A másik Fejér megyei csapatot is elkapná a Bécs

   

A Fehérvári Titánok legyőzték a Gyergyót, miután az nyerni tudott Újvárosban. Vasárnap a Capitals II-vel játszanak, amely előzőleg kiütötte a DAB-ot.

A két farmcsapat tabellaszomszéd, bár pontszámban nagy a különbség közöttük: a Titánok 28-cal állnak a 8. helyen, a bécsiek 20-szal kilencedikek. Bécsi rangadójukat mindketten jó előjelekkel várják. A Titánok legyőzték a DEAC-ot, pontot raboltak a Ferencvárostól, verték a Gyergyót. A Vienna pénteken szezoncsúcsot állított fel 11 lőtt góljával a DAB ellen. A két csapat alig két hete játszott egymással az Albert Schultz Eishalléban, ekkor a bécsiek szoros csatában nyertek 5-4-re. Érdekesség, hogy nem sokkal korábban első fehérvári találkozójukat is pont ugyanilyen arányban nyerték. A Capitals II mérlege így 100%-os a Titánokkal szemben, akik összehasonlíthatatlanul jobban teljesítenek a nagycsapatokkal szemben. Ideje lenne azonban elkezdeniük győzni a közvetlen riválisok ellen is, ugyanis ezeken a hatpontos meccseken értelemszerűen sokat lehet hozni a másikon. A bécsiek legjobb játékosa a finn légiós Timo Hiltunen, aki 25 meccsen 27 pontot hozott össze, a DAB ellen mesterhármast ért el. Legutóbb Sascha Bauer is felzárkózott mellé, aki 5 gólt ütött, éppen annyit, mind eddig a szezonban összesen. A fehérváriaknál Kiss Patrik az, aki ontja a pontokat: 25 meccsen 16 gól és ugyanennyi assziszt került a húszéves tehetség neve mellé.

vc2-tit

Vienna Capitals II–Fehérvári Titánok 2-6

   

A székesfehérvári fiatalok magabiztosan verték a kevesebb mint három sorral felálló bécsi farmcsapatot.

A bécsi kapuban a megszokottakkal ellentétben nem Joni Myllykoski, hanem Matthias Tschrepitsch kapott lehetőséget, míg a Titánoknál Szeles Martin védett. A magyar együttes a 8. percben 18 másodperc alatt 2 gólt lőtt, előbb John Lewis, aztán Kiss Patrik volt eredményes. Négy perccel később Richard Schlögl szépített. A második felvonás a székesfehérváriakról szólt: Lewis mesterhármasig jutott, a két középső harmadban született találata között pedig Péter Andor és Sándor Flórián is gólt lőtt. Az utolsó húsz perc egyetlen érdemi eseményt hozott: Simon Wolf beállította a 6-2-es végeredményt.

A Titánok legközelebb december 19-én lépnek jégre, jelenleg 26 mérkőzés után 31 ponttal állnak.

titanok

Az első sorunk újabb mesterhármast termelt

   

Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője a Vienna Capitals II elleni fölényes győzelemről.

„Az első harmadban kicsit kapkodtunk, és sok büntetést is kaptunk. Sok volt az eladott korong, illetve az ellenfél jól megszűrte a támadásainkat. A második játékrészben viszont jó játékkal 4-0-s periódust zártunk, onnantól végig a kezünkbe tartottuk a mérkőzést, és szerencsére nem ültünk rá az eredményre. A harmadik etapban már kicsit érződött, hogy az ellenfelünk fizikailag elfáradt, hiszen három egész soruk sem volt, de végig nagyon veszélyes kontrákat dolgoztak ki. Kulcsfontosságú volt a mai győzelemhez, hogy Szeles Martin kiválóan őrizte a kapunkat, valamint a speciális egységeink is százszázalékosan működtek, az idei szezonban először, aminek természetesen rendkívül örülünk. Pozitívum még, hogy két játékosunk, Sándor Flórián és Péter Andor is meglőtte idei első gólját, illetve az első sorunk egy újabb mesterhármast termelt, ezúttal Jack Lewis által.”

Erste Liga, Albert Schultz-Eishalle, 113 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Pálkövi, Pálkövi.
Tschrepitsch: 82,9% (Myllykoski)
K
Szeles: 95,0% (Gyenes)
Saari, Pallierer, Schlögl, Hiltunen, Maurer
1
Beukeboom, Láday, Lewis, Mihály, Kiss P.
Hedberg, Satmark, Antal, Bauer, Pohl
2
Szabó B., Sándor, Madácsi, Vizi, Bennett
Wolf, Ranftl, Rohm, Böhm
3
Kiss R., Reiter, Hamvai, Péter, Mazzag
4
Vas, Erdély, Császár
Heiskanen Santeri, Sjöquist Johan
E
Kiss Dávid
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:22 AVS Lewis Beukeboom Mihály
0-2 07:40 AVS Kiss P. Lewis
1-2 11:21 VIC Schlögl
1-3 23:50 AVS Lewis Beukeboom Kiss R.
1-4 25:16 AVS Péter Császár Mazzag
1-5 30:57 AVS PP Sándor Péter Mihály
1-6 37:00 AVS Lewis Kiss P. Kiss R.
2-6 54:40 VIC Wolf Maurer Schlögl
40 Kapura lövések száma 35
2 Kiállításpercek 8

A Capitals II–Fehérvári Titánok góljai

 

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk