Inkább mi vezessünk három góllal

   

Kezdődik az EBEL-alapszakasz második fele, két hét után ismét a listavezető Graz érkezik a Raktár utcába.

A Fehérvár AV19 legutóbb igen gólgazdag meccset játszott a 99ersszel itthon, a hosszabbításos 6-7-tel véget ért találkozón – amelyre közvetlenül a novemberi nemzetközi szünetet követően került sor – háromgólos hátrányból kellett visszajönnie a csapatnak, amit hősiesen meg is cselekedett. Az azóta eltelt időszak érdekessége, hogy a Volán további összecsapásai során is többször kerültek előnybe az ellenfelek, amit hol sikerült ledolgozni, hol nem. A két rendes játékidős siker alkalmával igen: 0-2-ről verték a fiúk a Dornbirnt 3-2-re, a Villachot 4-2-re.

Ilyen vagy hasonló eredménnyel kedd este is kiegyeznénk, bár az sem lenne baj, ha az ellenfél egyáltalán nem tenne szert előnyre. A Graz 99ers miként két hete, úgy most is vezeti a tabellát, azt azonban nem mondhatjuk, hogy egyértelműen világverő formában van. A stájerek a Fehérvár legyűrése után előbb túlórában kikaptak a Bolzanótól – az előző találkozó 13 találatához képest ezen csupán egy született –, elkapták a Salzburgot, elbuktak Linzben, majd 6-0-val küldték haza a Medvescakot. Ebből is látszik, teljesen kiszámíthatatlan, hogy az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban melyik arcukat fogják mutatni. Doug Mason vezetőedző mindenesetre így nyilatkozott: „Nagyon fegyelmezettnek kell maradnunk, elsősorban a taktika tekintetében, és fontos, hogy végig jó tempóban tudjunk jégkorongozni. Koncentráltnak kell maradnunk és elsősorban a védekezésben kell kitűnnünk.”

A Volán hivatalos honlapján Kóger Dániel csapatkapitány mellett Sárpátki Tamás csatár is beszélt várakozásairól. Utóbbi is azt mondta, fontos lenne, hogy ne a graziak vezessenek három góllal meccs közben, “hanem inkább mi vezessünk három góllal”:

Az összecsapás 18:45-kor kezdődik, és a szekesfehervar.hu/elo oldalon élőben nézhető.

avsg99-201802

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

Fehérvár AV19–Graz 99ers 3-1

   

Két hete hem sikerült, most igen: a magyar EBEL-csapat legyőzte a Grazot.

A listavezetőnél ezúttal Höneckl kezdett a kapuban a két héttel ezelőtti emlékezetes meccsen hat gólt kapó Rahm helyett. A küzdelmes nyitó percek után inkább kollégájának, Carruthnak volt dolga: Lakos kék vonalas lövését, majd Setzinger bombáját ártalmatlanította. Az első komolyabb hazai lehetőségre az 5. percig kellett várni. Ekkor Erdély felperdülő korongját védte üggyel-bajjal az osztrák hálóőr. Fehérvári emberelőny következett, melynek végén Kóger került helyzetbe, de a bekkek szorításában nem tudta bevenni a kaput. A fór után még percekig megmaradt a lendület, egyenlő létszámnál Sárpátki lőtt kapuvasat. A harmad derekán fordult a kocka, ismét a graziak kerültek fölénybe, jókor jött a reklámszünet miatti játékmegszakítás. A hajrában újabb Volán-emberelőnyt jegyezhettünk fel. Ezúttal is csak lövésekig jutottak Háriék, sőt, a vendégek erejéből egy veszélyes kontrára is futotta. A játékrész végén tumultus alakult ki a vendégkapu előtt, Sárpátkira ketten rontottak rá, Harty megvédte csapattársát, és hangulatfokozó bunyóban jégre vitte Loney-t.

Fehérvári lövések vezették fel a középső harmadot, majd Jakobsson szabálytalanul lökte palánkra Kuraltot, jöhetett a harmadik emberelőny. Az addigiak közül ezt a fórt játszotta meg legjobban a Järvenpää-csapat, Phillips csilingelő kapuvasat lőtt, azonban a vezető gól csak nem akart megszületni. Ahogy visszajött a kiállított, Kóger került helyzetbe, majd Caruso lőtt, Höneckl nagy védésekkel őrizte a nulla-nullát. Pörgött a Volán, uralta a meccset, jó volt ezt látni! A 32. percig bírta az EBEL-éllovas, Sarauer lövése már utat talált a kapuba (1-0). Fél perc sem telt el, máris jött a következő. Szabó Dániel távolija Kuralton megpattanva a hálóban kötött ki (2-0). Azonnal több sebességi fokozattal feljebb kapcsoltak a graziak. A hajrá ütközésekkel teli, kőkemény hokit hozott. A 39. percig állták a sarat Stipsiczék, ekkor King eszmélt a leggyorsabban, és egy kipattanóból szépített (2-1). A középkezdésnél Hári és Yellow Horn különböztek össze, majd Loney is nekiment a fehérváriak 16-osának. Komoly feszültség gyűlt fel a játékosokban, ami előrevetítette a paprikás utolsó felvonást.

Hazai lehetőséggel indult a harmadik harmad. Egy belőtt korongra Sille ért oda először, keresztpasszát Kuralt kapásból mellélőtte. Carruth pillanatai következtek, majd megint a másik oldalon Hári lőtte fejbe Hönecklt – továbbra is pörgős volt az összecsapás. Kóger remek egyéni alakítással két osztrák között bújt ki, a harmadik mellett is elhúzta a korongot, csak a befejezésbe csúszott hiba. Egy páros büntetés után négy a négy ellen folytatták a csapatok, Sille ezúttal Tikkanent passzolta meg, ismét Höneckl lett a végállomás. Energikusan és jól játszott a Fehérvár, méltó partnere volt a 99ers, ez remek meccset eredményezett. Carruth védéseivel magabiztosságot adott csapatának, így érkeztünk el az utolsó öt perchez. Az 58.-ban Erdély megtartotta a korongot a támadóharmadban, középre passzolt, a pakk Hári elé került, aki szép cselek után elégtételt vett a korábbi sérelmekért (3-1). A vendégek nehezen viselték a vereséget, minden játékmegszakításnál provokáltak. Moderer fegyelmezetlensége és 2+2 perces büntetése tette izgalommentessé az utolsó pillanatokat.

A Fehérvár most valóban odafigyelt a védekezésre, egyszer sem került emberhátrányba, és Carruth klasszisára építve remek győzelmet aratott az EBEL-első ellen.

fehgra

fotó: Soós Attila/Fehérvár AV19

EBEL, 3045 néző. Játékvezetők: Kincses, Trilar, Nagy, Rezek.
Carruth: 97,2% (Kornakker)
K
Höneckl: 87,0% (Rahm)
Szabó D., Harty, Kuralt, Hári, Sille
1
Caito, Setzinger, Loney, Yellow Horn, Hamilton
Meland, Caruso, Erdély, Koskiranta, Sárpátki
2
Lakos, Jakobsson, Natter, Garbowsky, Oberkofler
Tikkanen, Stipsicz, Phillips, Sarauer, Kóger
3
Weihager, Kirchschlager, Grafenthin, Moderer, Kainz
Glenn, Szita, Reisz, Szabó K.
4
Soritz, Zusevics, King
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 32:05 FHA Sarauer Harty
2-0 32:30 FHA Kuralt Szabó D. Hári
2-1 38:57 G99 King Garbowsky Zusevics
3-1 57:32 FHA Hári
23 Kapura lövések száma 36
10 Kiállításpercek 24

Így győzte le a Fehérvár a listavezető Grazot

   
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum