Az első várja a másodikat az utolsó csúcsrangadón

   

Az Erste Liga-alapszakasz utolsó Sportklub–Fradi meccse következik. Ha a vendégek nyernek, visszaelőzhetik ellenfelüket.

A péntek egyértelműen a Csíkszereda és az FTC-Telekom párharcáról szól a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban. A két csapat fej-fej mellett halad a ligában, a Sportklub 26 meccsen 63 pontot gyűjtött, a Fradi 24 mérkőzésen 60-at. Százalékosan nézve a zöld-fehérek a megszerezhető pontok 83, az erdélyiek közel 81%-át tették el. Az FTC emlékezetes, 19 meccsen át tartó menetelésének a DAB vetett véget, sorozatban huszadszor már nem sikerült nyerniük Fodor Szabolcs tanítványainak. Ezek után törvényszerű volt, hogy átmenetileg kisebb gödörbe kerüljenek, amit kis híján ki is használtak a Fehérvári Titánok, akik végül háromgólos vezetésről kaptak ki büntetőkkel. Azzal együtt, hogy egy náluk alacsonyabban rangsorolt ellenféllel szemben sikerült ilyen nehezen nyerniük, a győzelem módja és a meccs emocionális karaktere jó táptalajt nyújthat ahhoz, hogy sikerüljön továbblépniük, és akár egy újabb szériát építeniük.

Ezt épp a Csíkszereda ellen nem lesz könnyű elkezdeni, hiszen az okóber végi, november eleji botlások után újra a szezon eleji formájában játszanak a székelyek, Hozó Leventével hat meccset nyertek zsinórban, ezeken nem kevesebb, mint 39 gólt szereztek, ami 6,5-es átlagot jelent. Nem csoda, hogy a közel 2 pont/meccsen teljesítő Radim Valchar megerősítette helyét a kanadai tabella élén: a cseh légiós 26 meccsen 25 gólt és 24 asszisztot szerzett. Mögötte Becze Tihamér a második 44 ponttal, Részegh Tamás pedig továbbra is kirobbanóan megy, a 21 éves fiatalember 25 meccsen 33 pontnál jár. Természetesen vannak klasszisai a Fradinak is, Braden Walls a maga 23+15-jével negyedik a kanadai táblázaton, de ugyanott top tízes Nagy Gergő és Tóth Adrián is. Még egy statisztikai érdekesség: a Szereda eddig 24 góllal többet szerzett, mint ellenfele (135-öt, messze a legtöbbet a mezőnyben), az FTC-Telekom viszont 21-gyel kevesebbet kapott (58-at, a legkevesebbet).

A két csapat az alapszakasz négy egymás elleni meccséből hármat már lejátszott. Elsőre roppant kiélezett csatában a szeredaiak nyertek szétlövésben 7-6-ra, október 1-jén viszont egy fáradt legénység simán kapott ki Pesterzsébeten 7-3-ra, harmadjára pedig 3-0 lett a Fradi javára október 22-én. Magyarán: a zöldek 7, a kékek 2 pontot tettek el eddig.

scftc

Hozó Leventével, a Sportklub eddig 100 százalékos vezetőedzőjével nagyobb interjút készítettünk csütörtökön – ezt ide kattintva olvashatják végig –, amelyben a beugró szakvezető elmondta, győzelmek ide, sorozat oda, igazából ezen a hétvégén derül majd ki, hogy hol is tart a csapata.  A klub meccselőzetesében kifejtette azt is: “A saját játékunkkal kell törődnünk a Ferencváros ellen is. Nagyon oda kell figyelnünk a védekezésünkre, nem szabad teret adnunk a csatáraiknak, akik képesek remek megoldásokra. Emellett fontos lesz, hogy végig a játékra koncentrálva a lehető legkevesebb hibával tudjuk le a meccset, és természetesen győztesként akarjuk mindezt megtenni.”

A csúcsrangadó apropóján beszélgettünk Fodor Szabolccsal is, aki elmondta, nagy meccs lesz péntek este a Vákár Lajos Műjépályán. “Jó hokit várok. Mindenképpen a saját, gyors tempójú játékunkat kell játszanunk, azt tennünk, amit mi tudunk, nagyon-nagyon odafigyelve a speciális játékhelyzetekre” – fogalmazott. Megkérdeztük azt is, hogy a DAB elleni vereség, majd Titánokkal szembeni a zűrös-fordulatos összecsapás nem billentette-e meg a csapatot. A válasz: “Ha megbillentette, akkor jó irányba. Így visszajönni 3-6-ról pozitívan hat a lelkekre. Úgy látszik, kellett a pofonocska, a lényeg, hogy jól meg tudtuk oldani a helyzetet, karaktert tudott mutatni a csapat. ” Az FTC-Telekom vezetőedzője jelezte, természtesen tudomásul veszi és elfogadja a fegyelmi bizottság döntését – a hétfői tömegverekedés okán Rafaj Attila kétmeccses eltiltást kapott –, és hozzátette azt is, hogy teljes kerettel, 22 játékossal tudtak elutazni Erdélybe, minthogy Dósa Krisztiánt kivéve minden sérültjük felépült.

A zöld-fehérek csütörtök reggelre megérkeztek, délután már edzést is tartottak. “Kétségtelen, hogy ez a legkeményebb túránk a szezonban, hiszen vasárnap a Brassóval is játszunk, majd hétfőn egyébként Sportklub–Corona találkozó lesz, néhány nap alatt tehát összecsap az Erste Liga első három helyezettje – mondta még Fodor Szabolcs. – Ez komoly kihívás a számunkra, amelynek igyekszünk majd a legjobb tudásunk szerint megfelelni.”

SC Csíkszereda–FTC-Telekom 3-2

   

Sportklub-sikert hozott az Erste Liga pénteki rangadója.

A hazai együttes kapujában Joakim Lundström védett, míg a vendégeknél Arany Gergely kapott lehetőséget. Az első harmad a kihagyott emberelőnyökről szólt, a Sportklub három, a ferencvárosiak egy fórt hagytak ki. A második játékrészben egy kimaradt FTC-előnyt követően fordult a kocka, Nagy Gergőt kiküldték meg nem engedett testjátékért, a lehetőséget Papp Szabolcs váltotta gólra. A csíkiak vezetése nagyjából 7 és fél percig tartott, Nagy Gergő egyenlített. A harmadik húsz perc áthúzódó hazai emberelőnnyel kezdődött, amit majdnem kibekkelt az FTC-Telekom, ám 2 másodperccel a lejárta előbb Rokaly Norbert újra vezetéshez juttatta a Sportklubot. Öt perc múlva kétgólosra nőtt az előny: Andrej Taratuhin meglőtte az első teljes létszámnál született csíki találatot. A harmadik bekapott gól után Fodor Szabolcs időt kért. Az 53. percben Pavuk Attila egygólosra csökkentette a differenciát. Másfél perccel a vége előtt Arany Gergely lekorcsolyázott, hiába.

A Sportklub 3-2-re győzött, sikerével 6 pontra növelte az előnyét az FTC-vel szemben, így jelenleg mindkét együttes hasonlóan áll a vesztett pontok tekintetében.

ftc-scc-DSC_2060-900

Fotó: Claus János (FTC)

Az idei szezon egyik legjobb meccsét játszottuk

 

Mindkét edző büszke volt a csapatára a Sportklub–Ferencváros mérkőzés után.

Hozó Levente, SC Csíkszereda: “Amit megbeszéltünk a srácokkal azt mind betartották, odafigyeltünk az apró részletekre, nem adtunk nagy tereket számukra. Az idei szezon egyik legjobb meccsét játszottuk, rengeteg kihagyott helyzettel, amelynek is köszönhetően a vége egy picit szoros lett, de ilyen egy rangadó. Le az összes kalapokkal a fiúk előtt, mindent megtettek a győzelem érdekében.”

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: “Az a legnagyobb pozitívum számunkra, hogy nem adtuk fel egy másodpercre sem és végig küzdöttünk, hittünk abban, hogy vissza tudunk jönni a meccsbe. Meg is volt a végén a lehetőség, nagyot küzdöttünk és most ez a legfontosabb. Reméljük, majd itt is be fognak menni a helyzet, öt perccel vagy két perccel a vége előtt. Büszke vagyok a srácokra, hogy küzdöttek végig.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1950 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Péter, Fehér.
Lundström: 94,9% (Onodi)
K
Arany: 91,7% (Pleszkán)
Papp, Belov, Becze, Valchar, Taratuhin
1
Rantanen, Karmeniemi, Pozsár, Farkas L. S., Nagy
Sulakov, Salló, Antal, Panov, Részegh T.
2
Sarcia, Jászai, Pavuk, Tóth A., Tóth Richárd
Györfy, Flinta, Fodor, Bíró, Rokaly N.
3
Hegyi, Perrier, Walls, Fitzgerald M., Switzer
Bors, Farkas T., Sándor, Egyed, Horváth
4
Lengyel, Boros, Hardi, Roczanov, Tóth G.
Hozó Levente
E
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 25:42 SCC PP Papp Taratuhin Becze
1-1 33:08 FTC Nagy Pavuk
2-1 41:43 SCC PP Rokaly N. Fodor Bíró
3-1 46:56 SCC Taratuhin Antal
3-2 52:48 FTC Nagy Karmeniemi Walls
36 Kapura lövések száma 39
8 Kiállításpercek 18

Az SC Csíkszereda–FTC-Telekom góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum