Meddig tarthat az Acélbikák súlyos válsága?

   

A Viennától kapott 11-es után a DAB hazai pályán fogadja a Hokiklub Budapestet.

Történetük egyik legnagyobb válságát élik át a Dunaújvárosi Acélbikák. A szezon előtt aligha számíthattak erre a szurkolók: megvolt az új körülményeknek megfelően kialakított filozófia, soha nem látott pedigréjű finn légiósok érkeztek, versenyképes tapasztalt mag maradt együtt, ambiciózus fiatalok csatlakoztak és maradtak, továbbá tehetséges vezetőedzőt szerződtettek Finnországból, ahol mindenki másnál jobban értenek az utánpótlás-neveléshez. A jól átgondoltnak tűnő, elméletben működőképesnek látszó koncepció azonban a gyakorlatban egyáltalán nem lett sikeres: előbb csak középszerű lett a csapat, amely képtelen volt nyerni az élmezőny tagjai ellen, majd Antti Karhula menesztése után átmenetileg javult ugyan a játék – legyőzték a Fradit és a DEAC-ot is –, ám mindez szalmalángnak bizonyult. Három meccsen nulla pont – és a játék minősége már-már a nézhetetlenségig esett vissza.

kmh_dab

A mélypontot pénteken érte el a csapat, amikor Bécsben kapott ki 11-4-re. Ennél nagyságrendekkel rosszabb elméletileg sem lehet már a helyzet. Ez annál is inkább sajnálatos, mivel Corey Bricknell vezetőedző alig egy hete vette át az irányítást, ő mélységében nem lehet hibás a kiakakult helyzetért. Viszont az is ugyanilyen nyilvánvaló, hogy a visszaesés ekkora szintje sokkal nehezebbé teszi a munkáját. A szurkolók mellett neki is tartozik annyival a csapat, hogy összeszedje magát. Elsősorban a védekezésen kell javítani: elképesztő mennyiségű és „minőségű” hibával játszanak a kapujuk előtt és mögött az újvárosiak. Már a Brassó elleni meccsen is látványos volt a különbség a két csapat között, a Vienna Capitals II ellen “elért” eredmény pedig önmagáért beszél.

A DAB vasárnapi ellenfele a Hokiklub Budapest lesz, amely alig valamivel van lemaradva a bécsiek mögött a liga tizedik helyén. Ők november 27-én 6-2-re nyertek az osztrák farm otthonában, majd pénteken 10-1-re kikaptak a DEAC-tól, ott különösen a meccs második felében kapott hetes fájhatott a szakvezetésnek. Nagy kérdés hogy Orbán Attiláék meg tudják-e ragadni a DAB válsága nyújtotta esélyt, és még mélyebbre lökik-e ellenfelüket a szakadékba, vagy Azariék indulnak el felfelé. Annyi bizonyos: ha utóbbi forgatókönyv valósul is meg, egy ekkora gödörből nem lesz egyszerű kikecmeregniük és stabilan a klub múltjához méltó játékot produkálniuk az Acélbikáknak.

DAB–Hokiklub Budapest 7-1

   

A hatalmas bécsi pofon után jelentős verést osztottak ki az Acélbikák a Hokiklub Budapestnek.

Corey Bricknell irányítása mellett első pontjait szerezte a válságából kilábalni igyekvő DAB. A sorokat kicsit megkavarta a szakvezető a bécsi katasztrófa után, ám nem bonyolította túl, a kapuban viszont a többi fiatalnál is fiatalabb Pinczés Bendegúz kezdett. A vendégcsapat csak az első harmadban tudta tartani a lépést a hazaiakkal, annak a végén 2-1 állt a táblán. A második felvonásban az újvárosiak állva hagyták ellenfelüket, és nem lassítottak le a záró játékrészben sem. A rohanás vége 7-1 lett, a hazaiak góljaiból kettőt-kettőt vállalt Martin Saluga és Tóth Gergely, betalált még Azari, Franssila és Uski is. A vendégek szépítő találata Egyed Márk nevéhez fűződött. A táblázaton mindkét csapat maradt, ahol volt, a DAB a 7., a HKB a 10. pozícióban.

dabhkb

fotó: Boda Bence

Az utóbbi időben hanyatló formában játszunk

   

Vezetőedzők a DAB–HKB összecsapásról.

Corey Bricknell, DAB: “Ez volt az első meccsünk, amikor hatvan percen keresztül azt a rendszert játszottuk, amit edzéseken gyakoroltunk eddig. Sok lövésünk volt, a harmadik csatár is a pozíciójának megfelelően játszott, a hátvédek hátramaradtak, ahogyan kértük őket, és a kapusunk is a helyén volt.”

Dusan Kapusta, Hokiklub Budapest: “Az utóbbi időben hanyatló formában játszunk, de ez nem fizikális, hanem mentális probléma. A következő meccsekre van hova javulni. Mindig valakik gyenge napot fognak ki a csapatból, és a légiósok sem tudnak megfelelően segíteni, ez okozza ezeket a vereségeket.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 300 néző. Játékvezetők: Wolf, Wolf, Váczi, Abonyi.
Pinczés B.: 96,7% (Garbacz)
K
Hajek: 86,5% (Kiss)
Franssila, Léránt, Uski, Huovinen, Turtiainen
1
Szécsi, Orbán, Egyed, Sátek, Kovár
Jaborník, Hruby, Saluga, Iossafov, Dubek
2
Lakatos, Csíki, Petres, Godó, Szűcs
Lencsés, Hüffner, Tóth, Nagy M., Azari
3
Lévai, Jancsó, Köllő, Albert, Németh Á.
Mestyán, Pinczés O., Németh P., Makovics
4
Vajda, Bernáth, Berendi, Horváth, Izsák
Borbás Gergely
E
Kapusta Dusan, Gröschl Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:50 DAB Azari Nagy M. Tóth
2-0 12:03 DAB Tóth Jaborník
2-1 16:10 HKB Egyed Szécsi Kovár
3-1 22:25 DAB Franssila Uski Huovinen
4-1 23:55 DAB PP Uski Hüffner Iossafov
5-1 31:18 DAB Saluga Lencsés Dubek
6-1 40:14 DAB PP Saluga Dubek Azari
7-1 58:31 DAB PP Tóth Nagy M. Franssila
52 Kapura lövések száma 30
20 Kiállításpercek 12

A DAB–Hokiklub Budapest képekben

 

A DAB–Hokiklub összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum