Rafajt és Ládayt eltiltották a tömegbunyó után

   

A Ferencváros játékosa 2 meccset kénytelen kihagyni, a Titánoké 1-et.

Emlékezetes tömegverekedés alakult ki az FTC-Telekom?Fehérvári Titánok Erste Liga-találkozó második harmadának vége felé hétfőn. A videót már megmutattuk, népszerűnek bizonyult, alighanem sok szurkoló levonta a maga következtetéseit. Elmondták véleményüket a történtekről az érintett csapatok vezetőedzői is.

Alapos mérlegelés után megtette ezt a fegyelmi bizottság is. Ennek eredményeként Rafaj Attilát, a zöld-fehérek támadóját 2 mérkőzésre, Láday Tamást, a Titánok bekkjét 1 találkozóra eltiltották. A tumultusban részt vevő további jégkorongozók zöme esetében is jelezték, hogy a játékvezetők által a jégen meghozott ítéletek az indokoltnál mérsékeltebbek voltak. Emlékeztetőül: végleges fegyelmit csak Rafaj Attila kapott a bíróktól.

Idézünk az fb határozatából:

Rafaj Attila, az FTC-Telekom játékosa a mérkőzés 37. percében ellenfelét botjával többször megütötte, meglökte, ezzel provokálva dulakodást, verekedést. Az őket szétválasztani igyekvő játékvezetőknek ellenállt, ellenfelét tovább rángatta, nem engedte el. Eközben kialakult egy másik páros verekedés az FTC-Telekom játékosa, Pozsár Márk és a Fehérvári Titánok játékosa, Láday Tamás között. A verekedés a Fair Fight keretein belül zajlott, a játékosok jégre kerülésével véget ért.

Az FTC-Telekom játékosa, Roczanov Dezső a jégre került Láday Tamást rángatni kezdte, a csapattársáról akarta leszedni a Fehérvári Titánok játékosát. Ennek hatására a Fehérvári Titánok kapusa, Kornakker Dániel dulakodni kezdett Roczanov Dezsővel. A dulakodáshoz csatlakozott az FTC-Telekom csapatából Rantanen Anssi és Karmeniemi Lauri Johannes, a Fehérvári Titánok csapatából Hamvai Szilárd és Császár Hunor, valamint Mazzag Dániel. Ebbe a jelenetbe beleavatkozott Láday Tamás is.

A Fegyelmi Bizottság két játékost emel ki az esetből:

Rafaj Attila agresszorként lépett fel, szándéka egyértelműen a verekedés kezdeményezése volt. Sportszerűtlen magatartása közvetlen kiváltó oka volt az ezt követő tömegjeleneteknek.

A Fegyelmi Bizottság Rafaj Attilát, az FTC-Telekom játékosát 2 mérkőzésről eltiltja.

Láday Tamás a verekedését követően beavatkozott az újonnan kialakult dulakodásba is.

A Fegyelmi Bizottság Láday Tamást, a Fehérvári Titánok játékosát 1 mérkőzésről eltiltja.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint az FTC-Telekom csapatából Roczanov Dezsőt, Rantanen Anssit és Karmeniemi Lauri Johannest, valamint a Fehérvári Titánok csapatából Kornakker Dánielt, Hamvai Szilárdot, Császár Hunort és Mazzag Dánielt Nagybüntetéssel és Végleges Fegyelmi Büntetéssel kellett volna sújtaniuk a játékvezetőknek.

A Fegyelmi Bizottság kiemeli még a kapus szerepét, miszerint a kapust, aki leveszi a botos vagy lepkés kesztyűjét, hogy az ellenféllel dulakodásba keveredjen, Fegyelmi Büntetéssel kell sújtani az esetleges egyéb más büntetések mellett.

Az eset összes körülményére tekintettel a Fegyelmi Bizottság Rafaj Attila és Láday Tamás eltiltásán túl a verekedés többi érintettjével szemben szankciót nem alkalmaz.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum