Rafajt és Ládayt eltiltották a tömegbunyó után

   

A Ferencváros játékosa 2 meccset kénytelen kihagyni, a Titánoké 1-et.

Emlékezetes tömegverekedés alakult ki az FTC-Telekom–Fehérvári Titánok Erste Liga-találkozó második harmadának vége felé hétfőn. A videót már megmutattuk, népszerűnek bizonyult, alighanem sok szurkoló levonta a maga következtetéseit. Elmondták véleményüket a történtekről az érintett csapatok vezetőedzői is.

Alapos mérlegelés után megtette ezt a fegyelmi bizottság is. Ennek eredményeként Rafaj Attilát, a zöld-fehérek támadóját 2 mérkőzésre, Láday Tamást, a Titánok bekkjét 1 találkozóra eltiltották. A tumultusban részt vevő további jégkorongozók zöme esetében is jelezték, hogy a játékvezetők által a jégen meghozott ítéletek az indokoltnál mérsékeltebbek voltak. Emlékeztetőül: végleges fegyelmit csak Rafaj Attila kapott a bíróktól.

Idézünk az fb határozatából:

Rafaj Attila, az FTC-Telekom játékosa a mérkőzés 37. percében ellenfelét botjával többször megütötte, meglökte, ezzel provokálva dulakodást, verekedést. Az őket szétválasztani igyekvő játékvezetőknek ellenállt, ellenfelét tovább rángatta, nem engedte el. Eközben kialakult egy másik páros verekedés az FTC-Telekom játékosa, Pozsár Márk és a Fehérvári Titánok játékosa, Láday Tamás között. A verekedés a Fair Fight keretein belül zajlott, a játékosok jégre kerülésével véget ért.

Az FTC-Telekom játékosa, Roczanov Dezső a jégre került Láday Tamást rángatni kezdte, a csapattársáról akarta leszedni a Fehérvári Titánok játékosát. Ennek hatására a Fehérvári Titánok kapusa, Kornakker Dániel dulakodni kezdett Roczanov Dezsővel. A dulakodáshoz csatlakozott az FTC-Telekom csapatából Rantanen Anssi és Karmeniemi Lauri Johannes, a Fehérvári Titánok csapatából Hamvai Szilárd és Császár Hunor, valamint Mazzag Dániel. Ebbe a jelenetbe beleavatkozott Láday Tamás is.

A Fegyelmi Bizottság két játékost emel ki az esetből:

Rafaj Attila agresszorként lépett fel, szándéka egyértelműen a verekedés kezdeményezése volt. Sportszerűtlen magatartása közvetlen kiváltó oka volt az ezt követő tömegjeleneteknek.

A Fegyelmi Bizottság Rafaj Attilát, az FTC-Telekom játékosát 2 mérkőzésről eltiltja.

Láday Tamás a verekedését követően beavatkozott az újonnan kialakult dulakodásba is.

A Fegyelmi Bizottság Láday Tamást, a Fehérvári Titánok játékosát 1 mérkőzésről eltiltja.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint az FTC-Telekom csapatából Roczanov Dezsőt, Rantanen Anssit és Karmeniemi Lauri Johannest, valamint a Fehérvári Titánok csapatából Kornakker Dánielt, Hamvai Szilárdot, Császár Hunort és Mazzag Dánielt Nagybüntetéssel és Végleges Fegyelmi Büntetéssel kellett volna sújtaniuk a játékvezetőknek.

A Fegyelmi Bizottság kiemeli még a kapus szerepét, miszerint a kapust, aki leveszi a botos vagy lepkés kesztyűjét, hogy az ellenféllel dulakodásba keveredjen, Fegyelmi Büntetéssel kell sújtani az esetleges egyéb más büntetések mellett.

Az eset összes körülményére tekintettel a Fegyelmi Bizottság Rafaj Attila és Láday Tamás eltiltásán túl a verekedés többi érintettjével szemben szankciót nem alkalmaz.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 17., hétfő
ELF 17:30 BRADAB 6-3VÉGE
ELF 18:00 DEBFTC 8-6VÉGE
    • M4 SPORT
február 18., kedd
ELA 17:30 GYEVAS 3-0VÉGE
ELF 17:30 SCCDAB 2-4VÉGE
EXL 18:00 MISDTV 4-3 HVÉGE
U21 18:45 UTEETO 5-2VÉGE
EBEL 19:15 DECAVS 3-2VÉGE
február 19., szerda
U21 14:40 PHCFTC 2-0VÉGE
ELA 18:00 HKBUTE 6-9VÉGE
ELF 18:00 FTCDEB 7-2VÉGE
U21 19:00 DHKMAC 5-3VÉGE
február 20., csütörtök
U21 18:35 MISDAB 3-1VÉGE
február 21., péntek
EXL 18:00 MISMAC 
    • DIGI SPORT 2
U21 18:40 AVSVAS 
EBEL 19:15 HCIAVS 
február 22., szombat
EL 18:00 DABUTE 
U18 19:00 ÓHASZG 
február 23., vasárnap
EXL   ?MAC 
EXL   MIS
U21 14:00 ETODAB 
EL 17:00 DABUTE 
EBEL 17:30 AVSVSV 
EL 18:30 DEBSCC 
U21 18:45 UTEMIS 
Partnerünk