Hozó Levente: A hétvégén meglátjuk, hol is tartunk

 

Az SC Csíkszereda ismét topcsapat az Erste Ligában. Hozó Levente beugró vezetőedzőként 100 százalékos, így volt hozzá pár kérdésünk.

A Csíkszereda az idei szezonban korábbi nagy sikereit idézi. Ha már úgy adódott, hogy az Erste Liga utóbbi szezonjainak két döntőse a szlovák Extraligába távozott, egyértelműen a helyükre akarnak lépni a székelyek. Is. A repülőrajt (8 mérkőzés, 8 győzelem) után azonban homokszem került a gépezetbe, ami november elején Leo Gudas vezetőedző állásába került, és a feladatait Hozó Levente addigi másodedző vette. Mennyire volt ez váratlan a számára? „A Corona Brassótól elszenvedett ötgólos vereség után döntött úgy a klub vezetősége, hogy megválnak Gudastól, ami a játékosokat is váratlanul érte, és engem is. A találkozó után gyakorlatilag még együtt készítettük fel a csapatot a Fehérvári Titánok ellen, ám a meccsnap délelőttjén közölte velünk: már nem ő a vezetőedző. A vereségek miatt a következő mérkőzéseken úgy a játékrendszeren, mint a sorok összeállításán változtattam picit, hogy felrázzam a csapatot. Úgy érzem, még mindig nincsenek meg az ideális sorok, ami részben betudható a sérüléseknek is.”

Nem lehet vita tárgya, hogy az idei Csíkszereda nagyságrendekkel jobb, mint az elmúlt években. „A mostani jó szereplésnek több oka is van. Egyrészt jelen pillanatban úgy néz ki, hogy megoldódott a kapusproblémánk Joakim Lundström érkezésével. Másrészt az elmúlt években sikerült remek képességű hazai játékosokat visszahozni, mint példáúl Rokaly Szilárd, Fodor Csanád, Becze Tihamér vagy Részegh Tamás, akik nagyon sok pluszt tesznek hozzá a teljesítményünkhöz. Ugyanakkor a korábbi hazai mag – kiegészülve a fiatalokkal – nagyon is hozzájárul a sikerekhez. Ott van Papp Szabolcs, aki kora ellenére kiváló szezont fut, vagy épp Bíró Tamás, a teljesség igénye nélkül, akik meghatározó játékosai a csapatunknak. Hozzájuk csatlakoztak a minőségi légiósok, akik közül van, aki már második-harmadik évét tölti nálunk. Nem szabad viszont elfelejteni, hogy mindehhez kellett egy összefogás a támogatók részéről, amilyen Csató Kovács Imre, Becze Tibor, a Multimed Klinika, az OTP Bank, a Borszék ásványvíz, a Heineken, vagy épp Csíkszereda Polgáremsteri Hivatala és Hargita Megye Tanácsa.“

hozo

Hozó Levente vezetőedzőként eddig hibátlan, hatból hat nyert mérkőzésnél, a maximális 18 pontnál jár. „Egyértelműen szeretnénk, ha ez a sorozat minél tovább tartana. Ez a célunk, de tisztában vagyunk vele, hogy minden meccset nem nyerhetünk meg. A hétvégén két komoly ellenfél, a Ferencváros és a Brassó érkezik a Vákár Lajos-jégcsarnokba. Ez igazi erőpróba lesz számunkra, képet kaphatunk, hol is tartunk most. A Ferencváros révén olyan csapat jön, amely 19 meccses nyerő szériában volt, míg a Brassóról mindenki szeret megfeledkezni, holott magabiztos játékkal feljöttek a dobogóra a surranópályán.“

A csíkszeredai szurkolók lelkedése legendás a magyar bázisú bajnokságban, a mostani sikerek pedig megalapozhatják az újabb hokiláz magasba szökését. „A hokiláz Csíkszeredában soha nem szűnik meg. Még akkor sem, amikor vége a szezonnak, hiszen rendre állítanak meg az emberek, hogy kik jönnek, kik mennek, a csapat körüli kérdésekkel bombáznak. Szezon közben elég megnézni a jegyzőkönyveket, hogy hol mennyi néző van, és abban ott a válasz. Az állandó hokilázat az is bizonyítja, hogy 1150 bérletesünk van az idei szezonra.”

Nem titkolják Csíkszeredában, hogy ahol elindultak az idén, ott nyerni akarnak. „A szezon előtt kitűzött célok semmiben nem változtak. Alig három hét múlva hazai környezetben rendezzük a Román Kupát, amelyen egyértelműen meg szeretnénk védeni a címünket, akárcsak a román bajnokságban. Az Erste Ligában a minimális célkitűzés a döntő, és ha már ott vagyunk, akkor azt is szeretnénk megnyerni. Az is célunk, hogy további fiatal és tehetséges hazai játékosokat – akik korábban elhagyták az utánpótlásunkat, és Magyarországra igazoltak – hazahozzunk, illetve az itthon maradottakból is építsünk be minél többet a jövőbeni keretbe.”

A Sportklub pénteken kora este a szezon rangadóját vívja: közép-európai idő szerint 17:30-tól az FTC-Telekomot fogadja.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 17., hétfő
ELF 17:30 BRADAB 6-3VÉGE
ELF 18:00 DEBFTC 8-6VÉGE
    • M4 SPORT
február 18., kedd
ELA 17:30 GYEVAS 3-0VÉGE
ELF 17:30 SCCDAB 2-4VÉGE
EXL 18:00 MISDTV 4-3 HVÉGE
U21 18:45 UTEETO 5-2VÉGE
EBEL 19:15 DECAVS 3-2VÉGE
február 19., szerda
U21 14:40 PHCFTC 2-0VÉGE
ELA 18:00 HKBUTE 6-9VÉGE
ELF 18:00 FTCDEB 7-2VÉGE
U21 19:00 DHKMAC 5-3VÉGE
február 20., csütörtök
U21 18:35 MISDAB INFO
február 21., péntek
EXL 18:00 MISMAC 
    • DIGI SPORT 2
U21 18:40 AVSVAS 
EBEL 19:15 HCIAVS 
február 22., szombat
EL 18:00 DABUTE 
U18 19:00 ÓHASZG 
február 23., vasárnap
EXL   ?MAC 
EXL   MIS
U21 14:00 ETODAB 
EL 17:00 DABUTE 
EBEL 17:30 AVSVSV 
EL 18:30 DEBSCC 
U21 18:45 UTEMIS 
Partnerünk