Az UTE végképp leszakíthatja magáról a Gergyót

   

A lilák ötödikek, az erdélyiek hatodikak, vasárnap este összecsapnak.

Az UTE előnye üldözőjével szemben nem kicsi, három meccsel kevesebbet játszva is öt pontra vannak a gyergyószentmiklósiaktól. Ha begyűjtenék az újabb három egységet, azzal már-már az alapszakasz végéig menően le tudnák szakítani ellenfelüket. Ennek azért nagy a jelentősége, mert éppen köztük húzódik a választóvonal azon klubok között, amelyek a felső-, illetve az alsóházban folytatják a középszakaszban. Az UTE a játék legtöbb elemében jobb, mint a Gyergyói HK, több gólt lőnek, és lényegesen kevesebbet kapnak, a gólkülönbségben 31 találat a differencia. Ehhez képest meglepő lehet, hogy Szilassy Zoltán csapatának eddig nem ment a Gyergyó ellen.

utegyergyo

Az első meccsüket még szeptember 24-én játszották a Megyeri úton, akkor a harmadik harmad elején az UTE már 3-0-ra vezetett, mégis egyenlítettek a vendégek, kiharcolva a hosszabbítást. A gyergyószentmiklósi mérkőzés még keservesebbre sikeredett, oda egy kapott gól nélküli brassói diadal után, önbizalommal telve érkeztek a lilák. Ez hamar elpárolgott, miután a Gyergyó 21 perc alatt vert be négy gólt, lényegében eldöntve a mérkőzést. Külön figyelmeztető jel lehet a lilák számára, hogy akkor a gyergyóiak három gólt is emberelőnyből szereztek. A rutinos oroszok egy részének a sebessége talán már nem a régi, de az emberelőnyökben ezt hatékony módon tudják pótolni kombinatív játékkal. Ráadásul ha ők nem is rohannak, ott van a fiatalabb Tomanek, Vesutkin és Karpusz, akik abszolút képesek erre. A DAB elleni csütörtöki győzelemnek mindenesetre megint az impresszív fórjáték volt a kulcsa, amikor is megint három gólt ütöttek ellenfelüknek emberelőnyben, közülük kettőt a meccs hajrájában, ellopva a pontokat Dunaújvárosból.

A Titánok elleni meccs aztán másnap sok volt nekik, sima 4-1-es vereséget szenvedtek, de vasárnapig többet tudtak pihenni, így veszélyes hokira lehet tőlük számítani. Valamint a liga egyik leglelkesebb és legrokonszenvesebb szurkolótáborára, amely idegenben is nagy számban biztatja kedvenceit.

UTE–Gyergyói HK 5-4

   

A gyergyószentmiklósiak háromgólos hátrányból jöttek vissza a meccsbe, ez végül 1 pontra volt elég számukra a Megyeri úton.

Az első harmadban kétszer annyit lőtt kapura az UTE, a hazaiak fölénye pedig gólokban is megmutatkozott: Nagy Nilan éles szögből, Sikorcin és Sági Martin szép cselek után talált be Ruczuj Gellértnek. A második játékrész 54. másodpercében egy áthúzódó páros büntetés alatt esett Vorobjov-szólógóllal szépítettek a vendégek, majd két percen belül Csergő Hunor szemtelen gólt lőtt Duschek Dávidnak. Szilassy Zoltán a második bekapott gól után időt kért, amivel stabilizálta csapatát. A harmadik húsz perc elején emberelőnybe került a Gyergyói HK, ki is használta, Csergő egyenlített. A gyergyóiak öröme csak 27 másodpercig tartott, ugyanis Anze Ropretet indították egy eladott koronggal, góllal büntetett, így újra az újpestieknél volt a vezetés. Az 55. percben Elekes Darabont Hunor-Csaba jól érkezett egy kapu mögüli passzra, az újabb vendég egyenlítő gólnál Taylor Stefishen kireklamált magának egy 10 perces fegyelmit. A rendes játékidő véghajrára nyílt sisakos játékot hozott, mindkét félnek megvolt a lehetősége a 3 pont megszerzésére, ám hosszabbításra került sor. A ráadás fél percig sem tartott, Benk egy éles szögből meglőtt fonákkal lezárta a meccset. És itt olyan típusú játékokat kínálnak, mint az alkalmazások és a webhelyen elérhető online friv játékok. Különböző vizsgálatok szerint olyan játékok, mint a logika, trivia, memória és rejtvények segíthetnek elkerülni a demenciát és a feledékenységet.

Az UTE az 5-4-es sikerével 1 pontra megközelítettea 4. helyen álló DEAC-ot. A Gyergyói HK hétfőn a Hokiklub Budapest ellen zárja négymeccses túráját.

UTE-GYE_20180924-_TSH9441-900

Fotó: TSH Fotó

Erste Liga, Megyeri út, 664 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Vincze, Sipos.
Duschek: 84,6% (Sila)
K
Ruczuj: 90,2% (Szakács)
Huba, Szaller, Sikorcin, Hebar, Ropret
1
Jezsov, Kozma, Tománek, Pesztunov, Csergő
Rusk, Kiss, Benk, Stefishen, Sági Martin
2
Góga, Orbán, Vesutkin, Péter, Vorobjov
Nagy N., Varga, Nemes, Szalma, Csányi
3
Bobcek, Nagy Cs., Barabás, Benedek, Elekes Darabont
Kovács A., Mansson, Kovács S., Kocsis
4
Daradics, Ivácson, Constantin
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Vitali Donika, Novák Václav
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:40 UTE Hebar Nagy N. Ropret
2-0 11:18 UTE Sikorcin Hebar Ropret
3-0 19:33 UTE Sági Martin Rusk Kiss
3-1 20:54 GYE Vorobjov Vesutkin Jezsov
3-2 22:34 GYE Csergő Pesztunov Tománek
3-3 43:02 GYE PP Csergő Pesztunov
4-3 43:29 UTE Ropret Sikorcin
4-4 54:27 GYE Elekes Darabont Benedek
5-4 60:29 UTE Benk
51 Kapura lövések száma 26
16 Kiállításpercek 10

Laza eleganciával fejezte be Sági Martin

 

A fiatal UTE-csatár csapata harmadik gólját lőtte a Gyergyónak, az UTE végül túlórában nyert. A mérkőzés góljai.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum