kapuvasig jutott. A nyomás a 27. percben érett góllá, amikor Dudas lőtt passzát Langkow tette be közelről. Egy perccel később Giertl kihozta a harmadukból a korongot, Kollárhoz passzolt, aki megindult, becselezte magát Rajna kapuja elé és belőtte a szépítő gólt. A bekapott találat után tempót váltottak az újbudaiak, kiharcoltak egy emberelőnyt, ahol a kapu mögött járatták a korongot, majd a kék vonalra hátratett játékszert Negrin bebombázta. A 37. percben egy gyönyörűen kijátszott akciót vitt végbe a MAC, Brown bal szélre kitett korongjára Dudas érkezett, és lőtt pontosan. A harmad végén Nagy Krisztián és Dudas büntetésével 5 a 3 ellen játszhatott az Orange 20, ezt Giertl közeli lövésével kihasználták.

A harmadik húsz perc második felében az Orange 20 gyakorolhatta az emberelőnyös játékot: előbb Szabad Kevin ült ki a büntetőpadra, aztán a kimaradt lehetőség után Bodó és MacAulay kiállításával újra kettős fórba kerültek a szlovákok. Ezt szinte azonnal ki is használták Fafrák révén, így felzárkóztak egy gólra. Ezt követően a szimpla előny alatt egyenlítettek a juniorok, Fafrák üresen maradt és betalált Rajna kapujába. A rendes játékidő utolsó 3 percében a MAC hajtott a 3 pont megszerzéséért, a győztes gól Dudas ütőjében maradt az utolsó másodpercekben.

A hosszabbításban a hazaiak jól védekeztek, a MAC nem tudott érdemben felállni. Végül egy szóló döntött, Langkow a saját kék vonalától megindult, kicselezett egy szlovákot, aztán elfektette a kapust, majd az üresen maradt kapuba lőtt. A MAC 5-4-re győzött, de fontos pontot hagyott Pöstyénben.

181016_2071_DCS-mac

Fotó: Dömötör Csaba (MAC)

Extraliga, 2018. dec. 4., kedd.
Hlavaj: 86,5%
K
Rajna: 88,6%
Svec, Kupec, Giertl, Kollár, Fafrak
1
Pozsgai, Macaulay, Nagy Krisztián, Langkow, Bodó
Boldizár, Dlugos, Köver, Havrila, Urbanek
2
Vokla, Dudas, Klempa, Brown, Dansereau
Brincko, Nahalka, Sojka, Minarik, Cenka
3
Negrin, Burt, Odnoga, Szabad, Terbócs
Stefanka, Golian, Lunter, Dzugan, Juscák
4
Kedves, Csollák, Majoross, Pápa
Ernest Bokros
E
Majoross Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 11:34 MÚB SH Klempa Negrin
0-2 26:05 MÚB Langkow Dudas Bodó
1-2 27:48 O20 Kollár Giertl
1-3 31:31 MÚB PP Negrin Bodó Nagy Krisztián
1-4 36:44 MÚB Dudas Brown Dansereau
2-4 39:02 O20 PP2 Giertl Fafrak Kupec
3-4 56:27 O20 PP2 Fafrak Kollár Giertl
4-4 57:03 O20 PP Fafrak Urbanek Dlugos
4-5 63:25 MÚB Langkow Bodó Dudas
35 Kapura lövések száma 37
4 Kiállításpercek 12

A MAC Újbuda pöstyéni pontvesztése videón

 

A szlovák juniorválogatott és az újbudai Extraliga-csapat kedd esti mérkőzésének összefoglalója.


Reklama: Executive Search Lithuania, Team building Vilnius, vadovų atranka, lyderystės mokymai vadovams, koučingas, kompetencijų vertinimas, darbuotojų paieška https://www.primumesse.lt/

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum