Már nem Ron Hextall a Flyers GM-je

 

Az edző Dave Hakstol egyelőre a helyén maradt, noha a szakértők szerint inkább ő a bajok forrása.

A Philadelphia vasárnap este 6-0-ra kikapott a Torontótól, ami nem múlt el következmények nélkül. Hétfőn délután a Flyers elnöke, Paul Holmgren felmentette Ron Hextall menedzsert, aki 2014-től látta el a teendőket ezen a téren. A Philadelphiában félistenként tisztelt egykori kapus kényszerű távozása meglepetés, hiszen kiváló munkát végzett az elmúlt négy évben. A keretben hat játékos van, akit ő draftolt, köztük olyanok, mint Ivan Provorov, Travis Konecny és a tavalyi év második választottja, Nolan Patrick. Emellett olyan hokisokkal egyezett meg és hosszabbított, mint a kapitány Claude Giroux, vagy a Jakub Voracek, Sean Couturier páros, a szabad piacról pedig visszahozta a korábbi közönségkedvenc James van Riemsdykot.

Nem lehet azt mondani, hogy nem rakta le egy ütőképes gárda alapjait, de a puzzle utolsó két elemét mégsem tudta a helyére illeszteni. Ez a két elem pedig nem más, mint egy jó kapus és egy jó edző. A kapuskérdés közel két évtizede a Flyers Achilles-pontja. Sem Hextallnak, sem elődeinek nem sikerült egy igazi franchise-kapust a ketrec elé állítaniuk. Az ezredforduló óta 25 hálóőr volt a Phillyben, aki legalább egy meccset kapott, ebből kilenc a Hextall-éra alatt. A legtöbb Steve Masonnek jutott ? összesen 231 ?, miközben a közvetlen riválisoknál jobbnál jobb hálóőrök biztosították az állandóságot. A Devilsben Martin Brodeur, majd Cory Schneider, a Rangersben Henrik Lundqvist, a Penguisben Marc-Andre Fleury, a Capitalsban Olaf Kölzig és Brayden Holtby. Ha az állandóság hiánya mellé azt is odatesszük, hogy ebből a 25 kapusból még mindig annak a Roman Cechmaneknek a legjobbak a mutatói, aki 2000 és 2003 között volt a Flyersnél, akkor tényleg nyugodtan kijelenthetjük, hogy évtizedes problémával küzdenek a narancsmezesek.

hextall

A kapusok kálváriája mellett az edzőkérdésben sem jobb a helyzet. A Flyers az elmúlt hat évben mindig pozitív mérleggel zárt, ennek ellenére háromszor is lemaradt a rájátszásról, egyszer Laviolette, egyszer Berube, egyszer Hakstol irányítása mellett. Utóbbi negyedik éve vezeti a Flyerst, kétszer a rájátszásba is bevitte a csapatot, de mindkétszer elhasalt az első körben. Szakértők szerint ez a gárda ha nem is Stanley Kupa-esélyes, de annál többre hívatott, hogy rögtön kiessen. Sokan mondják, hogy éppen ezért nem egy olyan edzőnek kellene vezetnie őket, aki 2015-ben az egyetemi bajnokságból közvetlenül az NHL-be került, hanem olyannak, aki nagyobb rutinnal rendelkezik. Nem lenne meglepetés, ha Hakstolnak is megköszönnék a munkáját, és a helyére egy jó nevű elérhető tréner kerülne, amilyen például Alain Vigneault vagy Joel Quenneville.

Hextall utódlásáról is megindultak a tárgyalások. Jól értesült szakírók (Darren Dreger és Bob Mckenzie) szerint a Minnesota korábbi GM-je, Chuck Fletcher, vagy a Carolina korábbi főmenedzsere, Ron Francis foglalhatja el a helyét.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum