A 2-8 és a 8-2 után mire mehet a MAC Nyitrán?

   

Legnagyobb győzelmük után ahhoz a csapathoz utaznak az újbudaiak, amely eddig a legnagyobb vereséget mérte rájuk.

A MAC Újbuda október 28-án fogadta a Tüskecsarnokban a HK Nitrát az Extraliga-alapszakasz második körében, és igencsak kikapott. Az volt az a mérkőzés, amelyen semmi sem sikerült Majoross Gergely csapatának, az ellenfél minden harmadot két góllal nyert, az elsőt 2-0-ra, a másodikat és a harmadikat 3-1-re, egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy melyik a jobb csapat azon az estén. Ugyanakkor sosem lehet tudni, hogy egy ekkora maflásnak mi lesz a következménye. Az újbudaiak a következő alkalommal ugyan még kikaptak a Zsolnától hosszabbításban – 1 pontot ekkor is eltettek –, ám utána máris jött a szenzációs 8-4-es siker Kassán, majd a következő 8 mérkőzésen további 13 pont. A legutóbbi találkozó valóságos hab lett a tortán, hiszen ugyanúgy 8-2 lett a vége, mint annak a Nyitra elleninek, csak fordított szereposztással: a klub, amely Nagy Krisztiánék szuperprodukcióját bánta, a közvetlen rivális Liptószentmiklós volt.

Innen jön a folytatás, a sors iróniájához illő módon a HK Nitra vendégeként. Lantosiék persze nem véletlenül tudtak 8 lőtt gólos meccset játszani a Tüskecsarnokban, kiváló gárdáról van szó, amely egyre jobb formába lendül. Jelenleg az 5. helyen állnak, miután lerázták a Trencsént és megelőzték az Érsekújvárt, és nincs tőlük beláthatatlan távolságban a Besztercebánya sem. A MAC legyőzése óta összesen kétszer kaptak ki, Kassán és Zólyomban, viszont aktuálisan 7 meccses sikersorozatban vannak, melynek jegyében egyebek mellett 7-et lőttek a Poprádnak, lenullázták a Jegesmedvéket és elkapták idegenben a Zámkyt. Előrejátékuk kivételes, harmadikként lépték át a 100 gólos határt, Robert Lantosi 14+15-nél jár, az általunk régebbről is ismert Judd Blackwater 16+12-nél, Marek Slovák 11+14-nél, van tehát kire figyelnie hátul a magyar csapatnak. Ebből is látszik, a pontszerzés – pláne a győzelem – komoly bravúr lenne, még úgy is, hogy támadópotenciál tekintetében a MAC is egyre többet képes mutatni a szlovák bajnokságban.

“A Nyitra számunkra talán az egyik legnehezebb ellenfél – mondta a MAC hivatalos közösségi oldalán Majoross Gergely vezeőedző. – Nagyon gyorsan játszanak, agresszívebben is, mint a többi csapat. Talán a Besztercebánya játszik még hasonló felfogásban. Kétszer játszottunk eddig a Nyitrával, az egyik meccsünk elég jól sikerült, míg a második kevésbé. Azt hiszem, hogy meg tudtunk fogni dolgokat azokon a mérkőzéseken, amelyeken javítani szeretnénk, és bízunk benne, hogy ez ma is sikerülni fog. Ha ez így lesz, és közben tudjuk hozni azt, amiben jók vagyunk, azt a nagy energiájú, egyenes vonalú játékot, akkor biztos vagyok benne, hogy jó mérkőzést fogunk játszani.”

A mérkőzés 18 órakor kezdődik Nyitrán.

macnit

fotó: Dömötör Csaba/MAC

HK Nitra–MAC Újbuda 6-2

   

Samuel Bucek mesterhármasával összeségében simán nyertek a hazaiak, noha játékban messze nem volt ekkora különbség a két gárda között.

A magyar csapat kapujában továbbra is Rajna Miklós kapott szerepet, Brance Orban helyén Nagy Krisztán ment az első sorban, és hiányzott Kreisz Brúnó is, így visszahozták a Vasasból Pápa Mártont. Nem indult jól a mérkőzés, már az első percben kiállították Jesse Dudást, majd a másodikban megszerezték a vezetést a nyitraiak, egy szépen visszatett korongot lőtt be Juraj Majdan. Nem sokkal később sokáig állt a játék, valaki bedobott valamit a jégre, ettől működésbe lépett a vészjelző rendszer, időre volt szükség, amíg ismét a helyére raktak mindent. Az újraindulást követően a MAC lépett fel kezdeményezőbben, remek támadást varázsolt a jégre a Klempa, Brown, Dansereau trió, utóbbi akasztása miatt a bírók már kiállítást ítéltek, de Brown így is belőtte, 1-1 a 4. percben. A folytatásban is jó néhány helyzet adódott a tetszetősen hokizó vendégek előtt, Macaulay, Nagy Krisztián, Dansereau, Szabad Kevin is megszerezhette volna a vezetést, nem jött össze egyiküknek sem. A harmad közepe környékén Odnoga lépett meg csodás csellel, szabálytalankodtak vele, büntetőt lőhetett. Szépen oldotta meg, be is lőtte, ám a játékvezetők úgy ítélték meg, hogy hátrafelé is elhúzta a pakkot, ezért nem ítéltek gólt, hiába reklamált a magyar kispad. Ami nem ment be ott, sajnos bement itt, Bortnak a 18. percben megszerezte a hazaiak második gólját, 2-1-nél kezdődött az első szünet.

A középső játékrész a HK Nitráé volt, és ez az eredményben is megmutatkozott. Előbb egy újabb fórt értékesítettek a 27. percben Scheidl révén (3-1), majd az ex-USHL-es Samuel Bucek lövése nyomán találta meg a pakk az utat – nagynehezen, alig-alig átcsorogva a kapus lábai között – a gólvonal mögé a 39.-ben (4-1). A MAC-nak is voltak lehetőségei, többek közt egy intenzíven megjátszott fórban, de nem sikerült közelebb kerülni a koncentráltan jégkorongozó hazaiakhoz.

A harmadik menet elején ismét csak Bucek bombája révén újabb gólt értek el a nyitraiak, így 5-1 után már igen nehéz dolga volt a magyar csapatnak. Majoross Gergely tanítványai nem adták fel, egy emberelőnyt Nagy Krisztián pontos lövésével kihasználtak a 47. percben, 5-2. Különösen a harmad második felében tettek meg mindent Odnogáék a további közelebb kerülésért – jó volt látni, hogy a fiatal csatár milyen agilisan és kreatívan hokizik –, több helyzetet is kialakítottak, hihetetlen tumultusok keletkeztek Mezeiék kapuja előtt, a harmadik magyar gól azonban nem született meg. Szlovák viszont született, az utolsó percben tökéletes csikicsukit hoztak össze Bucekék, nevezett csatár mesterhármast ért el, 6-2.

Nyílt sisakos, látványos hokit tett a jégre a két csapat, amelyek között játékban nem volt ekkora különbség. A jegyzőkönyvekbe nyilván csak az eredmény kerül be, de biztos, hogy ebből a csatából is sokat tanulhatott a MAC.

macnit

fotó: Dömötör Csaba/MAC

Extraliga, 2018. nov. 30., péntek.
Simboch: 93,3%
K
Rajna: 84,2%
Mezei, McCormack, Blackwater, Slovák, Lantosi
1
Negrin, Dudas, Nagy Krisztián, Langkow, Bodó
Korí­m, Morrison, Majdan, Kerbashian, Scheidl
2
Burt, Bugár, Klempa, Brown, Dansereau
Pupak, Rais, Rapác, Bortnák, Bucek
3
Pozsgai, Macaulay, Odnoga, Szabad, Terbócs
Sloboda, Hvizdos, Siska, Hrusík, Patoprsty
4
Szigeti, Majoross, Pápa
Antonín Stavjana
E
Majoross Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:09 NIT PP Majdan Scheidl Kerbashian
1-1 03:35 MÚB Brown Dansereau Klempa
2-1 17:18 NIT Bortnák Rapác Bucek
3-1 26:06 NIT PP Scheidl McCormack Lantosi
4-1 38.29 NIT Bucek Pupak Rais
5-1 43:03 NIT Bucek Pupak Rapác
5-2 46:24 MÚB Nagy Krisztián Klempa Dansereau
6-2 59:22 NIT Bucek Rapác
38 Kapura lövések száma 30
18 Kiállításpercek 16

Bucek-mesterhármassal verte a Nyitra a MAC-ot

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum