Először csaphat össze a Vasas és az UTE

   

Lement az alapszakasz több mint fele, és a két fővárosi csapat eddig még nem játszott egymással.

Az UTE felemás formát mutat az utóbbi időben, néha a nehezebb feladatokat is megoldja, majd a rákövetkező mérkőzésen csalódást kelt a mindig reménykedő szurkolókban. A nemzetközi szünet után például 6-2-re győzték le a tabellán őket megelőző debrecenieket, majd Brassóban is nyerni tudtak, nem is akárhogyan: idegenben nullázták le a liga egyik legjobb csapatát. Ekkor minden lila érzelmű drukker azt gondolhatta, a csapat elindul felfelé a tabellán. Még mielőtt túlságosan beleélhették volna magukat ebbe a gondolatba, jött a kijózanító pofon. Előbb Gyergyószentmiklóson szenvedtek 6-2-es vereséget, majd a Brassó vágott vissza nekik, vendégként ők is éppúgy 3-0-ra nyertek a Megyeri úton, mint a lila-fehérek a Cenk alján.

Legutóbb öt nappal ezelőtt lépett jégre Szilassy Zoltán csapata, amikor a Hokiklub Budapestet verte nagyon magabiztosan 5-0-ra. Az eltelt egy hétben biztosan sikerült túljutni a korábbi kudarcokon, így újult erővel állhatnak neki, hogy felkapaszkodjanak a dobogóra. Erre még minden esélyük megvan, mert bár egyelőre ötödikek úgy, hogy a DEAC 2, a Brassó 14 ponttal előzi őket, de mindkettőnél kevesebb meccset játszottak, és a vesztett pontokat tekintve a Coronával szemben is csak 2 pont a hátrányuk. Ahhoz viszont, hogy dobogós álmaikat életben tartsák, a kötelezőnek mondott feladatokat tényleg mindenképp meg kell oldaniuk.

ute

Márpedig a Schiller-Vasas HC legyőzése a papírforma alapján ezek közé tartozik. A hajtós-küzdős, egyben nagyon fiatal csapat még nem nyert rendes játékidőben, és hosszabbításban is csak egyszer. Az UTE 42 pontjával szemben mindössze hatot tudnak felmutatni a piros-kékek, akik nem egészen 1,7 gólt lőnek meccsenként, míg a liláknál ez a szám 3,65. A védekezés hatékonyságában hasonlóak a különbségek. Minden jel arra mutat, hogy az UTE a Vasasnál ideálisabb ellenfelet nem is választhatott volna magának, hogy megint felszálló ágba kerüljön. Azonban a kellő tiszteletet meg kell adniuk nekik is Ladányi Balázs tanítványainak, különben könnyen úgy járhatnak, mint a DAB, amely nem is olyan régen 4-1-es vezetést engedett ki a kezei közül, és végül csak hosszabbításban sikerült nyernie.

Schiller-Vasas HC–UTE 1-4

   

Az újpestiek Ales Sila vezetésével begyűjtötték a három pontot az Erste Liga-újonc otthonában.

A találkozón mindkét vezetőedző a légiós kapusának szavazott bizalmat: Sila legutóbb november 18-án kapott lehetőséget, míg Koitmaa közel egy hónapnyi kihagyás után állt újra a vasak közé. A meccs első harmadában a Schiller-Vasas 12:6-ra megnyerte a kapura lövési mutatót, ám az UTE szerzett vezetést Vincze Péter révén. A mérkőzés felénél Sági Martin kétgólosra növelte a lila-fehérek előnyét, de a középső felvonás végjátékában Bálint Tamás szépített. A harmadik játékrész derekán előbb Varga Arnold, aztán Taylor Stefishen is betalált Koitmaa kapujába. Az UTE 4-1-re győzött, Sila 27 védéssel járult hozzá csapata sikeréhez.

vasute

Nagyon sajnálom a harmadik harmadot

 

A Schiller-Vasas trénere szerint ezen a szinten a hibák megbosszulják magukat.

Ladányi Balázs, vezetőedző, Schiller-Vasas: ”Nagyon sajnálom a harmadik harmadot, hogy végül az Újpest nem hagyta nekünk vagy mi magunknak nem hagytuk meg a lehetőséget, hogy kiegyenlítsünk. Az apró és persze a nagyobb hibák ezen a szinten megbosszulják magukat. Ebből kell kinőnünk, de továbbra is azt mondom, hogy kézzel fogható a fejlődés, amin az elmúlt 23 meccsen keresztülmentünk. Úgy érzem, van potenciál a csapatban, amit jelez, hogy azért most is okoztunk kellemetlen perceket az Újpestnek.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, UTE: “Egy jó meccset hokiztunk az ellenféllel, amely keményen dolgozott. A különbség szerintem nagyobb volt a három gólnál, a kapusuk nagyon jól védett, főleg a második harmadban hagytunk ki nagyobbnál nagyobb helyzeteket. Ha ott pontosabbak vagyunk, nagyobb lett volna a különbség, de nem is ez a lényeg, hanem azok az apró részletek, amiket lehet gyakorolni, főleg az offenzív játék tekintetében. Összességében elégedettek lehetünk.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 500 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Kövesi, Váczi.
Koitmaa: 88,9% (Tóth)
K
Sila: 96,4% (Duschek)
Bukor, Inglis, Bödök, Csiki, Székely-Mádai
1
Huba, Szaller, Sikorcin, Hebar, Ropret
Tornyai, Surányi, Szlama, Lőczi, Varga T.
2
Rusk, Kiss P., Benk, Stefishen, Sági Martin
Bálint, Seregély, Fliszár, Turbucz, Gágyor
3
Nagy, Varga A., Nemes, Vincze, Csányi
Szlépka, Kováts, Kreisz, Hegyi, Czakó
4
Kovács A., Szalma, Kovács S., Kocsis
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 09:26 UTE Vincze
0-2 32:20 UTE Sági Martin Benk Nemes
1-2 39:43 VAS Bálint Lőczi
1-3 48:54 UTE PP Varga A. Stefishen Csányi
1-4 51:29 UTE Stefishen Benk Sági Martin
28 Kapura lövések száma 36
14 Kiállításpercek 8

A Schiller-Vasas HC–UTE videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum