A Csíkszereda a tabella élén akar maradni

   

A Vienna Capitals II nyilván a verhető riválisok közé tartozik, de a 100%-os koncentrációra ellene is szükség  lesz.

Két kötelező győzelem várt a Sportklubra a hét végén, és ahogy az ilyenkor a jégkorongban lenni szokott, az első sem bizonyult egyszerű feladatnak. A Schiller-Vasas HC-t csak az utolsó húsz percben sikerült megtörniük, 20 perc után a vendégek vezettek, 40 után egyenlő állást mutatott az eredményjelző. Vasárnap hasonló kaliberű, bár kicsit talán jobb képességű ellenfél érkezik, de ha Beczéék nem az első perctől játszanak úgy, ahogy tudnak, vele is meggyűlhet a bajuk.

Az a Vienna Capitals II. megy csatába ugyanis a Vákár Lajos-jégcsarnokban, amely szintén fiatal, lelkes és sokat korcsolyázó játékosokból áll. A sok hasonlóság mellett a Viennának eddig jobban jött ki a lépés, hiszen a Vasas 6 pontjával szemben már 17-nél járnak, és nem is csak a gyengébbek ellen képesek a pontszerzésre, ha jó napot fognak ki, az élmezőny tagjainak is tudnak kellemetlen perceket okozni. A Csíkszereda eddig ebből nem sokat tapasztalt meg, egyszer találkoztak egymással, 9 nappal ezelőtt a székelyek 5-2-re nyertek Bécsben. Mindazonáltal intő jel lehet a számukra, hogy 10 perccel a vége előtt még nyílt volt az a találkozó is. Vasárnap könnyebb dolguk lehet, elvégre a bécsiek általában nem buszoztatják a teljes keretüket az erdélyi túrákra, a Gyergyó elleni vereség alkalmából is csak 16 játékost neveztek.

A Csíkszereda számára tényleg kötelező a győzelem, már csak azért is, mert az FTC-Telekom pénteki botlásának következtében visszavették a vezetést a tabellán, és ha egy mód van rá, ott is szeretnének maradni az első helyen. Akár hosszabb távon is.

scc

fotó: SC Csíkszereda-facebook

SC Csíkszereda–Vienna Capitals II 7-1

   

A bécsiek az első harmadig tartották a lépést az Erste Ligát vezető Sportklubbal szemben.

A mérkőzés nyitó húsz percének közepén a Vienna Capitals II kihagyott egy emberelőnyt, aztán a harmad végjátékában Konsztantyin Panov révén a Csíkszereda megszerezte a vezetést, de a bécsiek Sascha Bauer találatával két percen belül egyenlítettek. A középső játékrészben előbb Radim Valchar újra előnyhöz juttatta a Sportklubot, aztán Részegh Tamás a meccs felénél kihasznált egy emberfórt. A folytatásban három bécsi 5 a 4 elleni lehetőség is kimaradt, ezt Becze Tihamér a 43. percben góllal büntette. A találkozó hátralévő részében a hazaiak hengereltek: Valchar emberelőnyben és 5 az 5 ellen is betalált – így mesterhármast ért el –, míg a 18 éves Eduard Casaneanu gólt lőtt az üres kapuba a légiós két találata között.

A Sportklub 7-1-re diadalmaskodott, előnye jelenleg 5 pont az FTC-Telekommal szemben, viszont a csíkiak hárommal több meccset vívtak eddig.

sccs

Újból nagyon sok hibát követtünk el

   

Mestermérleg a Sportklub–Capitals II mérkőzés után.

Hozó Levente, Csíkszeredai Sportklub: “A mérkőzés első felében sok hibával játszottunk, majd a második felére feljavultunk, és egyértelműen mi domináltunk. Egy picit nehéz motiválni a játékosokat a kötelező meccsekre, és emiatt néha nehezebben is ment a játék, jobban oda kéne figyeljünk pár dologra.”

Santeri Heiskanen, Vienna Capitals II: “Az első két harmaddal meg vagyok elégedve. Jól küzdöttünk, szoros meccset tudtunk ekkor játszani. A harmadik harmadban lőttünk egy gólt, amit magas bot miatt elvettek, majd a következő támadásnál már mi kaptunk gólt. Majd jött egy fölösleges és ostoba kiállítás, és kaptuk az ötödik gólt. Ezzel pedig véget is ért a meccs. Újból nagyon sok hibát követtünk el, amelyeket egy ilyen topcsapat kihasznál. Ha ezeket ki tudjuk küszöbölni, akkor jönni fognak a győzelmek is.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1400 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Andre, Rédai.
Lundström: 96,6% (Onodi)
K
Myllykoski: 83,3% (Lichtenecker)
Papp, Belov, Becze, Valchar, Taratuhin
1
Saari, Satmark, Bauer, Artner, Hiltunen
Sulakov, Salló, Antal Zs., Panov, Részegh T.
2
Piff, Hedberg, Antal P., Schlögl, Maurer
Györfy, Flinta, Fodor, Casaneanu, Bíró
3
Pelz, Wolf, Ranftl, Pohl, Maxa
Bors, Farkas, Egyed, Horváth, Rokaly N.
4
Rohm
Hozó Levente
E
Heiskanen Santeri, Sjöquist Johan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 17:44 SCC Panov Antal Zs.
1-1 19:24 VIC Bauer Hiltunen Satmark
2-1 24:23 SCC Valchar Rokaly N. Becze
3-1 31:10 SCC PP Részegh T. Antal Zs.
4-1 42:16 SCC Becze Valchar Taratuhin
5-1 45:55 SCC PP Valchar Becze
6-1 55:04 SCC EN Casaneanu
7-1 56:43 SCC Valchar Becze
36 Kapura lövések száma 29
10 Kiállításpercek 8

A Sportklub–Vienna Capitals II góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum