Maximálisan kell koncentrálni Gyetván is

   

A kiváló szériát futó DVTK Jegesmedvéknek ezúttal egy közvetlen rivális otthonából kellene elhozniuk a 3 pontot.

A miskolci Extraliga-csapat a szezon legjobb formájába lendült, és ez meglátszik a helyezésén is. Glen Hanlon együttese felkapaszkodott a 8. pozícióba, amivel vezeti a mezőny második felét. A következő nagy feladat az lenne, hogy az előttük állókat is üldözőbe vegyék, majd utol is érjék. Ez az, ami a csapat jelenlegi teljesítményét látva egyáltalán nem is tűnik lehetetlennek. A listavezető Zólyom 4-0-s legyőzése persze nem szabad, hogy túlontúl messzemenő következtetésre sarkalljon bennünket. Az a fontos, hogy hasonló koncentrációval és játékminőséggel menjenek a jégre Magosi Bálinték minden egyes alkalommal.

Akkor különösen, ha lényegében tabellaszomszédnak számító ellenféllel kell összecsapniuk. A HC 07 Detva pontosan ilyen. A bajnokság korábbi szakaszaiban többnyire a magyar extraligások előtt tartózkodott, most közöttük, hátránya a piros-fehérekkel szemben mindössze két pont. Ha azt nézzük, hogy a nemzetközi szünet óta hogyan ment a két gárda, azt látjuk, hogy a DVTK Jegesmedvék 4 győzelmet arattak és 13 pontot gyűjtöttek, míg a HC 07 Detvának egyetlen sikerrel és 5 ponttal kellett beérnie ebben az időszakban. Ide kapcsolódó érdekesség, hogy mindketten kikaptak a MAC-tól, és mindketten pontot szereztek a HKM Zvolentől, de utóbbitól a Miskolc 3-at, a Gyetva csak 1-et.

Ettől azonban még korántsem állíthatjuk, hogy a Jegesmedvék az összecsapás egyértelmű esélyesei. Az Extraliga rendkívül kompetitív bajnokság, ahol bárki legyőzhet bárkit, és mindenhol maximális erőbedobásra van szükség. Lényegében erről beszélt a hivatalos klubhonlapnak Glen Hanlon vezetőedző is: “Mindössze két pont választja el a csapatokat a tabellán, ezért úgy gondolom, hogy szoros és izgalmas találkozó lesz a keddi. Nem szabad abból kiindulnunk, hogy az utóbbi fordulókban milyen eredményeket értünk el, a gyetvai együttes ellen is maximális koncentrációra lesz szükség hatvan percen keresztül. Szeretnénk megmutatni, hogy mi vagyunk a jobb csapat, ehhez pedig az kell, hogy nagy sebességgel, a taktikát betartva játsszunk idegenben is. Izgatottan várjuk a mérkőzést, sokat jelentene csapatunknak, ha a listavezető után egy közvetlen riválisunk ellen is három pontot szereznénk.”

A mérkőzés 18 órakor kezdődik Gyetván.

misdtv

Fotó: Teszárovics Zsuzsa (JKB)

HC 07 Detva–DVTK Jegesmedvék 2-3

   

Fontos győzelmet aratott a miskolci csapat Gyetván, leszakítva a táblázaton ellenfelét.

A hazaiak gyorsan tekintélyt akartak maguknak szerezni, hiszen bő fél perc alatt Vaynak háromszor is védenie kellett. Az első komoly miskolci helyzetre a 4. percig kellett várni, ekkor Magosi közeli kísérletét védte Petrík. Fél perc múlva jött az első gyetvai emberelőny, de ennek kivédekezése nem okozott gondot a Jegesmedvéknek. Két perc elteltével fordult a kocka, a Miskolc küldhette speciális formációját a jégre, és rögtön ki is hagytak egy nagy helyzetet, amikor az üresen tátongó kapu előtt Pance elütött a korong fölött, és végül a fór sem hozott gólt. A Gyetva nyomás alá helyezte a vendégcsapatot, és csak Vay védéseinek volt köszönhető, hogy az állás nem változott. A Jegesmedvék inkább kontrázni tudtak, de a hazai hálóőr is magabiztos volt. A 16. percben a vendéglátók nagy tűzijátékot rendeztek a miskolci ketrec előtt, másodpercek alatt háromszor is próbálkoztak, de egyik sem akadt be. Már mindenki a szünetet várta, amikor a hazaiak még neki indultak egy támadásnak. Mindössze hat másodperc volt hátra, amikor Gaspar a bedobó körről akart lőni, Galanisz felszedte a botját, de tovább korcsolyázott, a szlovák csatár pedig másodszorra, fordulásból kilőtte a hosszú sarkot (1-0).

A második harmadból alig telt el két perc, amikor Somogyi kapott remek korongot nem messze a kaputól, kapásból lőtt is, de Petrík bravúrral védett. A játékrész derekáig hullámzó játékot hoztak össze a felek, a csatárok mindkét oldalon megteremtették maguknak a helyzeteket, de egy blokk, védés vagy éppen rossz passz mindig közéjük és a gól közé állt. A 29. percben a miskolciak raktak össze egy komoly lövéssorozatot, amikor Loiseau, majd pillanatok múlva pedig Kulmala lőhetett közelről, de a szlovák kapus mindent védett. A 32. percben 3 az 1 ellen vihették a korongot a vendégek, és Magosi keresztpasszát Loiseau lőtte közelről a hálóba (1-1). A következő percekben maradt a kiegyenlített játék, de inkább a küzdelem dominált, a kapusoknak nem akadt igazán nehéz munkájuk. Fél perccel a vége előtt Kulmala a támadó harmadban, a kapu mögött feleslegesen lökte palánkra ellenfelét, és az előnyt 15 másodperc alatt váltotta gólra a Gyetva. Hrasko kapta a korongot a kék vonalnál és lövése beakadt a bal felső sarokba (2-1).

A harmadik játékrész egy páros kiállítás miatt 4 a 4 elleni játékkal kezdődött, de ez a két perc különösebb izgalom nélkül pergett le. A 45. percben emberhátrányos góllal egyenlítettek a Jegesmedvék: Magosi szerzett korongot a saját kék vonalánál, és szólóját be is lőtte (2-2). Nagy csata alakult ki a jégen, minden egyes korongért nagy küzdelem folyt. A Gyetva pörgette fel jobban a játékát, tüzeltek ahonnan csak tudtak, de Vay állta a sarat, ugyanakkor a miskolci kontrákban is benne volt a veszély. Az 55. percben átvette a vezetést a miskolci csapat: Szirányi érkezett üresen a kapu elé, és kapott passzt egyből a hosszú felső sarokba lőtte (2-3).

A Jegesmedvék értékes három ponttal térnek haza Gyetváról, és egy kicsit meg is léptek ellenfelüktől a bajnoki táblázaton.

mis-det03

Fotó: Teszárovics Zsuzsa (JKB)

Nagy hibákat vétettünk, elsősorban védekezésben

 

Szakvezetők a Gyetva–Jegesmedvék mérkőzésről.

Josef Turek vezetőedző, HC Detva: “Úgy gondolom, az első harmadban mi voltunk a jobb csapat, azonban a második játékrésztől az ellenfelünk jobban játszott nálunk. Nagy hibákat vétettünk, elsősorban védekezésben. 2-1-nél lehetőségünk volt, hogy máshogy alakítsuk a mérkőzést, de a hibáink miatt még csak pontot sem sikerült szereznünk.”

Strenk Hunor másodedző, DVTK Jegesmedvék: “Az első harmad valóban nem alakult jól számunkra, de dicséret illeti a csapatot, hogy fel tudott állni, és átvette a kezdeményezést. A második bekapott gól sem tört meg minket, erre a találatra is a megfelelő módon reagáltunk. Szoros mérkőzést sikerült megnyernünk, ami rendkívűl fontos számunkra, hiszen a gyetvai csapat közvetlen riválisunk.”

Extraliga, 2018. nov. 27., kedd.
Petrik: 89,3%
K
Vay: 93,5%
Kuklev, Chovan Martin, Scurko, Murcek, Pulis
1
Crawford, Kiss, Pance, Vas, Kulmala
Sladok, Hrasko, Daloga, Fekiac V., Gaspar
2
Szirányi, Slovák, Loiseau, Magosi, Harrison
Fekiac F., Simon, Tibensky, Chovan Matus, Zilka
3
Gőz, Milam, Miskolczi, Galanisz, Somogyi
Gachulinec, Král, Gilak, Valent, Surovy
4
Vojtkó, Ritó, Láda, Hajós
Josef Turek
E
Glen Hanlon
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 19:54 DTV Gaspar Daloga Chovan Martin
1-1 31:10 MIS Loiseau Magosi Szirányi
2-1 39:48 DTV PP Sladok Hrasko Fekiac V.
2-2 44:35 MIS SH Magosi Vas
2-3 54:43 MIS Szirányi Loiseau Somogyi
31 Kapura lövések száma 28
6 Kiállításpercek 8

Így fordítottak és nyertek Gyetván a miskolciak

   

Magosi Bálint ismét gólt és asszisztot jegyzett, akárcsak Alexis Loiseau.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum