A Titánok szeretnék meglepni a Fradit is

   

Mindkét csapat sorozata megszakadt legutóbb, az egyik örült ennek, a másik nem.

Az FTC-Telekom tizenkilenc meccsen át tartó győzelmi sorozatának vetettek véget pénteken a jelen pillanatban a középmezőnyhöz tartozó Dunaújvárosi Acélbikák. Az akkor még a beugró Borbás Gergely irányította DAB taktikus és összeszedett játékkal húzta ki a zöld-fehér támadósorok méregfogát. Ennek a sikerszéria berekesztődése mellett az is következménye lett, hogy az újra magára találó SC Csíkszereda átvette a vezetést az Erste Liga-tabella élén, majd miután a csíkiak vasárnap is nyerni tudtak, kissé meg is léptek legnagyobb riválisuktól. Igaz, a Sportklub hárommal több meccsnél tart, azaz vesztett pontok tekintetében még mindig a Fradi áll a legjobban. Ahhoz azonban, hogy ez így is maradjon, Fodor Szabolcs tanítványainak ma mindenképpen nyerniük kell a Fehérvári Titánok ellen.

Konkrétan az a nap kérdése a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban, hogy az FTC-Telekom veresége egyszeri kisiklás volt-e csupán. A nemzetközi jégkorongból két aktuális példát is találunk arra, hogy egy hosszú sorozat vége egyben hullámvölgyet is eredményezett. Az EBEL-ben a Vienna Capitals tett szert hihetetlen előnyre a tabella élén, majd az első kudarcot egymás után követték az újabb és újabb vereségek, és jelenleg már csak negyedikek a bécsiek. Hasonló történt a KHL-ben az Avtomobiliszt Jekatyerinburggal, amely 18 meccsen keresztül bizonyult verhetetlennek, de mióta a Barisz elkapta, még ötször kényszerült kapitulálni, más kérdés, hogy így is második az összesített táblázaton. Mindezzel természetesen nem az ördögöt akarjuk a zöld-fehérek falára festeni, csak annyit próbáltunk jelezni, hogy a mai meccsnek igen nagy a tétje számukra.

ftctit

A Fehérvári Titánok ehhez képest az esélytelenek nyugalmával érkezhetnek Erzsébetre, és vihetnek magukkal némi plusz energiákat is. Mégpedig annak hála, hogy nyolc vereség után ismét sikerült győzniük, áldozatuk ráadásul az élcsapat DEAC volt. Mi adjon lendületet egy fiatal gárdának, ha nem egy ilyen diadal? A 4-2-es hazai sikerrel végződött összecsapás hőse Kiss Patrik volt, aki immár második mesterhármasát jegyezte, és csapata legjobbjává lépett elő, megelőzve a légiós csatárokat is. Idén nem először volt vezére Kiss a Titánoknak, elég felidézni, hogy a hét játékosa címet is kiérdemelte már. 23 meccsen 14+15 mindenesetre igazán impresszív teljesítmény egy 20 éves hokistól, de még inkább az a +12-es plusz/mínusz mutató, amivel toronymagasan ő a legjobb a csapatában.

A csatár a klub hivatalos honlapjának adott rövid nyilatkozata szerint így várja az esti összecsapást: „Hasonló eredményt várok, mint a Debrecen ellen, nagyon szeretnénk nyerni, de ehhez ugyanolyan jól kell játszanunk, mint vasárnap, vagy talán még annál is jobban. Egy biztos, hogy pozitív érzésekkel utazunk hétfőn, hiszen a DEAC elleni győzelem mindekinek jót tett.”

A találkozó 18 órakor kezdődik Pesterzsébeten.

FTC-Telekom–Fehérvári Titánok 8-7

   

A ferencvárosiak háromgólos hátrányból felállva győzték le büntetőkkel a székesfehérvári fiatalokat. Walls mesterhármast ért el a győztes rávezetésével.

A hazaiak kapujában Pleszkán József kapott lehetőséget, míg a vendégeknél Kornakker Dániel állt a vasak közé. A találkozó első harmadában hiába nyerte az FTC-Telekom 18:10-re a kapura lövési mutatót, 2-2 gól született. A Titánok előbb Mihály Ákos, aztán Brock Beukeboom találatával szerezték meg a vezetést, míg a zöld-fehérek Braden Walls, valamint Marcus Perrier révén egyenlítettek. A második játékrész első felében hasonló forgatókönyv szerint zajlott a játék, leszámítva azt, hogy Buzás Arnold gólja után Lauri Karmeniemi még egalizált, ám Hamvai Szilárd találatára nem volt válasza a ferencvárosiaknak. Sőt, a 34. percben Láday Tamás emberelőnyben 5-3-ra módosította az állást. A 37. percben elszabadultak az indulatok: az FTC-ből Rafaj Attila 5+végleges büntetést kapott, míg Pozsár Márk és Láday 5-5 percet kapott, rajtuk kívül sokan gazdagodtak kétperces büntetéssel, még Kornakker Dániel is.

A harmadik húsz perc még nagyobb drámát hozott. A harmad 51. másodpercében Kiss Patrik gólra váltott egy áthúzódó büntetést, de Switzer 27 másodperccel később visszaállította a kétgólos differenciát. Hat percen belül egyenlített az FTC: Hegyi Ádám emberhátrányban, Braden Walls emberelőnyben talált be Kornakkernek. Kiss Dávid 6-6-os állásnál időt ért, aztán a rendes játékidő hajrájában Mihály Ákos fóros találatával megint a Titánoknál volt az előny. A sokadik vendégvezetés 22 másodpercig tartott, Switzer egalizált, Kornakker reklamálásért 10 perces fegyelmit kapott. A hosszabbítás 4-4 kapura lövést hozott, gólt nem. A szétlövésből az FTC-Telekom jött ki jobban, hátránya 3 pontra csökkent a nála 2 mérkőzéssel többet játszott Sportklub mögött.

titftc

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

A bunyóról is elmondták véleményüket az edzők

   

Kiss Dávid Fehérvári Titánok- és Fodor Szabolcs FTC-Telekom-vezetőedző sajtótájékoztatójának videófelvétele.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 287 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Pálkövi, Soltész.
Pleszkán: 79,4% (Arany)
K
Kornakker: 84,3% (Szeles)
Rantanen, Karmeniemi, Fitzgerald M., Pavuk, Nagy G.
1
Beukeboom, Láday, Lewis, Kiss P., Bennett
Perrier, Jászai, Walls, Tóth A., Switzer
2
Szabó B., Sándor, Madácsi, Mihály, Péter
Hegyi, Sarcia, Farkas, Tóth Richárd, Tóth G.
3
Kiss R., Vas, Hamvai, Császár, Mazzag
Hardi, Boros, Pozsár, Roczanov, Rafaj
4
Erdély, Dézsi, Almási, Búzás
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
E
Kiss Dávid
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:10 FHA Mihály Péter
1-1 11:54 FTC Walls Switzer Karmeniemi
1-2 15:22 FHA PP Beukeboom Kiss P. Lewis
2-2 15:55 FTC Perrier Fitzgerald M. Pavuk
2-3 22:36 FHA Búzás Dézsi
3-3 29:08 FTC Karmeniemi Tóth A. Switzer
3-4 29:26 FHA Hamvai Láday
3-5 33:55 FHA PP Láday
3-6 40:51 FHA PP Kiss P. Lewis Beukeboom
4-6 41:18 FTC Switzer Fitzgerald M. Farkas
5-6 44:35 FTC SH Hegyi Switzer
6-6 47:14 FTC PP Walls Nagy G.
6-7 57:04 FHA PP Mihály Dézsi Almási
7-7 57:26 FTC Switzer Tóth A.
8-7 65:00 FTC GWS Walls
51 Kapura lövések száma 34
52 Kiállításpercek 31

Az FTC–Titánok 15 gólja 7 és fél percben

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum