A Fehérvár szeretné meglepni a Salzburgot is

   

A liga egyik legerősebb csapatát legyőzte pénteken a Fehérvár AV19. Vasárnap egy még erősebb ellenfél otthonában kell helytállni.

Úgy tűnik, a magyar EBEL-klub védjegyévé válik lassan, hogy a mérkőzések első részében elengedi ellenfeleit, majd a másodikban feltámad, és megszerzi a pontokat. A november eleji nemzetközi szünet óta háromszor is ez történt, a Dornbirn és a Villach ellen 0-2-ről fordítva sikerült 3-3 pontot szerezni, majd legutóbb a címvédő Bolzano ellen 0-3 után lett meg a rendes játékidős döntetlent követően a pluszpont. A Graz ellen közben bebizonyította a társaság, hogy akkor is tudnak nyerni, ha az első gólt ők ütik – és talán ez az, amit jobb lenne sűrűbben is gyakorolni. Félreértés ne essék, az e heti produkció okán egyetlen szó sem érheti a fehérvári ház elejét, 3 pont meg 2 pont az annyi, mint 5 pont, amelyeknek hála ismét a 8. helyen áll a csapat a táblázaton. Még szebb lenne a kép, ha 3-ból 3 győzelemmel lehetne zárni a hetet – ez azonban biztosan nem lesz egyszerű.

A Bolzano is jó csapat ugyanis, de pillanatnyilag úgy tűnik, hogy a Red Bull Salzburg még jobb. Erről a Volán-játékosai is sokat tudnának mesélni, különös tekintettel a két gárda szezonbeli első meccsére, amikor is az akkor még a tabella legalsó régióiban szerénykedő Red Bull 9-0-val küldte haza vendégeit. Azóta sor került egy visszavágóra is az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, de magyar szemmel ebben sem volt sok köszönet: Duncanék 7-4-re nyertek.

A Salzburg jelenleg a 4. helyen áll, és a legfontosabb, amit tudni kell róla, az az, hogy félelmetes támadójátékot produkál, 95 lőtt gólja a legtöbb az egész mezőnyben. Viszont nem mondhatni, hogy verhetetlen lenne a csapat, elvégre a már említett IIHF-pauza óta lejátszott 6 meccséből csak 3-at tudott megnyerni, és egyet ezek közül is csak büntetőkkel, miközben hazai jégen kikapott az Innsbrucktól, valamint idegenben a Linztől és a Graztól. Más kérdés, hogy legutóbbi két találkozóját meglehetős magabiztossággal húzta be, a Znojmót 6-2-vel küldte haza, majd pénteken Klagenfurtban nyert 4-2-re.

Amibe a Fehérvár kapaszkodhat, az az, hogy párharcaik színes és izgalmas történetében nemegyszer előfordult, hogy az épp száguldós formában lévő Bikákat annak rendje-módja szerint megállították. Hannu Järvenpää vezetőedző így fogalmazott a bolzanói diadal után: “A hosszabbításban élesebbek és magabiztosabbak voltunk az ellenfelünknél, a győzelem pedig nagy önbizalomlöketet ad a következőkre. A címvédő elleni siker, ráadásul idegenben, háromgólos hátrányból igazán nagy teljesítmény. Vasárnap hasonló játékot várok a srácoktól, és bízom benne, hogy a Salzburgot is meg tudjuk lepni.”

avsrbs

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

Red Bull Salzburg–Fehérvár 8-3

   

A Fehérvár AV19-nek nem megy az idén a Sazlburg ellen, 9 és 7 gól után most 8-at kapva szenvedett vereséget.

A hazaiak már az első percben megszerezték a vezetést, Van De Velde kapu előtti keresztpasszát Brant Harris értékesítette (1-0). A Volán megindult, és nem váratott magára sokáig az egyenlítés, a hetedik percben Koskiranta szerzett korongot, majd középről a hálóba bombázott (1-1). Ez volt az utolsó momentum a nyitó harmadban, amelynek a magyar EBEL-csapat hívei örülhettek. Tikkanen kiállítása alatt hiába védekezett egy ideig jól a Fehérvár AV19, betaláltak a hazaiak, egy visszapasszt Brent Regner értékesített (2-1). A játékrész közepén Schiechl és Florian Baltram indulhattak kettő az egy ellen, utóbbi talált (3-1). Picit feltámadt a Volán, ám egy kontrából Mario Huber lőtte ki a hosszú felsőt (4-1). Sarauer kiállítása alatt újra előnyben támadhattak a hazaiak, Dominique Heinrich maradt egyedül, nem hibázott (5-1).

Hannu Järvenpää a szünetben kapust cserélt, a Mac Carruth helyére érkezett Kornakker Dánielnek kis ideig nem sok dolga akadt, a Fehérvár nyomás alá helyezte a Salzburg kapuját, de Herzog hálóőr a helyén volt. Dario Winkler korongja szerencsétlenül pattant meg a fiatal magyar kapus előtt, már ötgólos volt a hazaiak előnye a 24. percben (6-1). Egy perccel később jött a hetedik, egy kipattanó után az egyik salzburgit rálökték Kornakkerre, a szabad korongra Christopher Van De Velde csapott le (7-1). A játékvezetők videóbíróztak, majd megadták a találatot. A játékrész közepén Herburger csengette meg a vasat. Két magyar kiállítás következett egymás után, de jól dolgoztak a speciális egységek, és a kapus is többször mentett nagyot. Egyenlő létszámnál Kóger és Sarauer mehettek egy védővel szemben, hiába. Másfél perccel a szünet előtt a mérkőzésen először támadhattak előnyben a kékek, kimaradtak a helyzetek.

Az utolsó játékrész csendesebb hangnemű játékot hozott, a Salzburg hatékonyan védekezett, keveset kockáztatott. A második fehérvári fórban Hári találta telibe a vasat. A harmad közepén a Volán is kivédekezett még egy hátrányt. Öt perccel a vége előtt Sille és Sárpátki indulhattak kettő az egyben, előbbi passz helyett lőtt, pontosan (7-2). A középkezdés után nem sokkal Eric Meland közelről csökkentette tovább a különbséget (7-3). A bekapott gólok után újra nekilendült a Salzburg, a magyar csapat védekezésre kényszerült. Egy perccel a vége előtt Dominique Henrich révén így is újra ötgólos volt a különbség (8-3). A Fehérvár AV19-nek az idén harmadszor sem volt esélye pontot szerezni a Red Bull Salzburg ellen.

salfeh

Nem okozhatunk csalódást a szurkolóinknak

 

Hannu Järvenpää vezetőedző így kommentálta a Fehérvár AV19 salzburgi vereségét.

“Úgy látom, sokkal kevesebb energiával kezdtük a mérkőzést a Bolzano ellenihez képest. Péntekre ebben mindenképpen javulnunk kell. Fontos, hogy megmaradjon az összhang a csapaton belül, és az is, hogy a játékosaim tudják, nem okozhatunk csalódást a szurkolóinknak hazai pályán. Ebben a ligában egy pontot sem adnak ingyen, ezért ugyanolyan keményen kell dolgoznunk majd, mint ahogy azt a Bolzano ellen tettük. A salzburgi mérkőzésről semmi jót nem tudok mondani, egyszerűen tanulnunk kell a hibáinkból. Amire ezt a vereséget fel tudjuk használni, az az, hogy a következő találkozón még éhesebben várhassuk ellenfelünket!”

Az EBEL-táblázat 10. helyére csúszott Fehérvár AV19 pénteken a Dornbirnt fogadja, majd vasárnap Villachba utazik.

EBEL, 2041 néző. Játékvezetők: Bauer, Zrnic, Rezek, Schauer.
Herzog: 89,3% (Michalek)
K
Carruth: 61,5% (Kornakker: 89,7%)
Regner, Heinrich, Hughes, Duncan, Raffl
1
Szabó D., Harty, Kuralt, Hári, Sille
Stajnoch, Raymond, Harris, VandeVelde, Gazley
2
Meland, Caruso, Erdély, Koskiranta, Sárpátki
Trattnig, Viveiros, Hochkofler, Rauchenwald, Huber
3
Tikkanen, Stipsicz, Phillips, Sarauer, Kóger
Winkler, Pallestrang, Herburger, Schiechl, Baltram
4
Glenn, Szita, Reisz, Szabó K.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:06 RBS Harris Stajnoch VandeVelde
1-1 06:06 FHA Koskiranta Erdély Sárpátki
2-1 08:26 RBS PP Regner Hughes Heinrich
3-1 10:18 RBS Baltram Schiechl
4-1 12:45 RBS Huber Viveiros
5-1 17:03 RBS PP Heinrich Raffl Hughes
6-1 23:01 RBS Winkler Duncan Heinrich
7-1 24:26 RBS VandeVelde Gazley Harris
7-2 54:28 FHA Sille Sárpátki Harty
7-3 55:22 FHA Meland Caruso Hári
8-3 58:57 RBS Heinrich Herburger Baltram
42 Kapura lövések száma 28
4 Kiállításpercek 10

A Salzburg–Fehérvár mérkőzés összefoglalója

   
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum