Magyarország is megy a 2019-es Universiadéra

 

A címvédő oroszok, az amerikaiak és a csehek is csoportellenfeleink lesznek az egyetemisták és főiskolások világjátékán Krasznojarszkban.

A milliós szibériai nagyváros a következő év márciusának első tizenkét napján ad otthont a rendezvénynek, amelynek menetrendje immár publikussá vált. Universiadét kétévente tartanak, egyebek mellett jégkorongtornával, amelyen ezúttal Magyarország is szerepelni fog. Hogy pontosan milyen csapattal, az a későbbiekben derül ki, de az már biztos, hogy komoly ellenfeleink lesznek.

A meccsbeosztás szerint a tizenkét csapatos mezőnyben egy csoportba kerültünk a címvédő Oroszországgal, az Egyesült Államokkal, Csehországgal, Szlovákiával és Japánnal. Elkerültük többek között Kanadát, Svédországot és azt a Kazahsztánt, amely a novemberi budapesti EIHC-tornán legyőzött bennünket. (Illetve verte az A csoportos olaszokat és az onnan kiesett Dél-Koreát is, így pontveszteség nélkül vihette haza a kupát.) Emlékezetes: a közép-ázsiai válogatottat a Tüskecsarnokban irányító Jurij Mihajlisz vezetőedző előzetesen arról beszélt, az Universiadéra készülő kerettel érkeznek, hiszen az a céljuk, hogy jól szerepeljenek Krasznojarszkban. Ezért volt a csapat alacsony átlagéletkorú és kísérleti jellegű, minthogy a 2019. évi játékokon 1994-es születésű és annál fiatalabb sportolók vehetnek részt.

A legutóbbi téli Universiadét a kazahsztáni Almatiban rendezték 2017-ben, ahol a házigazdák ezüstérmesek lettek Oroszország mögött, míg a harmadik helyen Kanada, a negyediken Csehország végzett. Két évvel korábban, 2015-ben egészen pontosan ugyanez volt az első négy sorrendje Granadában, miután a KHL-es perememberekre és VHL-esekre építő oroszok az elődöntőben Kanadát, a döntőben a kazahokat is legyőzték. Az utolsó nem orosz aranyért 2013-ig kell visszamenni, amikor Kazahsztán ugyancsak döntős volt, és ugyancsak veszített – de akkor a CIS-es játékosokra építő Kanada diadalmaskodott. Az oroszoknak be kellett érniük a harmadik hellyel Trentinóban, ellenfelük a bronzmeccsen az NCAA3-ban hokizó egyetemistákkal felálló Egyesült Államok voltak.

A krasznojarszki Universiade jégkorongtornájának a 3500 férőhelyes ékszerdoboz, a Cristal Ice Arena ad otthont márciusban. A két hatcsapatos csoportban mindenki játszik mindenkivel, és az első két-két válogatott jut tovább. Ők “keresztben” elődöntőznek, azután kerül sor a bronzcsatára és a fináléra. A két záró találkozót március 12-én rendezik Krasznojarszkban.

A magyar válogatott mérkőzései a 2019. évi téli Universiadén (helyi idő szerint):

március 1. 12:30 Magyarország–Japán
március 3. 12:30 Magyarország–Egyesült Államok
március 5. 12:30 Magyarország–Csehország
március 7. 16:00 Magyarország–Oroszország
március 8. 09:00 Magyarország–Szlovákia

cristal

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 18., péntek
FELK 19:15 AVSMIS 8-5VÉGE
szeptember 19., szombat
EL 19:15 TITVAS TÖRÖLVE
    • M4 SPORT+
szeptember 20., vasárnap
EL 19:15 MACDEB 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 25., péntek
EL 18:30 DEBFTC 
ICEHL 19:15 G99AVS 
szeptember 27., vasárnap
EL 16:30 FTCMAC 
    • M4 SPORT+
Partnerünk
Archívum