Nem maradhat MAC-mumus a Zsolna

   

Az újbudai Extraliga-csapat egyre jobb formát mutat, ám az MSHK Zilinát még nem sikerült legyőznie.

A nemzetközi szünet óta kereken 50 százalékon áll Majoross Gergely csapata. Első három mérkőzésüket megnyerték Nagy Krisztiánék, a következő hármat elveszítették, majd egy-egy siker és vereség következett még. Anélkül, hogy messzemenő következtetésekbe bonyolódnánk, érdekességként említjük, hogy felfedeztünk egy változást a korábbi időszakhoz képest. Éspedig azt, hogy míg a bajnokság első két körében hatalmas bravúrokat hajtott végre a MAC a liga legerősebbjeivel szemben – gondoljunk csak a Besztercebánya vagy a Kassa kiütésére –, de a közvetlen riválisaival nem nagyon bírt, addig újabban fordult a kocka. A fent említett négy győzelemből ugyanis hármat is ilyen csapatok ellen abszolváltak az újbudaiak. Aminek történetesen a Gyetva, a DVTK és Liptovsky Mikulas látta kárát. Utóbbi különösen, azt a 2-8-at alighanem sokáig fogják még emlegetni a liptóiak.

A MAC vasárnap esti ellenfele is ebből a körből kerül ki. Egészen pontosan a sereghajtó Zsolna vendégei lesznek 17 órától az újbudaiak. Arról a csapatról van szó, amelyet előzetesen is az utolsó helyek valamelyikére vártak a szakértők, és egy ideje ott is tartózkodik a 12. pozícióban, hátránya jelenleg 7 pont az előtte álló HC 07 Detvához képest. Ez azonban nem szabad, hogy bárkit is könnyelműségre csábítson, amiről pont a MAC-nak nagyon is van tapasztalata. Az élcsapatok között sem sok van, amelyet még nem sikerült felülmúlnia a magyar gárdának egyszer sem, lentebb ellenben már csak egy, és ez éppen az MSHK Zilina. Amely első alkalommal sima 6-3-mal küldte haza ellenfelét Zsolnáról, majd másodjára hosszabbításban diadalmaskodott a Tüskecsarnokban.

A Majoross-tanítványok utóbbi időben mutatott formájáról már szóltunk,  essék szó a Zsolnáéról is. Az MSHK 8 mérkőzésen mindössze 3 pontot szerzett november közepe óta, 1 túlórás sikert (az Érsekújvár ellen) és egy hosszabbításos vereséget (a Trencsénnel szemben) tud felmutatni összesen. Ennek tükrében – valamint tisztában lévén azzal, hogy a szakvezetés kiismerte és minden részletre kiterjedően kielemezte már a játékukat – megkockáztatjuk a kijelentést: a mai találkozó esélyese a MAC Újbuda. Ezt az esély azonban a jégen kell majd pontokra váltani.

maczil-ml-201810

Fotó: Mudra László (MAC)

MSHK Zilina–MAC Újbuda 4-2

   

Másfél hónap után először aratott ismét 3 pontos győzelmet a Zsolna az Extraligában. Terbócs István hiába duplázott.

Aktívabban kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, jórészt magyar ütőkön járt a korong, két emberelőny is összejött ennek köszönhetően. Az elsőt ügyesebben játszották meg Nagy Krisztiánék, a 13-as előtt nagy helyzet adódott, a másodikban kevesebb volt a fantázia. Alig szabadult ki a nyomás alól a Zsolna, megszerezte a vezetést, Barta passzolt a kapu mögül, Beranek belőtte, 1-0 a 12. percben. Ettől megzavarodott a MAC, közel járt a hazai csapat a második találathoz, egy alkalommal hatalmasat mentett a kapu torkából Cameron Burt.

A második játékrész eleje újfent a magyar Extraliga-csapaté volt, aminek ezúttal meg is lett a következménye. Terbócs és Odnoga szerzett korongot, utóbbi szemfülesen passzolt előbbi elé, aki meglódult, majd közelről nem hibázott. Mentek a kékek a vezetésért, hiába, ártalmatlannal tűnő szituációban Kucny lőtt távolról, a pakk behullott a bal felsőbe, 2-1 a 27. percben. A MAC ismét hajtani kezdett lendületesen, újabb fórokat kapott, közte egy több mint másfél perces kettőst. Ebből az lett, hogy négy az öt, majd három az öt ellen is kihagyott egy-egy ordító ziccert a Zsolna. A harmad utolsó szakaszában ismét a MAC tűnt különb csapatnak, ám ez gólban, gólokban nem mutatkozott be, miközben a vendéglátók kontrái veszélyesek voltak.

A harmadik felvonásból két perc sem telt el, amikor növelte előnyét a Zsolna. Beranek szaladt el a szélen, középre tett korongját hibátlanul játszotta meg Ruckay, 3-1. Innentől hiába próbált nyomni a MAC, nem volt képes dominálni. Később Kucny előtt adódott hatalmas helyzet, majd fantáziátlanul játszott meg egy előnyt a magyar csapat. A Zsolnának 80 százalék alatt volt a penalty killingje a meccs előtt, ezen most javított valamennyit hibátlan teljesítményével. Négy perccel a vége előtt Dudás lőtt, Szabad ismételhetett, nem jött össze a szépítés. Két perccel a vége előtt Majoross Gergely lehozta Rajnát, amit szinte azonnal kihasznált a csapata. Hat az öt ellen Dudás bombázott a kékről, Terbócs beleért, 3-2. A középkezdés után a kapus ismét lement, de nem sikerült a MAC-nak bent tartania a pakkot a támadóharmadban, az előtett játékszert Rudolf Huna bevágta, 4-2.

A két csapat eddig 3 meccsén elosztott 9 pontból 8-at a Zsolna tett el, továbbra sem megy a MAC-nak a ligautolsó ellen.

macterbocs

Nem voltunk elég erőszakosak szűk területeken

 

Majoross Gergely vezetőedző nyilatkozott az MSHK Zilina elleni MAC-vereség okairól.

“Az volt a vereségünk oka, hogy nem voltunk elég erőszakosak szűk területeken, így nem tudtunk elég helyzetet kialakítani és most sajnos elég gólt sem lőni. Emellé társult az emberelőnyös helyzeteink gyenge kihasználása, és ez megpecsételte a sorsunkat. Jobb volt az ellenfelünk, megérdemelten nyert tegnap a Zsolna.”

Extraliga, 2018. dec. 2., vasárnap.
Mikolas: 95,1%
K
Rajna: 89,5%
Kucny, Duben, Hvila, Podesva, Balej
1
Negrin, Dudas, Nagy Krisztián, Langkow, Bodó
Jankovic, Hudec, Jencik, Huzevka, Huna
2
Burt, Fejes, Klempa, Brown, Dansereau
Piegl, Bagin, Ruckay, Barta, Beranek
3
Pozsgai, Macaulay, Odnoga, Szabad, Terbócs
Zsilin, Surovka, Sikela, Mily, Rehák
4
Szigeti, Majoross, Pápa
Pavel Paukovcek
E
Majoross Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:41 ZIL Beranek Barta Ruckay
1-1 21:35 MÚB Terbócs Odnoga
2-1 26:43 ZIL Kucny Hvila Duben
3-1 41:56 ZIL Ruckay Beranek
3-2 58:10 MÚB Terbócs Burt Dudas
4-2 59:08 ZIL Huna Ruckay Kucny
41 Kapura lövések száma 41
12 Kiállításpercek 4

2 gól Terbócstól, 4 gól az ellenféltől

   

Az MSHK Zilina–MAC Újbuda mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum