Máris jön a hétvége újabb Erste Liga-rangadója

   

Az FTC-Telekom a Csíkszereda után az öt meccs óta veretlen Brassó otthonába látogat, amely egy győzelemmel veszélyesen közel kerülhetne hozzá.

Nagy küzdelmet és szoros csatát hozott az Erste Liga pénteki csúcsrangadója, amelyen a Sportklub 3-2-re legyőzte a Fradit. A zöld-fehéreknek nem sok idejük maradt pihenni, vasárnap már Brassóban lépnek pályára, ahol egy aligha könnyebb ellenfél vár rájuk. A tabellát a Sportklub vezeti 66 ponttal, második az FTC-Telekom 60-nal, a Corona a harmadik 56-tal. A két erdélyi csapat két meccsel többet játszott, mint a zöld-fehérek, de egy győzelemmel a Brassó jelentős lépést tehet a felzárkózásban a két éllovashoz. A Corona nem kezdte kimagaslóan a bajnokságot, első 11 meccséből csak hatot nyert meg, és többnyire az alsóházhoz tartozó csapatokat sikerült legyőznie, miközben nagy pofonokba is beleszaladtak: a Fradi otthonában 8-0-ra, Csíkszeredában 6-1-re kaptak ki, és egyszer a DEAC is 6-1-gyel lépett túl rajtuk, ráadásul hazai pályájukon.

Október elején azután egyszer csak helyükre kerültek a dolgok. A DAB már 4-1-re is vezetett Brassóban, Tendlerék azonban nem adták fel, egyenlítettek, majd szétlövés után a győzelmet is megszerezték. Két nappal később az UTE volt az ellenfél, a lila-fehérek vezettek 2-0-ra, ezt az utolsó öt és fél percben sikerült kiegyenlíteni. Jöhetett két nap alatt a második szétlövés, amelyet szintén behúztak, Garrett Clarke emlékezetes büntetőjével. Ez volt az a momentum, amiből erőt merítve a csapat elindult felfelé. Október 12-től december elejéig 16 meccset játszottak, amelyeken a megszerezhető 48 pontból 39-et elhoztak, ez 81% feletti hatékonyság. Mindeközben nem építettek látványos sikerszériát, csak tették a dolgukat, és fokozatosan elléptek a középmezőny elejétől, becélozva a két éllovast, akiktől egyre kevesebb választja el őket.

brasso

A Ferencváros más utat járt be. 19 meccsesre nyúló győzelmi sorozatuk jegyében átvették a vezetést a tabellán a Csíkszeredától. A szériát a Borbás Gergely és Jávorics Gábor által dirigált DAB zárta le november 23-án, majd kis híján a Titánoktól is kikaptak, egy vízilabdameccset idéző 7-7 után szétlövésben nyert meccsen. Kisebb gödörből utaztak tehát Erdélybe, ahol a Csíkszereda ellen a régi játékot idézve minimális különbségű vereséget szenvedtek. Vasárnap itt a lehetőség a javításra, a Brassó legyőzése is legalább olyan fontos lenne a csapat számára, amilyen a Sportklubé lett volna. A Corona fő fegyvere a ligaszinten kimagasló védekezés és kapusteljesítmény: utóbbi öt meccsükön mindössze hat gólt kaptak, miközben húszat lőttek. A tengerentúlra visszatért Clarke hiányában is kiválóan játsszák a rájuk jellemző fizikai hokit, rengeteget lövést blokkolnak, számtalanszor akad el egy-egy passz az ütőikben. Nem lesz tehát könnyű dolguk Nagy Gergőéknek, de ha a legjobb zöld csatárok ismét tudják hozni kiváló formájukat, nekik sem lesz miért aggódniuk. Ha már Nagyot név szerint is megemlítettük: a válogatottba újfent bekerült játékos sorozatban hat meccsen szerzett pontot, ezen időszak alatt összesen 12-t rakott a közösbe.

Brassó–FTC-Telekom 2-4

   

Az FTC-Telekom máris javított a Csíkszereda elleni vereség után, fontos rangadót nyerve elhozta a három pontot a Corona otthonából.

Második erdélyi rangadójukat vívták két napon belül a zöld-fehérek. A brassóiak repülőrajtot vettek a meccs elején, még két perc sem telt el, amikor Molnár Zsombor lövése után már a vendégkapuban táncolt a korong. A Fradi nagy erőket mozgósított, és a harmad dereka felé közeledve két perc alatt megfordították az állást. A 7. percben Switzer, 118 másodperccel később Pavuk mattolta Polc kapust. Kemény, férfias küzdelem folyt a jégen, ám mindezt a csapatok sportszerű keretek között tették, hiszen az első játékrészben mindössze egy kiállítás volt, amelyet a Brassó nem bírt gólra váltani. A második harmadban folytatódott a nyílt sisakos támadójáték mindkét oldalon. A Corona ismét veszni hagyott egy emberfórt, amit a Fradi góllal büntetett: a 31. percben Switzer megduplázta találatai számát, és kettőre növelte csapata előnyét. A vendégek némileg többet támadtak, de újabb találatot nem tudtak bevinni. A játékrész hajrájában mindkét csapat kapott egy-egy előnyt, de a dudaszóig nem változott az eredmény. A harmadik játékrészben is keményen küzdöttek a felek, a 47. percben kicsit túl keményen is, amikor Lidhammer és Perrier találta meg egymást, jutalmuk páros kiállítás lett. Teljes létszámban ismét a hokié volt a főszerep, és az 53. percben Zsók góljával fel is zárkózott a Brassó. Akár az egyenlítés is összejöhetett volna a hazaiaknak, ám újabb emberelőnyt herdáltak el. Másfél perccel a vége előtt Greg Lindqvist időt kért, a kapusát is levitte, ám ez a húzás nem jött be. Bő fél perccel a vége előtt Pavuk talált az üres kapuba, végleg eldöntve a három pont sorsát.

braftc

fotó: Claus János

Jó meccs volt, főleg amikor mi domináltunk

   

Vezetőedzők a Corona Brassó-FTC-Telekom Erste Liga-rangadóról.

Greg Lindqvist, Corona Brassó: „Jó meccs volt, főleg az első tíz percben, amikor mi domináltunk. Ekkor és az utolsó tíz percben voltunk jobbak, a meccs többi részében fordítva is alakulhattak volna a dolgok. A kapusuk jól védett, nem tudtunk annyi gólt lőni neki, ami elég a meccs megnyeréséhez. Sok lehetőségünk volt, de nem elég jók a sikerhez egy ilyen szoros meccsen. Ilyen a hoki, egyszer győzöl, máskor kikapsz. Hétfőn újabb meccs következik, már arra koncentrálunk.”

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: „Boldog vagyok, mert egy nagyon jó csapat ellen sikerült győznünk, amely remek formában volt. Keményen küzdöttek a srácok, ezért tudtunk nyerni. A kapusunk is jó napot fogott ki, de az egész csapat is. Ez a sikerünk titka, hogy az egész csapat keményen harcol. Nem kaptunk gólt emberhátrányból, mindössze egy emberelőnyünk volt, amiből nem találtunk be, de összességében így is jó meccset játszottunk.”

braftc

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1100 néző. Játékvezetők: Mihai, Mihai, Bandi, Andre.
Polc: 92,7% (Tőke)
K
Arany: 95,0% (Pleszkán)
Peretyagin, Carlson, Tendler, Lidhammar, Gliga
1
Rantanen, Karmeniemi, Walls, Pavuk, Nagy G.
Dorofejev, Boriszenko, Tranca, Péter, Zsók
2
Perrier, Jászai, Fitzgerald M., Tóth A., Switzer
Bors, Nagy I., Mihály E., Mihály Á., Molnár Zs.
3
Hegyi, Sarcia, Farkas, Tóth Richárd, Tóth G.
Haraga, Bíró O., Bíró G., Molnár Z., Bíró M.
4
Lengyel, Boros, Hardi, Pozsár, Roczanov
Lindqvist Greg Kjell
E
Fodor Szabolcs
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:47 BRA Molnár Zs. Mihály Á.
1-1 06:55 FTC Switzer Rantanen Tóth A.
1-2 08:53 FTC Pavuk Nagy G. Walls
1-3 30:17 FTC Switzer Fitzgerald M. Tóth A.
2-3 52:27 BRA Zsók Tranca Boriszenko
2-4 59:18 FTC EN Pavuk Switzer Walls
40 Kapura lövések száma 41
4 Kiállításpercek 10

Így győzte le az FTC-Telekom a Corona Brassót

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum