Jöhet az év erdélyi Erste Liga-csúcsrangadója

   

Négy nap alatt három nagy meccs: a Sportklub–FTC és a Brassó–FTC után hétfőn este Sportklub–Brassó csatára kerül sor.

Az Erste Liga-tabella első három helyezettje körbemérkőzik ezen a hosszú hétvégén, a listavezető csíkiak egyelőre egy győzelemmel, a harmadik brassóiak egy vereséggel állnak, míg a második zöld fehérek ötvenszázalékos teljesítmény után vehették hazafelé az irányt. Hogy lesz-e ennek a kis különbajnokságnak egyértelmű győztese, estére kiderül.

Az biztos, hogy nem számíthatunk lazább hangnemű ütközetre a Vákár Lajos Műjégpályán, mint amilyenek a pénteki és a vasárnapi találkozók voltak. Éppen ellenkezőleg. Az SC Csíkszereda és a Corona Brassó párharca némiképp az egykori Szereda–Steaua presztízscsatákat idézi ebben a szezonban. Mind a két csapat nagyon erős, és mind a kettő a végső győzelemre tör. Ezt mutatták az eddigiek is. Elsőre szeptember 24-én az akkor csúcsformában jégkorongozó Sportklub 6-1-gyel küldte haza a játékát még csak kereső Coronát, ám néhány héttel később beköszöntött november 1-je, amikor is a kék-sárgák 8-3 arányban intézték el a tanácstalan vendégeket. Egy ide, egy oda, 9 lőtt és 9 kapott gól mindét oldalon, tökéletes egál.

Annak a 8-3-nak súlyos következményei lettek Szeredában, elküldték Leo Gudas vezetőedzőt. Azóta Hozó Levente irányítja a csapatot – vele készült minapi interjúnkat ide kattintva olvashatják –, nem is akárhogyan: soron következő 7 találkozójukból 7-et nyertek meg Beczéék, mindet rendes játékidőben, és visszaelőzték a szintén legyőzött FTC-Telekomot is a tabella élén. Más kérdés, hogy vesztett pontok tekintetében egyformán állnak a kékek és a zöldek, egyebek közt ezért is lenne fontos a csíkiaknak elvenniük mind a 3 pontot a Brassótól. Amely lassacskán felnőtt a vezető duó mellé. Bár olyan győzelmi sorozatokat nem produkáltak Greg Lindqvist tanítványai, mint a Fradi vagy a Szereda, de nekik is volt például egy 100 százalékos magyarországi túrájuk, amelyeken kizárólag a jók közé tartozó ellenfelekkel szemben diadalmaskodtak. Nem véletlenül vannak tehát ott a dobogón, jelentős előnyben az utánuk következőkhöz képest.

Ebből is látszik, előre megjósolhatatlan, ki kerülhet ki győztesen a közép-európai idő szerint 17:30-kor kezdődő összecsapásból. Amelyre nagyon is készülnek a felek, Greg Lindqvist már az FTC-Telekom elleni 2-4-et követő nyilatkozatában is jelezte, “hétfőn újabb meccs következik, már arra koncentrálunk”, Hozó Levente pedig kifejtette: “Egy nappal többet pihenhettünk ellenfelünknél, de ezt edzésre használtuk fel. Természetesen győzni szeretnénk, és ott kell folytatnuk a játékunkat, ahol pénteken a Ferencváros ellen befejeztük. Maximális odafigyelésre lesz szükség hatvan percen át a siker érdekében.”

A találkozó a román bajnokságba is beleszámít, így légiós kapusok nem léphetnek jégre. Ezen a téren sem mindegy, mi lesz az eredmény, hiszen könnyen lehet, hogy e két csapat között fog eldőlni a román alapszakasz elsősége, ami végig pályaelőnyt biztosíthat a rájátszás során. A Sportklub és a Corona ezzel egyébként még nem fejezi be párharcát az Erste Liga-alapszakaszban, a legvégén, január 21-én lesz még egy randevújuk Brassóban.

SCC-BRA-900

Fotó: Pál Zoltán (SC Csíkszereda)

SC Csíkszereda–Corona Brassó 0-3

   

A vendégek mind a három pontot elvitték a Sportklub otthonából, Hozó Levente irányítása alatt először kaptak ki a csíkiak.

Harmadszor szenvedett 0 gólos vereséget a magyar bázisú nemzetközi bajnokság messze legeredményesebb és legveszélyesebb csatárkontingensével operáló gárda ebben a szezonban. Eddig csak a Ferencváros (3-0 október 22-én Pesterzsébeten) és a DEAC (4-0 október 26-án, ugyancsak a Vákár Lajos Műjégpályán) volt képes ilyen teljesítményre ellenük, az a két találkozó ráadásul egymás után következett a sorban.

A hazai csapat természetesen mindent megtett a gólokért és a győzelemért, ez azonban ezen a hétfő estén nem termett gyümölcsöt, a kiválóan védekező kék-sárgák a shutouttal záró Tőke Zoltánnal az élen állták a sarat. A vezetést a csíkiak első kiállításából szerezte meg a Corona a 11. percben Anders Lidhammar révén, aki később – szokása szerint – maga is megjárta a büntetőpadot néhány alkalommal. A második harmadban ő, a harmadikban Szergej Peretyagin keveredett konfliktusba Becze Tihamérral, az SC legjobb támadóinak egyikével, ez sem kedvezhetett utóbbi gólszerzési esélyeinek. Volt még egy játékos a brassóiaknál, aki abszolút hozta magát: Jereme Tendler nem csupán duplázott, újabb hátrányos találatot is jegyzett, immár sokadszor, ezzel alakítva ki az 56. percben a 0-3-as végeredményt. Csapata második, önmaga első gólját a harmadik játékrész elején érte el az Erste Liga góllövő- és a pluszmínusz-listáját is vezető tengerentúli légiós.

Ezzel a hétvége csúcsrangadói teljes körbeveréssel zárultak. A Csíkszereda legyőzte az FTC-Telekomot pénteken, az FTC-Telekom verte a Brassót vasárnap, a Brassó elvitte a 3 pontot a Sportklub otthonából hétfőn. Az első három sorrendje ennélfogva nem változott, az SC vezet 3 ponttal a zöld-fehérek előtt, ám két meccsel többet játszva, míg a Corona – amely a csíkiakkal szembeni párharcban 2-1-re vezet – némiképp lemaradva követi őket a harmadik helyen. Ebből még bármi kisülhet az alapszakasz végéig.

sccbra

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Ez egy tökéletes idegenbeli meccs volt

   

Mestermérleg a Sportklub–Corona rangadó után.

Hozó Levente, SC Csíkszereda: “Rengeteget tévedtünk, lehetőséget adtunk számukra, nagy tereket engedtünk. Emberelőnyben és emberhátrányban is gólt tudtak szerezni. Nem sikerült gólt lőnünk, annak ellenére, hogy az első 10 percben megvoltak a lehetőségeink, amelyek ha akkor bemennek, talán máshogy alakul ez a találkozó.”

Greg Lindqvist, Brassó: “Ez egy tökéletes idegenbeli meccs volt, kezdve attól, hogy kiváló kapusteljesítményt, illetve remek védekezést tudtunk felmutatni. A második harmadban több emberhátrányt sikerült kihúznunk, köztük egy kettőst, ami döntőnek bizonyult a mérkőzés végkimenetelét illetően. Nagyon okos játékot mutattunk, öt az öt ellen sokkal jobb csapat voltunk.”

sccbra

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1950 néző. Játékvezetők: Crisan, Crisan, Bandi.
Onodi: 89,3% (László)
K
Tőke: 100% (Polc)
Papp, Belov, Becze, Valchar, Taratuhin
1
Peretyagin, Carlson, Tendler, Lidhammar, Gliga
Sulakov, Salló, Antal, Panov, Részegh T.
2
Dorofejev, Boriszenko, Tranca, Péter, Zsók
Györfy, Flinta, Fodor, Bíró T., Rokaly N.
3
Bors H. F., Nagy, Mihály E., Mihály Á., Molnár Zs.
Bors A., Farkas, Sándor, Egyed, Horváth
4
Haraga, Bíró O., Bíró G., Molnár Z., Bíró M.
Hozó Levente
E
Lindqvist Greg Kjell
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 10:13 BRA PP Lidhammar Carlson Peretyagin
0-2 43:07 BRA Tendler Mihály Á. Carlson
0-3 55:02 BRA SH Tendler Boriszenko
26 Kapura lövések száma 28
10 Kiállításpercek 24

A Sportklub–Brassó rangadó góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum